Питане за прословутия имобилайзер ???

Техническа и сервизна информация за Passat
Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Питане за прословутия имобилайзер ???

Мнениеот Гергин » Сря 23 юни 2010 18:34

http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=g3_immo

Ето, че този имобилайзер пак ме загриза, неговата .....и се почна чесане по главата. Че цените са страховити.
След мнооого опити да намеря информация за този имобилайзер все се натъквах на тази препрадка която съм пуснал по горе. Скаран съм с руския, а и според мен снимковия матерял е недостатъчен. Поне за моята техническа грамотност.
Моля някой по грамотен да преведе и обясни в детайли какво точно се прави.( Веднага се сетих за Радо :ihaaaaa ) То ABS за Радо е като сутрешно кафе, какво остава за това.
Благодаря

Потребителски аватар
george12
Автомобил: Passat b5 1.8T
Двигател: AEB 98
Контакти:

Re: Питане за прословутия имобилайзер ???

Мнениеот george12 » Сря 23 юни 2010 19:13

Хората са написали как да си шунтираш имобилайзера като си поставиш чипа в външна бобина.Ама от личен опит знам че е голяма рядкост да се стига до тази интервенция.Проследи тънките кабелчета от ключалката - в другият си край завършват с малка букса,която най-вероятно е зацапана. :да:

Гергин

Мнениеот Гергин » Сря 23 юни 2010 19:28

Един черен кабел е който изчезва под таблото.
Него съм го свалял един път и гледам да не го правя пак :lol:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 23 юни 2010 20:42

Хахахах.. е ти направо ме разби! :lol: :lol:

Относно линка - пича е хванал проводник 0.2мм с лакова изолация, прекъснал е проводничето на оригиналната приемна антена, врътнал е още 50 навивки и е запоил новите навивки заедно със старите ;)
Допълнителните снимки са за обяснение от къде е свалил цялото устройство, че да си го занесе в къщи да работи спокойно
Явно- идеята е била да повиши индуктивноста на бобинката с цел да стане по-добра чувствителноста.
След това е направил доработка - вкарал е 'чипчето' от ключа в сърцевината на реле, ама... то тогава значи, че просто е шунтирал имобилайзера, струва ми се :roll:
Не знам, нямам такова чудо, ама нещо афиф ми се вижда 'изобретението' му... :stll think:
Но пък...не пречи да се пробва ;)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 23 юни 2010 21:04

Хе-хе..Радо е по "хардуера",потърси VLADKO-той май е по "софтуера" на тая джаджа :wink:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 23 юни 2010 21:50

Това което е дадено в руският сайт е "обход на иммобилайзера" с цел да се постави аларма със дистанционно палене :idea: Няма нищо общо с изключване/ремонтиране на фабричният иммобилайзер.

Гергин

Мнениеот Гергин » Сря 23 юни 2010 22:22

Тоя Владо си крие здраво занаята.
Дай някой жокер де, стисльо. Нещо по просто да се пробваме да тръгне тая пущина.
Една година нормално, сега пак започна да се обажда неговата м....а. Ша земе да ми врътне някой номер на почивката и ша я з...... Владко, кажи бре. Кабел ли, що да мърдам и чистя :bishop ?

Знам си аз, че Радо си е ..... абе жив и здрав :drunk .

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 24 юни 2010 0:08

Човек,грешно разбираш нещата-тук не става въпрос за криене,когато те боли зъб отиваш на зъболекар-не се опитваш да се излекуваш сам. Моят съвет е да го махнеш иммобилайзера :wink:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 24 юни 2010 0:22

Гергин написа:Тоя Владо си крие здраво занаята.
Дай някой жокер де, стисльо. Нещо по просто да се пробваме да тръгне тая пущина.
Една година нормално, сега пак започна да се обажда неговата м....а. Ша земе да ми врътне някой номер на почивката и ша я з...... Владко, кажи бре. Кабел ли, що да мърдам и чистя :bishop ?

Знам си аз, че Радо си е ..... абе жив и здрав :drunk .

ето ти жокер:по4ти като да си напомпаш гумата ,ама ако знаеш как става без компресор и помпа :idea:
п.с ако беше техни4ески грамотен ,нямаше да задаваш неграмотни въпроси-не става без нужната апаратура ,а тя струва доста голяма цифра (техни4еската грамотност е още един фактор за проблема ти)във ФВ сервизите по европа тоя проблем се решава с нов имобилаизер ,Владко ти е подсказал решение по български за без пари...........................................

Гергин

Мнениеот Гергин » Чет 24 юни 2010 13:54

Владо мерси за съвета. Това ме интересуваше. Благодаря.
Остава да кажеш кога и къде да мина през теб и колко ще струва тази операция. Може и на лични, както предпочетеш.
Още веднъж благодаря на откликналите! Тъпото е, че два дена вече пали.

Никс76, интересно ми е, ти какво разбираш под "пари" и "без пари"? Средна пенсия, минимална заплата, или ....?

Потребителски аватар
madh3ad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madh3ad » Чет 24 юни 2010 14:05

колега .. ето отговора viewtopic.php?f=46&t=206321

Гергин

Мнениеот Гергин » Чет 24 юни 2010 14:40

Туу, че си в Ямбол чак. Как и къде го монтира?

Потребителски аватар
madh3ad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madh3ad » Чет 24 юни 2010 17:20

ами тук на един майстор ама самия монтаж не вяврам да е скъп апък ако искаш ти го пращам веднага

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 24 юни 2010 18:56

Гергин написа:....

В момента не съм в БГ и не мога да помогна,но това което ти предлага колегата ще ти свърши работа.Лошото е че ще се загуби комуникацията и няма да можеш да правиш диагностика на колата,също така много често горят тези емулатори,но за тези пари толкова :wink: Моят съвет е ако бързаш да си вземеш един емулатор,да му разучиш схемата на свързване и да си го носиш с теб и ако някой път иммобилайзера те изостави да го свържеш и да караш.А ако не бързаш след 10дни ще съм си в БГ можеш да се свържеш с мен,имам и по добри решения от това с емулатора :wink:

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Съб 26 юни 2010 8:30

Гергин написа:http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=g3_immo

Ето, че този имобилайзер пак ме загриза, неговата .....и се почна чесане по главата. Че цените са страховити.
След мнооого опити да намеря информация за този имобилайзер все се натъквах на тази препрадка която съм пуснал по горе. Скаран съм с руския, а и според мен снимковия матерял е недостатъчен. Поне за моята техническа грамотност.
Моля някой по грамотен да преведе и обясни в детайли какво точно се прави.( Веднага се сетих за Радо :ihaaaaa ) То ABS за Радо е като сутрешно кафе, какво остава за това.
Благодаря

Колега и при мен правеше така и странното е, че палеше когато тя си поиска. Проблема го реших като извадих ключа за фаровете и просто извадих въпросните кабели от имобилайзера и пак ги закачих. И колата вече от две седмици пали без никаква следа от проблема. Аз си го обяснявам с лош контакт на двете букси, които влизат в черната кутийка на имото.

Върни се в “Passat”