помпа съединител

Техническа и сервизна информация за Passat
Stefko@
Автомобил:
Двигател:

помпа съединител

Мнениеот Stefko@ » Пет 15 яну 2010 21:24

здравейте колеги имам б3 купих си нова долна помпа за съединителя за 80 лв. защото ми губеше течност точно до нивото на маркучето за горната помпа.Видях да капи под кожуха на саединителя надявам се да е от помпата ако не ще се грамна вече!!! :banghead:

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Re: помпа съединител

Мнениеот Grafa_71 » Пет 15 яну 2010 21:31

Здравей, колега. Аз също имах същия проблем.Смених помпата на съединителя която се намира на корпуса на скоростната кутия и всичко се оправи-- преди смяната цялата кутия беше олята със спирачна течност-- след смяната всичко си е на ред. Ремонта ми излезе около 110лв.

Stefko@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefko@ » Пет 15 яну 2010 21:47

Утре ще пиша какво е станало

Потребителски аватар
mapoko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mapoko » Пет 15 яну 2010 22:56

Grafa_71 написа:Здравей, колега. Аз също имах същия проблем.Смених помпата на съединителя която се намира на корпуса на скоростната кутия и всичко се оправи-- преди смяната цялата кутия беше олята със спирачна течност-- след смяната всичко си е на ред. Ремонта ми излезе около 110лв.

Колеги,здравейте.
И аз имах същият проблем първо с горната после с долната и още първият път щях да купувам нова помпа но се отказах да давам толкова пари за турски боклуци и затова ибрах по-малкото зло,купих си и двата пъти нови уплатнения за помпите,като един ремонтен комплект струва около 10-12лв. и искам да ви кажа,че в момента помпите са много по-надежни от турските в магазина.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 16 яну 2010 0:53

mapoko написа:...ибрах по-малкото зло,купих си и двата пъти нови уплатнения за помпите,като един ремонтен комплект струва около 10-12лв....

Това е ако имаш свободно време да се занимаваш :) , иначе опита показва , че това е временно (кратковременно :cry: ) решение на проблема . Поне и моя опит го потвърждава ... за месец-два и същата работа :( .

Потребителски аватар
mapoko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mapoko » Съб 16 яну 2010 14:58

milmar написа:
mapoko написа:...ибрах по-малкото зло,купих си и двата пъти нови уплатнения за помпите,като един ремонтен комплект струва около 10-12лв....

Това е ако имаш свободно време да се занимаваш :) , иначе опита показва , че това е временно (кратковременно :cry: ) решение на проблема . Поне и моя опит го потвърждава ... за месец-два и същата работа :( .

Колега,за това нещо ти трябва свободно време около 30-40мин.,проблема с горната помпа го оправих януари 2009г. и от тогава не съм имал проблеми с нея,след това се развали долната малко преди нова година и го оправих по същия начин.Искам да кажа че сам съм си ги сменявал и ефекта повярвай ми е същия като този които ще имаш като си я купиш. :да:

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grafa_71 » Съб 16 яну 2010 15:52

Колега, моята помпа не е турски боклук. Имам доверие на момчетата в сервиза където я сменяха. Между другото и друг път съм оставял колата си в този сервиз и не съм имал оплаквания. Ако всички сервизи са като този нещата щяха да са рози и кебапчета. :)

Потребителски аватар
mapoko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mapoko » Съб 16 яну 2010 18:21

Grafa_71 написа:Колега, моята помпа не е турски боклук. Имам доверие на момчетата в сервиза където я сменяха. Между другото и друг път съм оставял колата си в този сервиз и не съм имал оплаквания. Ако всички сервизи са като този нещата щяха да са рози и кебапчета. :)

Уууупс,извинявам се ако някой се е засегнал,не искам да обиждам момчетата,които се грижат за колите ни,а просто казвам,че не за всичко трябва да се дават безумни пари.

Потребителски аватар
nikolay_kolev
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Сливен Passat GL ,1.8 Mi, 90 к.с, RP-мотор,седан,бордкомпютър

Мнениеот nikolay_kolev » Нед 17 яну 2010 7:56

Здравейте на всички, също и аз като вас имах същия проблем с тия помпи. При мен се оказа първо горната (която смених с нова), а след това долната помпа на съединителя. Реших че като сменя гумичките ще се оправи, но това е временно явление. Казвам временно защото в цилиндърчето на помпата (след като се разглоби) повърхността трябва да е гладка, ако има язвички или леки дупчици Не Става, или става но временно. Именно там е работната част на цилиндъра. По същия начин е и за долната помпа на съединителя, като има една подробност. Долните помпи биват два размера ф22мм и ф23мм, ако му се играе на човек може да направи от двете една помпа здрава, т.е. тази която е ф22мм я фрезова на фреза, после полира на ф23мм, и взема буталцето от тази на ф23мм. Аз така направих с моята и нямам проблеми, двете помпи са FAG, и нямат нищо общо с италианските помпи. Обезвъздушаването е лесно. Съединителя ми е като памук, спирачната течност не е мръднала от близо година след ремонта.

Потребителски аватар
mapoko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mapoko » Нед 17 яну 2010 10:54

nikolay_kolev написа:Здравейте на всички, също и аз като вас имах същия проблем с тия помпи. При мен се оказа първо горната (която смених с нова), а след това долната помпа на съединителя. Реших че като сменя гумичките ще се оправи, но това е временно явление. Казвам временно защото в цилиндърчето на помпата (след като се разглоби) повърхността трябва да е гладка, ако има язвички или леки дупчици Не Става, или става но временно. Именно там е работната част на цилиндъра. По същия начин е и за долната помпа на съединителя, като има една подробност. Долните помпи биват два размера ф22мм и ф23мм, ако му се играе на човек може да направи от двете една помпа здрава, т.е. тази която е ф22мм я фрезова на фреза, после полира на ф23мм, и взема буталцето от тази на ф23мм. Аз така направих с моята и нямам проблеми, двете помпи са FAG, и нямат нищо общо с италианските помпи. Обезвъздушаването е лесно. Съединителя ми е като памук, спирачната течност не е мръднала от близо година след ремонта.

Колегата е прав,че първо трябва да се убедите,че цилиндрите от вътре не са много наранени,ако става въпрос за няколко драски могат да се оправят със смяна на уплатненията,но ако са много наранени ефекта ще е траен колкото на колегата milmar,а може и по-малко.

nobreak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nobreak » Пон 28 юни 2010 8:27

Колеги, от къде да си купя ремонтни комплекти за долната и горната помпа. Пасата е В3 - 92 г. 1.8/90/.
Благодаря.

Върни се в “Passat”