Проблем с паленето Passat B4 / 1.6 AFT / 101 h.p / 96 г.
- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем с паленето Passat B4 / 1.6 AFT / 101 h.p / 96 г.
Привет колеги. Преди имах проблеми с паленето които се изразяваха в това, че се случваше по някога като изгася, да не мога да запаля. Колата е на бензин и никога не е монтирана газова уредба. Така и не открих някаква закономерност. Пробвах много неща и проблема изчезна за около 2 години. Сега започна отново, но разликата с предишните пъти е, че по някога не иска да запали и на студен двигател. Като не запали една сутрин си казах, че може бензиновата помпа да е заминала. Защото при всички такива проблеми, тя не се чува да подкачва. Но не е от нея. Сменях с друга. Викнах алармаджия и шунтира алармата. Не е и от нея. Та той ми каза, че може да е от бобината или датчика на Хол. Помня, че разкачих разпределителната капачка, кабелите на датчика и бобината и колата запали. Пак не разбрах от къде идва проблема. После прочетох де що има теми за този проблем. Преснимах си обяснено диагностицирането на проблема, направих си светодиодни пробник от една тема и бях готов за "подвизи"...Вчера отидох да видя какво се случва със задна дясна, че уцелих дупка и нещо взе да чегърта на желязо. Завъртях ключа за да мога да помпам педала на спирачките, изключих имобилайзера и помпата не завъртя. За какво отидох и какво стана...
Взех мултицета, отворих листа и откачих троиния куплунг на бобината. В момента в който сложих сондите на уреда на двете крайни пера на куплунга( за да видя дали има 12 V ) се чу звук от засмукването на бензин, демек помпата е подкачила. Кажете аз ли нещо не съм в час или тая кола ме мрази нещо. Възможно ли е да е от бобината? Говорих е диагностици, но искат да ида с колата до тях. Как ще дърпам през всички задръствания колата, че не ми е ясно...Когато работи и да ида няма да има ефект. Моля ви, споделете дали някой е имал такива премеждия. Благодаря Ви предварително.

- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Re: Проблем с паленето Passat B4 / 1.6 AFT / 101 h.p / 96 г.
Здравей колега гледам,че доста подробно си описал нещата какво си правил.Предлагам ти да провериш още една последна възможност,която се сещам за този двигател.Следващият път когато не иска да запали провери реле №30,което е захранващо реле на електроният блок за управление на двигателя то се намира на позиция №3 на горният ред в монтажното табло с релетата и бушоните.Преди около 3г. аз брах ядове с това реле колата ми гаснеше по време на движение и не искаше да запали след това,като при подаване на контакт не се чуваше и бензиновата помпа да сработва за кратако когато и станеше кеф тогава палеше след няколко минути.Една вечер когато тръгнах да прибирам колата в гаража пак ми направи този номер и тогава ми доиде на ум при подаване на контакт размърдах въпросното реле и помпата сработи за кратко.На следващият ден свалих въпросното реле и го разглобих оказа се,че има лоша споика презапоих я с поялника след това сглобих релето и го върнах на мястото му и мога да ти кажа,че до ден днешен вече нямам проблеми с паленето.Надявам се да съм бил полезен и успех в разрешаването на проблема.
- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вече се бях отчаял, че никой няма да ми отговори...
Това реле преди време по съвет на Vaskoto1, го свалях и презапоявах. Да, тогава се оправиха тези проблеми с неискането да запали или по точно казано, да пали когато си иска. Така две години горе - долу. Но от скоро започна да не пали и на студен двигател. Пак го свалях въпросното реле и пак го презапоявах, изчистих от колофона със спирт за да не стават утечки, прегледах дали медната оплетка на самото реле не окъсява някъде...Но проблема остана. Сега се сещам, че като огледах бобината ми се видя, че корпуса е спукан. Не знам това дали е проблем. Карам и Голф 3, дали бобината е съвместима с тази на Пасата. Ако пак ми направи този проблем, да я сваля за проба. Все пак нова бобина е цифра пари, да не се набутвам. Въпреки, че алармаджията ми каза, че щом карам кола от тази марка, трябва да си имам кабели и бобина в багажника......
Мога да кажа също, че не съм сменял дистрибуторна капачка и палец от както съм я купил. А преди 5 години сменях кабели и свещи и не съм ги барал от тогава...Ако ми се случи в града, както и да е. Ма пътувам на далеч и ако ме остави някъде с две деца, не ми се мисли. За това като спирам някъде, не я гася...

- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хубаво.
Поне някой да каже става ли бобина от Голф 3 на Пасат Б4? Друг въпрос ако може, заслужава ли си закупуване на бобина втора ръка? Благодаря предварително. 

- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Здравей колега кажи какъв е двигателя на голфа но ако бобините са напълно еднакви нищо не ти пречи да свалиш тази от голфа и да я пробваш на пасата.Ако причината се окаже в нея тогава ще търсиш нова.Аз бих ти препоръчал ако може да си намериш читава втора ръка защото тези,които се продават тук по магазините не ми вдъхват доверие абсолютни ментаци и боклуци са.Успех в разрешаването на проблема.
- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Голфа е с АБС 1.8 90 конски сили. Благодаря колега. Ще пиша ако има развитие. Поздрави. 

- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Привет колеги. Имам проблем и то голям. Говорих с разни хора и ми казаха, че проблема с непаленето е в датчика на Хол. Закарах колата на майстор да го смени, но уцелихме гредата... Никъде не мога да намеря датчик като моя. Оказа се, че делкото е на фирма SAGEM а номера е 050905205 АS. Oпитах в Ауто хелп, Ауто +, Ауто фар, Еуро - 07, Сакар ауто....Никъде нищо... Няма да ви казвам каква цена ми обявиха в Порше....
Някой може ли да помогне? Ще съм ви много благодарен. Търся го в нета, в Ибей, никъде....
Моделите са много, но в магазините като моят няма никъде... Явно само в този модел двигател е вложено това делко...AFT - двигател...1.6 i / 101 h.p. 96 година, Пасат Б4. Благодаря Ви предварително. 

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Колега и аз не съм с немско делко
.
Намирам си части от магазин на "Софрост" на ул. "Цар Симеон" 164. Обади се на тел. 9310217. Може да попиташ за Оги и го поздрави от Добромир(отдавна не съм ходил там, но вярвам ще се сети).
Ако цената не е приемлива за теб, провери в Автоморгата на Тони.

Намирам си части от магазин на "Софрост" на ул. "Цар Симеон" 164. Обади се на тел. 9310217. Може да попиташ за Оги и го поздрави от Добромир(отдавна не съм ходил там, но вярвам ще се сети).
Ако цената не е приемлива за теб, провери в Автоморгата на Тони.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Пак този мотор AFT
. По думите на майстори, които бяха виждали моя навремето, казваха че е слаган в Пасат 5 и Audi A3. Разгледай по моргите

- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря ви колеги. Утре ще проверя по магазините. А къде се намира тази автоморга при Тони? Ако не намеря ново да търся втора ръка? Благодаря предварително...Живи и здрави. 

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Kentavar написа:Благодаря ви колеги. ... А къде се намира тази автоморга при Тони? Ако не намеря ново да търся втора ръка? Благодаря предварително...Живи и здрави.
Не може да не си я мяркал

- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря колега. Помагаш много. Като има развитие ще пиша. Поздрави. 

- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Привет отново. Аз съм в шок. Моля ви, помагайте. Вече не знам какво да правя. Смених свещи, кабели, капачка, палец, датчик на Хол... бобината е на три месеца, а бензиновата помпа е на шест месеца.... Сменихме нещата преди няколко дни. Купих цяло делко втора ръка, че датчик трудно се намира... Карах я известно време. Вчера сменях гуми, гасих и палих няколко пъти, без проблеми. За момент си повярвах, че този път всичко ще е наред и няма да има повече проблеми... Да, ама не. Спряхме пред един магазин, изгасих...После да запаля ииииии същата песен... Не цъкна релето за помпата и тя не подкачи... Имам навика винаги да се заслушвам.... Пробвах на няколко пъти и не стана. Зарезах я пред магазина за през ноща. Тази сутрин отивам, въртя и пали от раз без проблеми.... Кажете ми какво да правя, къде да ида, кой може да помогне? Толкова пари затворих в тази кола и пак не мога да разчитам на нея. Зимата като тръгнеме на 200 километра от София с две деца и не смея да спирам или ако спра някъде не я гася, дори и като зареждам...Интересното е, че този проблем започва да го прави когато застудее. лятото нямах никакъв проблем... Моля Ви за съвет. Към какъв майстор да се обърна, че ми омръзна вече? Ще съм благодарен на всякаква помощ... Моля Никси и Ваското 1 да вземат отношение ако познават такъв случай. Моля... Благодаря ви в аванс. Живи и здрави. 

Привет колега,късно видях темата за да се включа по-рано.Карам Голф-97г. със същия мотор.Имах същите проблеми преди около две години.Смени по колата не съм правил, но всичко описано което си сменял го проверявях по 2-3 пъти и се оказваше , че е изправно.Стигнах и до Хол датчика - също не успях да открия и закупя такъв.Бях решил да присаждам друг, но след измерването се убедих в неговата изправност.Така , чудейки се след поредното прекъсване какво остава още да проверявам достигнах до въпросното реле №3.Когато разгледах платката му с лупа открих три сухи спойки и една писта в лошо състояние. Презапоих внимателно абсолютно всички спойки и покрих с припой пистите.Внимавай,там трябва да се работи с регулеруем поялник и да се пази от прегряване!При мене се указа , че това ми е бил проблема и това ми беше последното прекъсване!Тази процедура поне е безплатна.Бих те посъветвал отново да го прегледаш,лоши връзки и спойки се проявяват точно при ниски температури, ако нямаш опит с поялника да намериш приятел който да свърши всичко компетентно, а ако можеш сам - действай и успех!
- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря колега. Два пъти съм го презапоявал. Един път преди доста време по съвет на Ваското 1... Тогава нещата се оправиха за около година или повече... Преди няколко месеца пак го свалях и препоявах. После почистих със спирт колофона за да не окъсява някъде въпреки, че колофона не е проводим... Ще си купя едно такова реле за проба... Дано да е от него, че вече не знам какво да правя. Някакви други идеи ако има някой нека сподели, та да пробвам ако не се оправи с релето? Благодаря Ви. Живи и здрави.