Нямам предни светлини за мъгла
- chakarov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нямам предни светлини за мъгла
Моят Пасат е B5, 1998, 1.8, 20V и няма предни сетлини за мъгла. При издърпване на ключа има само една степен и при нея се включва задната лява светлинка. Трябва да се сменят фаровете ли, за да има и предни светлини и само това ли е решението?
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Re: Нямам предни светлини за мъгла
По-скоро да си купиш халогените.
- chakarov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mafiota_a4 написа:По-скоро да си купиш халогените.
Аз гледах решетката и там не намирам място за халогени. Друг мой познат има същия Пасат, но дизел и има вградени светлини във фаровете. Но ключът му е с 2 степени.
- mafiota_a4
И моя (Б4) е с две степени,но нямам халогени отпред.Имам просто пластмаса и затова мисля да си купя от тези допълнителните и да ги сложа по-ниско под бронята и да ги вържа към ключа.
chakarov написа:Моят Пасат е B5, 1998, 1.8, 20V и няма предни сетлини за мъгла. При издърпване на ключа има само една степен и при нея се включва задната лява светлинка. Трябва да се сменят фаровете ли, за да има и предни светлини и само това ли е решението?
По добре ще е да си сложиш отделни светлини за мъгла от колкото да сменяш фаровете . Като исключим тези който са по тунинг магазините аз не съм виждал такива фарове с вграден халоген .
mafiota_a4 написа:И моя (Б4) е с две степени,но нямам халогени отпред.Имам просто пластмаса и затова мисля да си купя от тези допълнителните и да ги сложа по-ниско под бронята и да ги вържа към ключа.
Колега можеш ли да дадеш някакъв линк с информация за тези хгалогени ?
- mafiota_a4
Ами има ги във всички магазини за авточасти и аксесояри.Вървят от 18 да 40 лева
- kolev123
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По добре ще е да си сложиш отделни светлини за мъгла от колкото да сменяш фаровете . Като исключим тези който са по тунинг магазините аз не съм виждал такива фарове с вграден халоген .
Колега, има Пасати с оригинални предни светлини за мъгла! Моят е с такива! При тези фарове крушката за дългите светлини не е Н7, а Н4 и реално късата светлина на тази крушка се явява "халоген", а дългата си е дълги светлини!
Колега, има Пасати с оригинални предни светлини за мъгла! Моят е с такива! При тези фарове крушката за дългите светлини не е Н7, а Н4 и реално късата светлина на тази крушка се явява "халоген", а дългата си е дълги светлини!
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Късите светлини не играят същата роля като светлините в бронята/халогените,както вие ги наричате/!Задачата на ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ, вградени в предната броня, фарове е да осветява пътя по време на мъгла-светлинните лъчи се разпространяват ПОД мъглата на височина около 35-40 см. над пътното платно Лампата в тези фарове е като тази на дългите-без защита за заслепяване,затова и употребата на тезi фарове е разрешена само при лоши метереологични условия/чл.73 или 74?/Това се спазва навсякъде другаде в Европа но не и у нас... 

- offside
- Автомобил: Passat B5 1997
- Двигател: 1.8 20v ADR
kolev123 написа:По добре ще е да си сложиш отделни светлини за мъгла от колкото да сменяш фаровете . Като исключим тези който са по тунинг магазините аз не съм виждал такива фарове с вграден халоген .
Моите фарове са точно такива. Н4 вместо Н7 на дългите - оригинално! Командват се от ключа на първа степен.
Ivaile написа:Късите светлини не играят същата роля като светлините в бронята/халогените,както вие ги наричате/!Задачата на ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ, вградени в предната броня, фарове е да осветява пътя по време на мъгла-светлинните лъчи се разпространяват ПОД мъглата на височина около 35-40 см. над пътното платно Лампата в тези фарове е като тази на дългите-без защита за заслепяване,затова и употребата на тезi фарове е разрешена само при лоши метереологични условия/чл.73 или 74?/Това се спазва навсякъде другаде в Европа но не и у нас...
що пишеш глупости.едните такива другите еди кви си.
и двете са халогени,едните вградени другите не.
и двете имаш право да ги ползваш само при лоши метереологични условия.
пс.абе кой ви дава книжки незнам
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
"имаш право да ги ползваш само при лоши метереологични условия."
Именно !
Писнало ми е тунинг кретени с фарове за мъгла посред бял ден...
Именно !
Писнало ми е тунинг кретени с фарове за мъгла посред бял ден...
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Layer,Явно си прочел,но не си разбрал какво съм написал!!!!...Колев123 пише,че крушката му за дълги е Н4 А НЕ Н7- Н4 И Н7 са международни означения за вид крушка,в която се използва точно определен газ!А не вид фар!У нас думата ХАЛОГЕН се използва (при това неправилно)в значение на допълнителни фарове срещу мъгла...P.S.Layer(дали знаеш значението на таз англииска думичка?)питаш ме с дребен шрифт нещо за книжка...Ама що с дребен? И що в таз'тема? Айде,остани със здраве,че съвсем оспамихме темата на човека....
н4 и н7 имало различен газ
може и да има ама не това означават тези кодове.
за малките букви нещо споменаваш.
не си мисли че като пиша с малки букви се крия.
за книжката те питам тук в тая тема защото тук се изцепваш.
капиш

може и да има ама не това означават тези кодове.
за малките букви нещо споменаваш.
не си мисли че като пиша с малки букви се крия.
за книжката те питам тук в тая тема защото тук се изцепваш.
капиш
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
Тук става голямо объркване според мен, понеже колегата пита за Б5, други отговарят за Б4 и Б3
...
Не съм сигурен как е при Б5, дали има фарове за мъгла в броята, но при Г4 са в самия фар, едни малки колкото мигачите и светят ниско...

Не съм сигурен как е при Б5, дали има фарове за мъгла в броята, но при Г4 са в самия фар, едни малки колкото мигачите и светят ниско...
Според мен на Пасат Б5 фаровете за мъгла заводско са вътре в самия фар както е и на Ауди А3 и Голф 4(само че там са лупи),а на Пасат Б5.5 са ниско в бронята.