Проблем с предницата на B3 GT

Техническа и сервизна информация за Passat
plamen_1607
Автомобил:
Двигател:

Проблем с предницата на B3 GT

Мнениеот plamen_1607 » Чет 17 юни 2010 22:46

Здравейте, колеги съжалявам ако "спамя", но не съм намерил тема с проблем като моя. Та по същество вкарах си колата в бокса за смяна на тампони отпред и отзад, нови амортисьори отпред(сложих двойно действащи), шарнири и тампон на макферсон. 1 седмица преди да влезе при докторите колата мина на нови джанти и нямаше този проблем. След като взех колата от сервиза се появи странен проблем до 100-110км/ч колата върви идеално или поне не се усеща, но от там нагоре предницата започва да подскача, на 150 е просто неконтролируема :horror: , но не е от крива гума самото подскачане е друго. Върнах колата и се скарах на "майсторите" :beat_butt2 . Разбира се на следващия ден ми се обадиха да отида да я взема и проблема бил в предните ми гуми, цитирам "Получава се аквапланинг, защото гумите са пластмасови" много ми стана интересно как чисто нови гуми Bridgestone Potenza могат да са "пластмасови" и какъв е тоя аквапланинг на сух път, по скоро би се казвал еърпланинг както и да е. Веднага сложих старите джанти (фабричните 14-ки) и за голямо тяхно учудване проблема съществуваше пак, в същото време метахме новите ми джанти на друга кола и естествено нямаше "аквапланинг" :012: . Понеже те нямали идея от какво можело да е Ви моля да помогнете с предложения към умните ми майстори :lol:

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Re: Проблем с предницата на B3 GT

Мнениеот orgasmatron » Пет 18 юни 2010 5:25

Привет колега

Като за начало може да кажеш точно какъв е автомобила :)

Имахме подобен проблем с една от служебните коли - над 90 беше неуправляема, оказаха се карета... В интерес на истината не се чуваше никакъв шум от тях и никой не вярваше, че може да са те.

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Пет 18 юни 2010 8:06

а стенд мина ли?ако си сменял тампоните на макферсона стенда е задължителен

plamen_1607
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen_1607 » Пет 18 юни 2010 10:41

orgasmatron - привет колега мисля че в заглавието на темата съм споменал какъв е автомобила, но ще го направя отново Passat B3 GT.

DimitarBT - колета връчиха ми един лист с данните от стенда което би трябвало да означава, че е минала през него.

Единственото което се сещам сега като се замисля е евентуално амортиьорите са дефектни нещо? Възможно ли е? :talk: :?:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пет 18 юни 2010 18:09

Дадени са ти прекалени наклони или максимални такива, затова колата подскача на всяка малка неравност и ако има повече вода може голяма беля да стане. Трябва да отидеш на реглаж да ти направят нормални за шофиране наклони.

plamen_1607
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen_1607 » Пет 18 юни 2010 20:05

Stenly написа:Дадени са ти прекалени наклони или максимални такива, затова колата подскача на всяка малка неравност и ако има повече вода може голяма беля да стане. Трябва да отидеш на реглаж да ти направят нормални за шофиране наклони.

Благодаря ще го пробвам когато се прибера в България и ще кажа дали е било от това :beer . За водата ... определено го усетих имаше един доста дъждовен ден и на няколко пъти щеше да се случи фал :bishop .

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пет 18 юни 2010 21:10

нов стенд(на различно място разбира се) и нов баланс на гумите(пак на различно място)...до тогава не пипаи нищо по колата....имам в предвид да сменяш части

plamen_1607
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen_1607 » Пет 18 юни 2010 22:55

drago_tr написа:нов стенд(на различно място разбира се) и нов баланс на гумите(пак на различно място)...до тогава не пипаи нищо по колата....имам в предвид да сменяш части

Мерси колега само да се прибера, и стенда ще е първата задачка на дневен ред. Джантите на друга кола нямат грам проблем както споменах пробвахме ги на едно Сеат-че и изобщо не мръднаха, но за по-сигурно ще ги мина и тях през баланс :D ... А пък на онези умни майстори(пъпеши както се изразявам за такива ходица) ще има :beat_butt2

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 20 юни 2010 5:58

Не съм сигурен че е от стенда.Правил съм си всякакви експерименти с наклоните и колата се влияе от тях най-вече от към стабилност в завой и рязко маневриране.Имаш нещо разхлабено според мене нещо са забравили да дозатегнат.Ходи на канал и де що има болт и гайка по предницата да се проверят.Прегледай да нямаш някоя счупена пружина случайно.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 20 юни 2010 11:40

Дани наклони са. Аз като ходя да карам на любителските на калояново понеже съм още с кофти окачване и правя максимални 3 градуса наклони на предните гуми за да компенсирам. Е искам да ти кажа че на всяка неравност на магистралата докато стигна до Калояново я усещам а ако има вода дори и малко вода тръгва да хлъзва ...

plamen_1607
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen_1607 » Нед 20 юни 2010 18:14

Stenly написа:Дани наклони са. Аз като ходя да карам на любителските на калояново понеже съм още с кофти окачване и правя максимални 3 градуса наклони на предните гуми за да компенсирам. Е искам да ти кажа че на всяка неравност на магистралата докато стигна до Калояново я усещам а ако има вода дори и малко вода тръгва да хлъзва ...

Напълно съм сългасен особено за това с водата направо се видях в ужас една вечер, при най-малката събрана вода на пътя и колата се пързаля. Както казах вече за стенда след 2 седмици живот и здраве ще стане ясно :beer

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 21 юни 2010 5:56

може и да сте прави,нека го видят ама на хубав стенд.Моята в момента е на максимална стойност на страничния наклон/аз пожелах така/ по-стабилна е.Иначе я бяха нахакали на минимума предните стендаджии и имах чуството че карам тротинетка.Сега, а и преди си подрусва колата ама аз го отдавам на амовете.Бая са тявърдички тези KYB,спрямо оригиналните де.

Върни се в “Passat”