Проблем с заключването на шофиорската врата!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с заключването на шофиорската врата!!!
Здравейте, колеги! Доскоро имах голф3, но вече минах на пасат 5. Та когато взех колата алармата беше изключена и колата се отключваше само с ключа. Когато намерих дистанционните за алармата умело скрити в жабката реших да я активирам и да ги пробвам дали работят. Оказа се,че работят, алармата работи, комфорт модула също се управлява без грешка, но шофиорската врата не се управлява изобщо. Ако заключа с алармата се заключват всички врати без шофиорската, но ако заключа с ключа се заключва и тя. Разглобих кората на вратата, но под нея има една ламарина на която са закрепени носачите на ел. стъклото. Освободих стъклото от останалата част и след развиване на болтовете се опитах да махна цялата ламарина, но я задържа бравата на вратата доколкото можеше да се види. Много ще бъда благодарен, ако някой може да ме насочи как да сваля тази ламарина за да деостигна до машинката за заключване, тъй като мисля, че именно там е проблема. Също така би ми свършило работа ако някой знае кабелите които отиват до машинката цвят по цвят за какво са и най-вече кои цветове от кабелите са за 12V за управлението на двигателчето на машинката. И още един въпрос, къде се намира централното заключване? Предварително ви благодаря!!!
- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с заключването на шофиорската врата!!!
Колега преди седмица имах същия проблем като твоя и се оказа изгоряло моторче на централното управление на шофиорската врата.Оправих го със закопуване на втора рука брава, купих цяла брава защото в бравата се намира моторчето на централното всичко е един монолитен блок.А относно свялянето на металната кора трябва да разпробиеш или разнитиш двата пласмасови нита на бравата които са занитени за металната кора.Намират се на нивото на бравата (на заключващия механизъм).Но да знаеш че при теб проблема може да не е в изгоряла машинка а да имаш прекъснат кабел между вратата и купето в гумения маншон.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега колко струва бравата втора употреба? А възможно ли е ако разнитя пластмасовите нитове после да ги занитя по друг начин, ако се окаже, че не е от бравата или машинката?????
- evgevg
- Автомобил:
- Двигател:
Ако заключиш с ключа пасажерската врата какво става с шофьорската?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Заключва се всичко освен шофиорската...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, оказа се, че проблема е в самата машинка за заключване и по-точно моторчето. Моля, някой който е разглобявал да даде съвет как се подхожда. Почетох доста в търсачката и доколкото разбрах се маха ключалката отвън за да се откачи някакво жило и се изважда цялата брава, тъй като моторчето е монтирано в нея. Четох също и че някои да махнали пластмасовите нитове които държат бравата, но след това може ли пак да се занити??? Възможно ли е да се демонтира моторчето само??? Моля за съвети!!!
- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Колега пласмасовите нитове се разнитват и после може и без тях няма проблеми, моята брава я взех от колега от форума за 50лв ина4е в моргите ми искат от 80 до 100лв.Има още един колега във форума който разпродава такув пасат на части тои ми я предложи за 60лв, от дружба е.Виж в раздела продава там му има тела че не го пазя.да знаещ че за да свалиш бравата трябва да махнеш прозореца има две тапи които се ахат и се наглася прозореца на средата да е отворен и ще видиш два болта които се отвиват за да се махне прозореца.Бравата мое да се разглоби на части и да се извади самото моторче но е специфично и не знам дали може да се пригоди някое друго.Ако намериш друга брава и ако имаш проблем със демонтирането на твоята драсни едно на лични да ти помогна ако искаш да я сменим.Забравих да ти спомена че ти трябва 12 сето стенен накраиник за отвиване на болтовете които са отстрани на вратата.Подобен е на еврейските звезди обаче е с 12 зъба.Не пробвай с друго че превъртат бързо зъбите.А съсипах единия болт та се наложи със заваряване да го отвивам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси, колега за съвета! Ще гледам да разглобя бравата и да се опитам да я оправя. Имам доста опит с такива моторчета и мисля, че няма начин да изгори самото моторче. Според мен проблема е другаде. В един руски сайт намерих точно как се разглобява всичко. Там човека беше написал, че е имал кофти спойка. Само незнам откъде мога да си купя такъв ключ за да отвия двата болта. Мисля в скоро време да опитам да я разглобя, не че не мога да си отключвам с ключа 

- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз намерих някъв магазин в Младост 1 бл.55 мися че беше но не съм много сигурен намерих го в нета това магазинче там имали такива накрайници.Но провери по подробно че не съм сигурен за адреса.Иначе и в бизнеспарка има претставителство на вюрт и там също предлагат такива накрайници като цената беше 15лв за бройка но нямаха в момента М8 размер.И на мен като ми се случи този проблем и аз намерих инфото от руския сайт в който пише за лоша споика но като разглобих установих че е изгоряла машинката от нея меришеше на бакелит, и аз немога да се обесня все още как е изгоряла, може да си е дошло времето.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с заключването на шофиорската врата!!! НОВ ПРОБЛЕМ!!
Колеги, помагайте!!! Значи с 300 зора намерих такъв ключ и успях да разглобя всичко без проблеми. Презапоих всички кабели и бутончета и всичко тръгна....Но ето и проблема....Сега когато заключа и отключа колата всичко работи, т.е. заключват се и се отключват всички врати, но шофиорската не можа да се отвори. Палчето се вдига нагоре но не се отваря нито отвътре нито отвън. Мисля, че май проблема е чисто механичен но не знам. Кажете как мога да я отворя или поне някой майстор който може да се справи с задачата....