Пасат В5, 1.9, TDI - нещо хлопа при въртене на кормилото.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Пасат В5, 1.9, TDI - нещо хлопа при въртене на кормилото.

Мнениеот Marto_VN » Пон 26 апр 2010 23:36

Колеги , щайгата , пак ме ядосва :) . Не че е нещо страшно и фрапиращо, ама да питам. първо колата Пасат Б5, 1,9 тди,1999г., 116 к.с. помпа-дюза, комби.
От известно време, когато леко завъртвам на място кормилото ,(знаете как-леко наляво,надясно- по няколко пъти бързо)Прихлопва някакси от него, но по към кормилото,някъде откъм таблото се чува звука, не е към ходовата част.Това става когато двигателя на колата работи и когато не работи пак.Има съвсем лек луфт като чели.Надолу и нагоре няма никакъв-в смисъл като дърам кормилото към мен и като го бутам навътре.
Че питанката ми е възможно ли това де е кормилна рейка или може да е нещо друго.
Дори да е рейка аз вече се тренирах по ремонтите сменях турбото :horror: , така че и да е рейка няма се уплаша много. Но не съм сигурен дали е това.
На някой случвало ли му се е подобно нещо. Иначе колата е супер, няма да хлопа по дупките, няма мърдане-ама грам , не хлопа отдолу.Предницата също е наред не дърпа на никъде върви си съвсем направо.

Моля поне за съвет преди да се наредя на опашката пред майстора :D . то вече познати станахме с него :wink:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат В5, 1.9, TDI - НЕЩО ХЛОПА ПРИ ВЪРТЕНЕ НА КОРМИЛОТО????

Мнениеот Danny boy » Вто 27 апр 2010 5:40

От какво боледуваш колега?
стига си си внушавал разни работи,карай си колата и се радвай на живота.Аз лично проблем не виждам.
:dummy:

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Re: Пасат В5, 1.9, TDI - нещо хлопа при въртене на кормилото.

Мнениеот bangobango » Вто 27 апр 2010 12:52

Седи мирен. И при мене го има хлопането като връткам така волана.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Вто 27 апр 2010 13:09

:) мерси колеги, то май започвам да се вманиачавам, но бая ремонти и направих и май е заради това. Так ще си я карам :), мерси за мненията :bowdown

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 27 апр 2010 22:35

Ето го кормилния прът на В5:
B5stearing.JPG

Не е необходимо да ходиш на майстор, според мен ;)
Трябва ти малко свободно време за да отвиеш корите отдолу.
Най-често съм чувал, че се разхлабва карето, до щифта с №3
Възможно е и някой от крепителните болтове да се е поразхлабил ;)
Хубаво е да се погледне. Поне ще знаеш за какво става дума.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Сря 12 май 2010 13:09

Колегиии -работата си е*ало мамата. :063: :063: :063: Цяла предница, барабар с амотрисьорите, спукан преден спирачен диск. Навсичко отгоре ще сменям всички дискове задни и предни,с накладките задните все едно съм ги удрял с чук баси деформираните.Мали мали, утре трябва да я взема. Бахти скапаните пътища.

не си купувайте коли от Италия , хем ги знам какви са и пак се набучих. Бахти малоумните италианци прости. Тея си карат колите докато грохнат , без да сменят нищо - маломуници.

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Сря 12 май 2010 19:25

Как така цяла предница , я дай малко по нашироко !

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Сря 12 май 2010 19:38

Не знам . колега , майстора ми е познат,имам му доверие. аз не разбирам много. Носачи,щанги,накрайници,биалети,2 амортисьора, ти знаеш поне колко са много по предницата на тоя пасат, гледам и товя е същия. Аз от 1 година и половина нищо не съм пипал там-само едни биалети в началото като я купих.Ама то нормално за Варненските улици.Просто с очите си видях , как като вдигна колата на крик предните колела се движат навън и навътре като се размърдат с ръце.
АА и другото поне разбрах , дори да има нещо разбито по предницата (без биалетите), не можеш да го усетиш , просто не хлопа през дупките, окачването е такова , гледам ,че и твоята машинка е като моята.Трябва переодично да я водиш на човек да я преглежда. Хлопа единствено много от биалетите, когато се разбият- звука е ужасен все едно колата е тотално разбита.
Сори са неизчерпателня отговор, ама толкова му разбирам ,на това окачване - много е претрупано и сложно.

Последна промяна от Marto_VN на Сря 12 май 2010 19:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 12 май 2010 19:40

Marto_VN написа:Колегиии -работата си е*ало мамата. :063: :063: :063: Цяла предница, барабар с амотрисьорите, спукан преден спирачен диск. Навсичко отгоре ще сменям всички дискове задни и предни,с накладките задните все едно съм ги удрял с чук баси деформираните.Мали мали, утре трябва да я взема. Бахти скапаните пътища.

не си купувайте коли от Италия , хем ги знам какви са и пак се набучих. Бахти малоумните италианци прости. Тея си карат колите докато грохнат , без да сменят нищо - маломуници.

Това в кой сервиз ти го "сервираха"?
Да имат колегите едно на ум, като се ходи там... mhihi

P.S. Я кажи ти колко даде на италианците за тоя "гроб", ако не е тайна. :041:

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Сря 12 май 2010 20:00

А не пич аз я взех от тука от Варна не съм ходил там , но е внесена от там ;) .7700 ,преди 1 година и половина, когато бяха по 12 000, аз си знаех че нещо има дето не е таман , ама не очаквах чак толкова. Ама като се замисля, не съм вътре - щото ми излезе със всичките ремонти около 11 000 това са чисто ново турбо гарет, сменена гарнитура на глава(преглед на дюзите -о.к, щото е помпа дюза,дифектоскопия-о.к.,много добро състояние на двигатела - демек-реални километри, смяна на всички уплътнения в двигателя вътре)сега смяна на почти цялата предница както казах ;), смяна в всички спирачни дискове+накладки, прочистване на всички аспухови тръби, избушване на катализатор, дебитомер.

На пръв поглед изглежда набутвация , но според мен е по-добре - всички части са чисто нови и сменени с гаранция, и ми е излязла колкото си беше цената тогава ;) , но като вземеш предвид,ако я бях взел за 12000 и смянах всичко това .... защото доста от моргите , които са като моята тогава се продаваха за 10 000 - 12 000
Поне аз така мисля ;)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 12 май 2010 20:04

Marto_VN написа:... преглед на дюзите -о.к, щото е помпа дюза ...

А!
Сигурен ли си в това?
B5 до 2000 година с помпа-дюза?! :roll:

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Сря 12 май 2010 20:14

Абе незнам , мойта като я взех ,тропаше яко , и излезе-биалетка , носач , шарнир , тампони , та си мисля че си тропа като се прецака , виж да не е само курмилен накрайник/ци , че при тях играе яко гумата с луфт , а също и амортисиьорите , май те мятат на черешата , не ми се вярва целята предница да е за смяна , отиди на друг сервиз да ти погледнат ходовата част , или ти сам ако има каде да я дигнеш и с нещо подобно на секач почваш да напъваш/тестваш всеки носач , шарнир , биалета , накрайник , и търсиш луфтове , там е проблема кадето има луфт , там кадето няма , не би трябвало да се сменя елемента !

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Сря 12 май 2010 20:55

ако можех щях да ти пратя документите :) помпа дюза си е колата 115кс тди 1999г. :) сигурен съм на 1000% и най интересното че въртящия момент е 285, направо ме залепя на седалката :)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 12 май 2010 20:58

Дай кода на мотора. :041:
Aко е AJM - може.
Иначе не. :)

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Сря 12 май 2010 21:17

Да AJM e ;)

Върни се в “Passat”