Дилема относно избор на пасат б3 1.8 моно или 2.0 2Е???
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Дилема относно избор на пасат б3 1.8 моно или 2.0 2Е???
Колеги дилемата е такава че си харесах два пасата единия 1.8 моноинжекция бензин, ел. стъкла, централно заключване и стерео уредба на "реални" 092 000 км без лети джанти,92 -ра година а другия 2.0 2Е 115 коня мотор,пълна инжекция, с климатик, 4 ел стъкла, ел пакет, лети джанти, хидравлика, аларма, ЦЗ, Стерео, обаче с обикновено АГУ, а не газов инжекцион 93-та година, на 215 000 км.Моля давайте мнения кой е по добрия вариант и моля без излишен спам и коментари в темата.
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Re: Дилема относно избор на пасат б3 1.8 моно или 2.0 2Е???
2Е е идеалният за тази кола .... Газовата ако те притеснява винаги може да минеш към инжекцион .
-
- Автомобил:
- Двигател:
2Е върви МНОГО по-приятно от RP/ABS.
А смешните километри и на двете коли можеш просто да ги изтриеш. Или в единия дядото си е забравил бастуна, а в другия бабата си е забравила ченето?
А смешните километри и на двете коли можеш просто да ги изтриеш. Или в единия дядото си е забравил бастуна, а в другия бабата си е забравила ченето?
- kriso_g
- Автомобил: MK4 1.8T
- Двигател: AUM
1.8 моно
един от най-благоприятните двигатели за обикновенно газифициране

един от най-благоприятните двигатели за обикновенно газифициране

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1.8 моноинжекцион.
- Nikunata
- Автомобил:
- Двигател:
Вземи си 2Е.Карам го вече 6-та година,довилен/и климата си е екстра/ с обикновена газова.11 на сто градско/Пловдив/ за морето ги свалям на 8.Послушяи чичо/NIKUNATA/ си и няма да сбуркаш!!!
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
твърдо за 2Е...безпристрастен съм.Моя го карам на бензин и твърдя че върви много добре(с 15 цола джанти 195/60/15)
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Втория има климатик, което според мен е не малко предимство
Ако и двете коли са в еднакво състояние може би бих избрал 2Е. Единствения недостатък е по-големия данък.
1,8 моно също не върви зле. Даже ако колата не е натоварена мога да кажа че върви повече от прилично

1,8 моно също не върви зле. Даже ако колата не е натоварена мога да кажа че върви повече от прилично

- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
Зимаи моноинжекцията това е вечния мотор не ми се вярва да е на тия километри ама караи
Слагаи газовата и газ!

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм с 1.8 моно.Да ти кажа честно,малко ми малее на мен,понеже си давам повечко газ.Ако се кара по-спокойно мотора си е добръ и достатъчен,понеже колата ти като гледам е и без климатик.И двата са доста здрави двигатели и рядко има сериозни проблеми с тях.Кофти-то при 2Е-то е дебитомера,който е малко проблемен.
Аз лично бих си взел 2Е,понеже е доста по-динамичен а разходите на гориво и за поддръжка са същите.
Ако решиш да газифицираш 2Е - по-добре събери стотинки за ГИ,понеже иначе ще береш ядове и при 1-2 детонации,ще ти замине дебитомера,колкото и кихалки да сложиш.
Иначе аз бих си взел колата с климатика,който за мен лично е задължителна екстра
Аз лично бих си взел 2Е,понеже е доста по-динамичен а разходите на гориво и за поддръжка са същите.
Ако решиш да газифицираш 2Е - по-добре събери стотинки за ГИ,понеже иначе ще береш ядове и при 1-2 детонации,ще ти замине дебитомера,колкото и кихалки да сложиш.
Иначе аз бих си взел колата с климатика,който за мен лично е задължителна екстра

2 почти 20 г.коли със сигурност не са в еднакво техническо състояние.
Оглеждай добре и вземи по-запазената.Не гледай километражите.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
i.e.i написа:2 почти 20 г.коли със сигурност не са в еднакво техническо състояние.
По-запазената!

- vasil_koprivshtenov
- Автомобил:
- Двигател:
1.8 mi 2-ри Пассат с такъв мотор карам трябва да знаеш е няма грешка
Успех с покупка

Аз карам 1.8mi и съм повече от доволен! Даже понякога когато го "набримча" с повече скорост си мисля, че по-голям мотор (по-мощна кола) не ми трябва, за да не се утрепя на някоя мантинела!
Иначе като цяло и аз бих взел по-запазената, независимо от мотора - ако са на сравнително близки цени, разбира се!
Иначе като цяло и аз бих взел по-запазената, независимо от мотора - ако са на сравнително близки цени, разбира се!

Почвам да се съмнявам, че от тук може да получи реална оценка на автомобила. Стига мнения от сорта
"Вземи си ХХХХ, щото и аз имам такъв" и какво от това, че имате такъв.
Съгласен съм, че в даден случай автомобила, който е като вашия може да е по-добрия избор, но дайте сериозен мотив.
Подържам мнението на колегата Winner25. И аз карам моно, но в случая климатика или липсата му не е за пренебрегване. 2Е е правилния избор в случая.
"Вземи си ХХХХ, щото и аз имам такъв" и какво от това, че имате такъв.
Съгласен съм, че в даден случай автомобила, който е като вашия може да е по-добрия избор, но дайте сериозен мотив.
Подържам мнението на колегата Winner25. И аз карам моно, но в случая климатика или липсата му не е за пренебрегване. 2Е е правилния избор в случая.