Бял пушек (пара, газ??) от дюзите на климатроника??

Техническа и сервизна информация за Passat
Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Бял пушек (пара, газ??) от дюзите на климатроника??

Мнениеот Ivelin » Нед 13 юни 2010 18:44

Здравейте колеги,
Не успях да намеря нищо по темата и затова бих искалда попитам някой дали се е сблъсквал с този проблем:
От известно време съм собственик на Пасат Б4 1.9 ТДИ и днес имах доста странен проблем. Както си карам и съм пуснал климатроника изведнъж започна да излиза бял пушек от центраната дюза. Спирам веднага отварям капака и нищо. От никъде няма пушек, антифриза си седи на ниво (само тръбата на климатроника беше замръзнала цялата :lol: ) ... Влизам вътре а това продължава да пуши. Вдигам градусите до мах температура и спира. Свалям ги и пак започва да излизал. Няма мирис няма нищо. Спишрам климатроника, свалям прозорците и покарах 2-3 км, след това пуснах пак климатроника и до София (30-40 мин) никакви ядове.
Някой има ли идея от какво може да е това и дали има нещо страшно ?

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Re: Бял пушек (пара, газ??) от дюзите на климатроника??

Мнениеот GVG » Вто 15 юни 2010 14:03

Колега, това си е обикновена пара. Няма нищо страшно. Образува се в момента, при работа на климатроника.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 15 юни 2010 14:31

Това е най-вероятно вид гъби праханки, които са узрели и са се спукали. Не се майтапя. За това преди пристигане след дълго каране на климатик е добре да се пуска само вентилатор да продуха за 2-3 минути конденза от климатичния радиатор, за да не остава влага и да виреят гъби и плесени mhihi.

Потребителски аватар
kolev123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kolev123 » Вто 15 юни 2010 15:47

Запушена ти тръбата за оттичане на конденза! Забележи дали ти оставя колата мокри петна под нея! Предполагам, че не!
Поздрави!

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Вто 15 юни 2010 18:05

Благодаря колеги,
Както казахте това си било жива пара (не съм отгледал гъби :P а и праханките като презреят стават кафеви :wink: ). Иначе няма нищо запишено отдолу си тече като за световно чак ми се струва повече от нормално щото накрая като спрях си личеше откъде съм мина :lol: . Иначе с климатроник е трудно да оставиш само да духа освен ако не вдигнеш температурата на макс .

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Вто 15 юни 2010 18:11

Ivelin написа:Благодаря колеги,
Както казахте това си било жива пара (не съм отгледал гъби :P а и праханките като презреят стават кафеви :wink: ). Иначе няма нищо запишено отдолу си тече като за световно чак ми се струва повече от нормално щото накрая като спрях си личеше откъде съм мина :lol: . Иначе с климатроник е трудно да оставиш само да духа освен ако не вдигнеш температурата на макс .

Много е трудно :Mr Green Fun -Натискаш EKON и компресора изключва,независимо какво си настроил-МАХ или МИН или нещо по средата mhihi

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 15 юни 2010 20:05

B3 ако е, с фабричния климатроник няма екон и няма как наистина да спреш компресора да не се пуска, малко е първобитен в това отношение mhihi . А иначе това с праханките бях с един приятел като се случи при него, в първия момент като каза пуххх и решихме че се запали мотора нещо :), после разглабяхме табло и тогава видяхме каква е работата...

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Вто 15 юни 2010 21:45

Това с гъбата е яко :lol: . Иначе колата е Б4 и има ЕКОН бутон, просто немския не ми е силен и явно не съм разбрал точно какво пише за това бутонче в книжката.

Върни се в “Passat”