dikss написа:За самостоятелен ремонт не те съветвам защото въпреки загубата на огромно количество време резултатите са далеч от задоволителните.
Еееее колега, много си краен! Всичко си зависи от сръчноста, уменията, търпението, желанието и т.н.! Естествено, който е от клуба "Ръцете ми пречат", тича при майстора, а другите се захващат и го правят с желание и ще стане даже по-добре! Между другото има в раздел "Направи си сам !", една много хубава и дълга тема точно за таван.
А понеже на баща ми на Пассата така попровисна, а той не е въобще претенциозен, пък и аз да не си играя да правя нещо, което после няма кой да цени, направих следното: разбърках разтвор от лепило С200 и вода, доста редичко и с едно малко валяче с къс косъм, за боядисване с латекс, минах целия таван, все едно боядисваш

! Като изсъхне хубаво, целият таван става твърд, а и лепилото трябва, като изсъхне да става прозрачно, защото има такива, които остават бели, зависи от производителя! Та вече 3-та година тавана е идеален, е останаха си петната от преди, но като поискам мога набързо да го боядисам, било с латекс или с някакъв спрей! Така избягваш демонтаж, чистене, тапициране, монтаж и често можеш да сменяш цвета на тавана, ако поискаш

!
Е на моят автомобил, ако се наложи, няма да си спестя този труд, там давам много рядко да пипа някой, както и в къщи не влиза майстор, но това е друга тема за дискусия

!