Сваляне на боята от маската на Б3 - помощ? РЕШЕНИЕ

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
lexen91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Сваляне на боята от маската на Б3 - помощ? РЕШЕНИЕ

Мнениеот lexen91 » Пет 09 юли 2010 15:49

Привет, Колеги!
Обръщам се към вас със молба за помощ. Имам тъмно червена маска, която е за пребоядисване и новият цвят ще е шампанско. И тъй като ми се иска да спестя някой друг лев, мисля да си нарапвя предбояджийската подготовка сам (сваляне на боя и грундиране). Обаче маската е пластмасова и се чудя как да сваля старата боя. Тъй като имам втора маска, счупена, изпозлвах част от нея за опитно зайче в опита си да сваля малко боя с шкурка 80. Обаче ефекта изобщо не ми хареса. Има ли други начини за сваляне на боята от пластмасата? С по-фина шкурка? Също така чух, че имало препарат, гъст като боза, с името "смивка за боя" и също така четох за едно "боди 700", които сваляли слоевете боя без да разграждат пластмасата. Има ли смисъл да ги търся и изобщо какво бихте ми препоръчали :)

п.п А става ли и варианта, при който направо пръскам грунд в/у старата боя и нося маската на бояджия за новата? (въпреки че аз дълбоко се съмнявам просто ей тъй да става :Р )

Последна промяна от lexen91 на Нед 18 юли 2010 13:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Сваляне на боята от маската на Б3 - помощ?

Мнениеот Winner25 » Пет 09 юли 2010 16:36

lexen91 написа:
п.п А става ли и варианта, при който направо пръскам грунд в/у старата боя и нося маската на бояджия за новата? (въпреки че аз дълбоко се съмнявам просто ей тъй да става :Р )

Става но не точно :wink:
Ако старата боя е в идеално състояние - минаваш с шкурка п400 или п500 и пръскаш шприц. Ако боята е със забележки - например удари от камъчета и т.н, трябва да се шкури повече и да се изгладят проблемните места. Ако има нужда се китосва където е необходимо и чак тогава се пръска шприц.
Не подценявай подготовката защото от нея в голяма степен зависи крайния резултат. :да:

Потребителски аватар
ti6ogb
Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
Двигател: AVF - 2001

Мнениеот ti6ogb » Пет 09 юли 2010 20:39

Колега,това упражнение го правих миналия месец,само че аз си взех боя на спреи по поръчка(18 лв.)илак(5лв.).Пръснах малко повече и се стече,та се наложи да я махам.Стана с коресилин ,с парцал обилно накисваш и после търкаш и се махна.За да е идеално гладко пробваи с фин кит,и слад това с спрея за пласмаса за основа.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 10 юли 2010 9:38

Търкането няма да го повтарям като идея,то се подразбира.И не е необходимо да сваляш до пластмаса.Шприц кит(има праймъри във флакон-8-12лв.) и финно шкурене на "водно"-търкаш,поливаш..докато ти "писне".Не трябва да остават мазни петна,дори от пръсти.После ще претърпиш едно "мрънкане" от бояджията(нал'си му отхапал от коматчето :twisted: )и ако си се постарал-ще си доволен.Аз лично бих му я хвърлил да я прави,пак толкова ще излезе.Аз лично съм се опитвал да боядисвам,спец.съм по матовете :P ,постигам матиране със всички видове боя,включително и лакове,99% :Mr Green Fun

Потребителски аватар
lexen91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lexen91 » Нед 18 юли 2010 13:09

Ами колеги, ето как реших задачата:
Със шкурка 120, поставена в/у накранийник за бормашина, свалих боята, и все пак вкурката не беше от най-фините, имаше механични повреди по маската. Затова и я китосах, и след боядисването стана страхотна. По-късно ще кача снимка на готовия вариант.
Благодаря за съветите ;)

Върни се в “Passat”