Проблем ли е или не е
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем ли е или не е
става въпрос за VW Passat 1.9 TDI AFN мотор 1999. На 1-ва когато дам газ до 3000 оборота и пусна газта се изключва от скорост, някой път и на 2-ра го прави това и когато държа леко скоростния лост усещам натиск от 1-ва към свободна и се изключва, връща се в позиция свободна. Пробвал съм с други скорости само че при 3,4,5 натиска е по-малак, и не се изключва. Това проблем ли е или просто предпазва двигателя за да не спираш само с него? И ако е проблем за поправка ли е и колко горе-долу ще излезне?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Проблем ли е или не е
Провери за скъсани тампони на двигателя и на скоростите.
И не, не е нормално.
И не, не е нормално.
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Преди време карах едно Рено 21 и на него така му се изключваше 1ва скорост. Решението беше да си я държа на тръгване и нямаше проблеми. Изкара над 80 хиляди така. Иначе проблемът мисля беше в някаква втулка или нещо от сорта, която държи скоростта зацепена.
Нямам идея как точно се наричаше . . . Не помогнах много, но може спокойно да си я караш така, ако не го прави прекалено често и главно на първа скорост.
Нямам идея как точно се наричаше . . . Не помогнах много, но може спокойно да си я караш така, ако не го прави прекалено често и главно на първа скорост.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
В най-лошия случай (май и най-логичния за мен , за жалост
) е проблем със скоростната кутия . Ако е само на една предавка както каза колегата може да е фиксатора на превключващата вилка , но ти каза че на няколко си забелязал , може и да е от голямо износване и подбиване на зацепващите втулки .

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
проблемите са 2:
1 заглавието
2 раздела.
1 заглавието
2 раздела.