Здравейте, относно прословутата тема за носачи. Дойде и моето време за да взема решение относно закупуването на пълен комплект такива. Общо взето разгледах какво се предлага в нета, търсих и допълнителна информация от познати, които се занимават с авточасти. Попаднах на широка гама от комплекти и съответно разбира се и цени. Като се започне от 120 - 130 евро за комплект в ebay до някакви оферти по родни магазини от порядъка на 1300 лв. за оригинални носачи Lemforder. По принцип нагласата ми е не да купя нещо само заради добрата цена, търся оптималният вариант на цена и качество. Та така, намерих официалният сайт на групата, от която е част и Lemforder - http://www.zf.com от там видях кои са представителите за България. Съответно им пуснах по едно запитване за този комплект носачи по имейла с искане за крайна цена. От В&Д Ауто ми дадоха крайна цена около 1056 лв за Lemforder - носачи, външни кормилни накрайници, биалетки и винтове, болтове и гайки. Една от другите фирми (Europart.net)посочи като вариант комплект на TRW, който включва само носачите и там цената се връзва на около 980 лв. с ДДС.
Чрез мой познат, който се занимава с авточасти получих оферта за Febi Bilstein около 800 лв. крайна цена за пълен комплект (вкл. биалетки и накрайници).
Досега майстора ми сменяше само носачите, които са сдали багажа с нови на Febi доколкото знам ги вземаше от Ауто плюс. И честно казано последно е пипал нещо по окачването преди 4 години, като междувременно съм навъртял около 60 000 км. естествено с умерено каране. Този път съм решил аз да се изявя като майстор и да ги сменя всичките.
Търся компетентно мнение по въпроса кое е по-добро, заслужава ли си Lemforder пред Febi - разлика в цената 250 лв. като не пропускаме и факта за така широко разпространените ментета!!! Доколко може да се вярва, че се купува нещо оригинално и качествено, пък било то и от официален представител за страната ни - В&Д Ауто.
Ще бъда Благодарен за всяко изказано мнение по темата.
Носачи LEMFORDER и FEBI за Passat 1,9 TDI - 1998
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Re: Носачи LEMFORDER и FEBI за Passat 1,9 TDI - 1998
Мнението ми по темата ти е, че можеше да пишеш (И ЧЕТЕШ) тук.
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Аз опатих от Febi. Уж добри, зли не знам, но за 7-8000 км се разтропа Феби-то. След това майсторчето ми заяви, че от тук нататък ще ми слага само TRW понеже като отношение цена-качество са най-добрия вариант. Карам вече над 20000 км със сменени TRW и си държат. Но все още си имам и заводски носачи по колата, но и тяхното време идва като слушам.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
V&D са офицялен вносител .и ДА не са ментета