Passat B5 ремонт ABS
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
Passat B5 ремонт ABS
колеги след дълго търсене и навъртени телефони по моргите и цени на блока от 200-400 лева и на горе наи накрая намерих кои да ремонтира електронния блок на абс-са ми човека ми взе 80 лева за труд ,като аз си го свалих само ,тъи като тои не е монтъор само ме помоли ако има желаещи да му ги смъквам и да му ги нося. става за около 2 дена, ако няма работа днес му го нося на другия ден до обед е готово от колата се маха само платката за да може да се кара и да има спирачки.Темата я пиша след като вече 1 месец съм карал колата с работеща АБС система надявам се че ще изкара дълго.така че ако някои има проблеми със електорння блок да пише . ще помагам свалям го от колата нося му го и на другия ден го монтираме пак, вече имам 3 коли на клиенти след ремонт на системата и нямат проблеми надявам се на колегите от варна да съм полезен . за сега ще ремонтирам само на варненци за да мога лично да тествам с лаптопа каде е проблема за да не правим излишни тренировки и проблема да се оказва на друго място
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ремонт АБС на пасат Б5
Здравей колега,
върви ли още ABS на PASSAT-a ти който се отремонтирали,
че май ще се наложи да се видим ,ако не оправят моя
върви ли още ABS на PASSAT-a ти който се отремонтирали,
че май ще се наложи да се видим ,ако не оправят моя

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
И каква точно е била грешката(проблемът)?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Темата е доста широко разисквана във форума.Касае се за едни тънки проводничета,които заводски не се запоени,а само пресовани към платката на АБС-а при Пасат В5 и редовно се откачат.Имаше много теми с различни решения и нито едно не бе достатъчно трайно...запояване,незнам какво още и хората се оплакваха,че има изключително временен ефект,понеже материала бил някакъв странен и не се запоявал добре в нормални условия.Зачети се по темата и ще видим колко много интересни материали,включително и снимки,ще намериш за проблема,за който колегата говори.
Иначе и аз това си мислех - има разни стари руски киселини за почистване преди запояване (виждал съм от дядо ми още,едно време) и с нея можеше да почисти едва ли не всичко до такава степен,че да хване калая към материала....виждал съм да запоява дори поцинкована ламарина на една мифка
и си мисля,че с подобен материал,би могло да се запои въпросното място,ама може и хората вече да са опитвали...

Иначе и аз това си мислех - има разни стари руски киселини за почистване преди запояване (виждал съм от дядо ми още,едно време) и с нея можеше да почисти едва ли не всичко до такава степен,че да хване калая към материала....виждал съм да запоява дори поцинкована ламарина на една мифка

- williams_vn
- Двигател:
незнам колеги моя стана 4-5 месеца не е мръднал направил съм още 3-4 коли никои не се е оплакал
- k_garchev
- Контакти:
williams_vn написа:незнам колеги моя стана 4-5 месеца не е мръднал направил съм още 3-4 коли никои не се е оплакал
При какъв точно проблем твоя човек ги оправя?При мен се е преебало захранването!
- williams_vn
- Двигател:
оспя с някакъв специялен поялник да запои жичките които маи са от някакъв благорден метал ,незнам как не съм пресъствал но за сега работи
- Vasko Veselinov
- Автомобил: VW Passat B7 - 2011 год
- Двигател:
Как да разбера дали ми работи ABS-a на Passat B5? На таблото нищо не свети, но не усещам никаква разлика при спиране сравнено с кола без ABS.
- k_garchev
- Контакти:
Натискаш рязко спирачката на пясък и трябва да има едно подритване на педала!Гумите не трябва да завлачват!Vasko Veselinov написа:Как да разбера дали ми работи ABS-a на Passat B5? На таблото нищо не свети, но не усещам никаква разлика при спиране сравнено с кола без ABS.
- Vasko Veselinov
- Автомобил: VW Passat B7 - 2011 год
- Двигател:
На нормален асфалтов път не трябва ли също да се усеща ритането на педала?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Очевидно, че ще се усети на всякакъв път, но на пясък, мокро, сняг и т.н. ще ти е по-лесно да накараш колелата да блокират без да се лашкаш много.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера монтирах поправения ми модул който оставих на колегата williams_vn и ооо чудо вече сме отново в играта и имам ABS 
Надявам се ,че няма да има издънка скоро време и всичко ще е ОК !
Поздрави и много безаварийни километри!

- k_garchev
- Контакти:
teodor.vasilev написа:Вчера монтирах поправения ми модул който оставих на колегата williams_vn и ооо чудо вече сме отново в играта и имам ABS
Какви пари ти излезе ремонта?
- williams_vn
- Двигател:
написал съм в първи пост колко ми взимат на мене за ремонта ,това е при смъкнат блок на АБС-а
а как се смъква модула,тои се намира от дясната страта като си срещу стаклото шофьорското сас метални трабички влизащи в него нали ?