Мнение за конкретен пасат

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
momcho_bg
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 2.5
Контакти:

Мнение за конкретен пасат

Мнениеот momcho_bg » Сря 02 юни 2010 15:05

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Здр. колеги! Какво мислите за тази кола, някои ходил ли е дя я гледа. Обявата стои доста време в сайта като през по-голямата част беше на 6000 лв.Не желая да коментираме двигателя а дали като цяло колата е читава ако някои я е гледал?

Потребителски аватар
boby123
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: AEK 101 кс

Re: Мнение за конкретен пасат

Мнениеот boby123 » Сря 02 юни 2010 15:14

Хм, странно, няма климатик/троник :roll:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 02 юни 2010 15:28

Да, изскубан е... :gruebel

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Сря 02 юни 2010 18:03

Не съм карал такъв модел, но от това, което чета във форума - колата е 1998г. произведена - т.е. в началото с много фабрични дефекти или иначе казано "детски болести", червеният цвят на няколко снимки е преправян с фотошоп или друга програма, за да е по-ярък, а и когато е сниман е мокър (между другото не забелязах капчици по боята, а е просто мокра - лакът е изгорял) и следователно цветът е по-ярък и лъскав, двигателят е измит, с което предполагам се прикрива нещо, защото понякога ми казват - виж двигателят е супер и не сме го мили, а понякога - мит е за да изглежда добре ... да бе! Направи си най-проста сметка - за докарването имаш поне 4-500лв., ако не и повече, печалба за продавача - поне 6-700лв. и от 4600лв. остават около 3500лв. или 1650 евро! Пасат В5 не мисля че струва 1600 евро, а ако струва толкова, то не си струва да го купуваш, защото ще ти излезе двойно! Може и да греша, съдя по снимки и опит, трябва да се погледне на живо и да се пробва, пък може да излезе и супер! Успех и късмет с търсенето!

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Сря 02 юни 2010 20:23

Понеже се зачетох в темата, ще дам моя съвет :shock Вземи с теб някой майстор или който наистина разбира от коли да я огледа хубаво и да ти сметне какво те очаква като ремонти след покупката (ако ти самият не си познавач).Продават ги толкова излъскани че само набито око може да ти помогне. Аз така замалко да се набутам с един голф 4, добре че заведох маистора. От 5800 продажна цена трябваше да дам още минимум 1500-2000 за ремонти.Успех :wink:

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Сря 02 юни 2010 23:15

ChimeyJimmey написа:Да, изскубан е... :gruebel

Не е махнат, просто няма климатик! Не бях виждал до сега този модел без клима.
Дупката е за CD-player.

vasilb написа:колата е 1998г. произведена - т.е. в началото с много фабрични дефекти или иначе казано "детски болести"

Искаш да кажеш никой да не си купува първият модел, а направо фейслифта ли?

vasilb написа:червеният цвят на няколко снимки е преправян с фотошоп или друга програма, за да е по-ярък, а и когато е сниман е мокър (между другото не забелязах капчици по боята, а е просто мокра - лакът е изгорял) и следователно цветът е по-ярък и лъскав

За фотошопа няма да коментирам, явно си навътре с обработването на снимки!
Капчиците по боята се появява след едно елементарно пастиране, което не е лошо да се направи!
Плюс това червеният цвят изгаря, но става перфектен след пастиране. Аз поне не виждам да е изгоряла боята точно на този пасат! Междудругото ако е изгоряла боята, то няма никакъв блясък, а този си лъска.

@vasilb: не се заяждам, давам си мнението относно твоето. Просто не съм съгласен с тези пунктове.

За питащия: много е трудно по снимка да се каже каквото и да било.
Много често се случва да отидеш и да няма много общо с хубавия вид от снимките. Според мен пасата изглежда доста добре. Нямам представа как вървят този модел и година в момента, но на мен ми изглежда малко евтин. Моторът все пак е най-малкия за модела - 1,6, което може би гарантира икономичност и лека тромавост, ако не ти пречи - супер. Няма турбо - един скъп възел за разваляне. Със сигурност трябва да закараш и майстор да види за спукана глава, дали духа от горе и долу на мотора. Това е най-важното. Ако има нещо по окачването - се прави. Преди вкарвах коли от Германия и искам да кажа, че ми се е случвало да намеря хубава кола изгодно и съответно и в БГ съм я продавал по-евтино, като съм си правил и 1000 лв печалба. Хората идваха и я купуваха с думите: а бе много е евтина, ама ще се прави, а колите си бяха перфектни. И за финал: не, не аз продавам колата, за пръв път я виждам. Казвам си мнението.

Хайде със здраве!

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 03 юни 2010 6:41

Не знам за червения, но аз лично съм гледал ето тоя Пасат и колата е наистина перфектна (и на лаптопа я закачах). Щом не те бърка относително слаб мотор иди го виж ако искаш, ще разбереш за какво говоря. А и цената 100% ще е надолу. Аз не го взех само защото исках с турбина, ама мнооого се замислих наистина, толкова запазен екземпляр рядко се среща.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Чет 03 юни 2010 8:09

OvivO написа:
ChimeyJimmey написа:Да, изскубан е... :gruebel

Не е махнат, просто няма климатик! Не бях виждал до сега този модел без клима.
Дупката е за CD-player.

...

Хайде със здраве!

За тези от 98 и 99г. просто съм останал с впечатление, че имат повече фабрични дефекти и има по-голяма вероятност да се появи нещо, но пък Гундолф може точно на този да се е объркал и да го е направил като хората! И все пак най-важното е двигателят, ръждата и окачването, които с тези снимки няма как да се преценят! Проверка на място от човек, който разбира, пък пастиране или една бадана на колата винаги може да се удари ... ! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Чет 03 юни 2010 8:21

dj_tuhla написа:Не знам за червения, но аз лично съм гледал ето тоя Пасат и колата е наистина перфектна

Този Пасат изглежда много добре - като салон и е автомат. Повече кола с ръчка няма да взимам, тази ми бе последната. :012:

П.П. Явно цените на колите са паднали доста за последната година и половина :)

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Чет 03 юни 2010 8:51

Пасата не изглежда зле, цените вече са горе долу такива, B5-ци от 97-ма година насам вървят от 5500 до 6800. Странно е че няма климатик.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Чет 03 юни 2010 8:54

momcho_bg написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11224589078258811&f1=details

Здр. колеги! Какво мислите за тази кола, някои ходил ли е дя я гледа. Обявата стои доста време в сайта като през по-голямата част беше на 6000 лв.Не желая да коментираме двигателя а дали като цяло колата е читава ако някои я е гледал?

Калъфи на седалките."циганска"топка на скоростния лост,без климатик и радио-бегай далече :beer

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Чет 03 юни 2010 8:55

Между другото разгледах в мобиле.бг и видях че има нелоши пасаторчета, поне на пръв поглед.Даже има един със вграден газов инжекцион.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 03 юни 2010 9:37

vasilb написа:За тези от 98 и 99г. просто съм останал с впечатление, че имат повече фабрични дефекти и има по-голяма вероятност да се появи нещо, но пък Гундолф може точно на този да се е объркал и да го е направил като хората! И все пак най-важното е двигателят, ръждата и окачването, които с тези снимки няма как да се преценят! Проверка на място от човек, който разбира, пък пастиране или една бадана на колата винаги може да се удари ... ! :Mr Green Fun

За пръв път пък чувам за фабрични дефекти при Б5 (като изключвам 2.5 двигателя). Дай пример моля?

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 03 юни 2010 9:40

Някой разхода може ли да каже на това чудо? Като знам голфа с 1,6 мотор как гълта 9-10-11 литра, тук работата с тва май ще загрубее./тия цифри за градско се отнасят/

Последна промяна от joromnt на Чет 03 юни 2010 10:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 03 юни 2010 10:01

Разходът е като 1.8T.
"Аутпутът"... Не. mhihi

Върни се в “Passat”