Задно гърне за Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
tremendous
Автомобил: Passat
Двигател: AAZ

Задно гърне за Б3

Мнениеот tremendous » Сря 19 май 2010 20:22

Здравейте! Имам едно питане относно задното гърне на пасата б3 , ааз , комби. Напоследък много почна да дрънчи нещо в него и доста пъти ходих да ми заваряват последната тръба на гърнето , че всеки път се откъртваше. Мисля ,вече да го сменям макар че отвън е напълно здраво. Та питането ми е да сложа ли гърне или на мястото на старото да сложа права тръба? Нещо не им имам вяра на тия гърнета дето ми ги предлагат / едни такива емайлирани/ пък и приятели са ми споделяли ,че като са сменяли от тези , където ги продават в България ,даже положението се влошавало. Какво ще кажете вие? :beer
П.п откачих я въпросната ''тапа'' само за проба да видя как ще е без нея , но не можах да вдигна повечко скорост и обороти защото средното гърне се опираше на задния моста и яко чукаше на дупките. Впечатление което ми направи беше ,че изчезнаха гадните вибрации в купето и двигателя утихна/ много учудващо/.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Re: Задно гърне за Б3

Мнениеот Петър Петров » Сря 19 май 2010 23:45

Колега, намери си човек дето знае как се правят грънци и иди ти ги нагласи. Не вярвам със здраво гърне да не може да стане както трябва.

Потребителски аватар
tremendous

Мнениеот tremendous » Чет 20 май 2010 20:40

Благодаря ти за отговора. :beer Очаквам и други мнения

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Чет 20 май 2010 21:19

тръгваш от бул.христо ботев по ул.родопи,пресичаш богомил след нея кап.райчо и 1 или 2 ра пресечка в ляво има едно специалистче по гърнета в един гараж аз от него съм доволен,ако ти каже ,че трябва ново ти настоявай да ти оправи старото ...сам си прецени то зависи и от парите който ще ти иска.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 20 май 2010 23:09

Ми вземи си един Walker например и няма да имаш проблеми и ще изкара дълго. Към 140лв беше задното преди 3 години, средното към 160. А това отвън как изглежда не значи че вътре не се е разпаднало. Истинските гърнета вътре си имат разни работи и една ламарина дето прегаря първа, а отвън не личи. Освен ако не вземе да плюе конци :Mr Green Fun . Има и едни полски дето Косер ги внасят - http://www.kosser.net/Products/Polmostrow.php, тея също никак не са лоши на малко по-ниска цена. Задното им преди 3 години беше около 70лв!

Потребителски аватар
tremendous

Мнениеот tremendous » Сря 26 май 2010 15:02

Мисълта ми беше не какво гърне да слагам и къде а дали има смисъл въобще от гърне. Все пак около 60 лв що трябва да ги давам ако няма смисъл. Чудя се защото примерно пежо 607 2.2 HDI има само фаб филтар и крайно гърне. :?:

Потребителски аватар
skiper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skiper » Сря 26 май 2010 15:23

Щом немеца го е сложил значи има смисъл.На мен преди време ми падна задното гърне и докато намеря читав майстор няколко дена карах без него.Пасата не бучеше много,но беше малко спънат и след като ми завариха гърнето,колата започна да дърпа повече така че явно има смисъл от гърне.

Върни се в “Passat”