Пасат Б3 задна врата стъкло

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б3 задна врата стъкло

Мнениеот kr1s0 » Пет 21 май 2010 17:39

Колеги имам въпрос относно задните врати на пасат б3.Процедурата по свалянето на прозорците от водачите (или както се казва това , което ги държи mhihi)сложна ли е?Не съм с ел.стъкла.
И ако може малко разяснения разбира се :bowdown , защото смятам да затъмня прозорците , но да го направя на по-ниско от нивото на кората на вратата , за да стане като хората и да не се окажа в небрано лозе като разглобя си питам. mhihi
Ползвах търсачката , но относно свалянето на прозореца не намерих :beat_butt2

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Пасат Б3 задна врата стъкло

Мнениеот Winner25 » Пет 21 май 2010 20:14

Аз съм виждал как се вадят стъкла на доста коли :) И в повечето случаи се махат уплътненията на вратата и се издърпва нагоре. А конкретно на пасата стъклото за механизма се държи с два болта които се развиват при свалено положение(на стъклото).

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пет 21 май 2010 22:37

Значи няма да ми се налага да свалям уплътнения и такива неща , защото това ме тревожеше.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 21 май 2010 22:43

kr1s0 написа:Значи няма да ми се налага да свалям уплътнения и такива неща , защото това ме тревожеше.

Според мен ще трябва :) Махаш всички уплътнения, откачаш го отдолу и го изкарваш през процепа на вратата. Може да има и друг вариант :roll:

Потребителски аватар
bnvp
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E 1991

Мнениеот bnvp » Съб 22 май 2010 12:00

Аз свалях на комби,но мисля че и на седана е същото.Първо се маха кората на вратата,после декоративните пластаси в задния край на прозореца(първо вътрешната с издърпване настрани към стъклото,под която се показват и болтовете за сваляне на външната),след това само долните уплътнения(към кората) вътрешно и външно.При мен на едната врата външното доста се запъна така че дърпаш здраво с клещата ако имаш проблем-няма страшно няма да се счупи.Като го махнеш ще видиш една лайсна,по която върви стъклото,която се държи на два винта-единия под тази външна пластмаса,а другия като отвориш вратата малко под болта на дръжката.Развиваш ги и вадиш лайсната,след това развиваш двата болта който държат стъклото към стъклоповдигащия механизъм и го вадиш нагоре.

Върни се в “Passat”