Как се сваля боя от пластмаса на пасат ...?
Как се сваля боя от пластмаса на пасат ...?
Здраво колеги имам следната дилема като си купих пасатчето и майтора дето го е боядисал си е оставил ръцете боядисани са ми и пластмасовите лайсни отпред на вратие и отзад с течение на времето малко по малко започна да се люспи боята и да пада на парцали и сега е много грозно. Кажете с какво да сваля останалата част от боята пробвах с кореселин с разредител за боя но от търкането няма никаква файда...мина ми през ума да пробвам с пистолет за топъл въздух но май не е много умно , може да се стопи пластмасата .... ДАВАЙТЕ СЪВЕТИ
- Nikolai Roev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: как се сваля боя на пасат ...?
Водна шкурка най-сигурно...
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Със топлият въздух , само ще напукаш боята ! Има вероятност да премахнеш малко от боята по този начин но най-дорият вариянт е със шкурка и после купуваш един спрей за пластмаси и ги пръскаш .
п.с. За предпочитане спреят да е мат ! Ако искаш предложение за марка , пиши едно ЛС и ще ти препоръчам един много добър
Успех
п.с. За предпочитане спреят да е мат ! Ако искаш предложение за марка , пиши едно ЛС и ще ти препоръчам един много добър
Успех

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Deo88 написа:Със топлият въздух , само ще напукаш боята ! Има вероятност да премахнеш малко от боята по този начин но най-дорият вариянт е със шкурка и после купуваш един спрей за пластмаси и ги пръскаш .
Успех
Какъв е този спрей за пластмаса?Дай малко инфо тук!

значи аз си купих един спрей мат както ти казваш и нисля да пръсна и малко лак отгоре спрейчето го взех от практикер за 10лв. и мисля че ще свърши работа
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С черен мат става перфектно... изпробвано 

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
И моите са с черен мат,вече над 6-7 месеца не са мръднали,като се има напредвид,че едната вежда я закачих леко и пак си стои боята 

Дайте марки и цени на тези спрейове мат за пластмаси и от къде да си ги вземем и ние

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как се сваля боя от пластмаса на пасат ...?
Ето такъв ползвах аз и съм доста доволен.
Не е нещо кой знае какво, така, че предполагам и най обикновен би свършил работа.
Не е нещо кой знае какво, така, че предполагам и най обикновен би свършил работа.
andre написа: ДАВАЙТЕ СЪВЕТИ
Елементарно,не ти трябват водни шкурки ,кво ще правиш ще полираш ли ,баси глупостта,терминатор ще намериш почти във всяка железария,нанасяш с четка и след 10 -15 мин.с маркуча сваляш всички люспи.
човек притеснява ме че отдолу под боята е пластмаса ако е метал е ок ама тоя терминатор да неги направи на кашичка и да си ги греба с лъжичка после .....
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
Tая пластмаса не е активна с терминатора той не влиза в реакция с полиетиленови и АБС(жива)пластмаса.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
dxd написа:Дайте марки и цени на тези спрейове мат за пластмаси и от къде да си ги вземем и ние![]()
Ами марка не си спомням,но беше най евтиния 4лв,просто за експеримент,а той да взема да се окаже сполучлив

Значи колеги готов съм ... маиката му е леко с пистолет за топъл въздух боята пада здраво и после малко с шкурка дето не се е обелила боята и сте готови. утре ще ги пръскам с боя. Видях че има питане относно боята, значи моята е пръскалка от практикер за 10 лв. мат става супер пръскал съм за проба. Но се чудя дали да слагам автолак отгоре или не ...?