Покупка на Пасат 6 Дизел

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
chavdu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Покупка на Пасат 6 Дизел

Мнениеот chavdu » Чет 06 авг 2009 21:52

Здравейте, колеги.
В момента търся да купя за баща ми един такъв пасат.
Гледам мобиле.бг и не е като да няма оферти, но все пак искам да попитам ако някой скоро е търси да купи такъв автомобил или някой, който следи пазара, да ме светне, дали за 22-3 000лв може да се намери добър екземпляр.
Май единственото изискване е да е с двузоновия климатроник.
Ако някой може да сподели мнение за двата двигателя 1,9 105коня и 2,0 140 коня.
Вариант 2 ми е ходене до Германия да го докарам, но все ми се вижда, че няма да има особено голяма далавера ...
та... дайте мнения.
Благодаря. :beer

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Покупка на Пасат 6 Дизел

Мнениеот morfei1 » Чет 06 авг 2009 22:00

Далаверата в Германия е голяма защото:

По принцип в България се вкарват, блъснати с проблеми по мотора или са на страшно много километри.

Колкото и да харесвам 1.9, няма си купя Пасат с този мотор.

Потребителски аватар
borislav7
Автомобил: B6
Двигател: 2.0 TDi

Мнениеот borislav7 » Пет 07 авг 2009 0:24

Аз съм с Б6, 2.0 ТДИ,140к.с. и съм доволен.Моят съвет е да не се занимаваш с внос.Има доста коли взети обратно от официалните вносители, заради не плащан лизинг в тази криза.Питай при тях.Колите са с ясна сервизна история и са поддържани само в официалния сервиз.Успех!

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Пет 07 авг 2009 11:14

по-добре от германия на 150000км от колкото на 50000км купена нова от бг и то подържана в официален сервиз :) аз също съм с такъв пасат и съм много доволен,но по-добре 2000тди 1.9 си горно идва слаб за това купе.за тези пари може да се намери 2000тди но няма да има много екстри и ще бъде на около 150000км което според мен е нищо за този двигател.ли4но за мен,ако имаш възможност си направи една разьодка до германия :)

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пет 07 авг 2009 13:02

Колега, виж тук:
www.buyback.bg - информация за налични върнати от лизинг леки и лекотоварни автомобили у нас. Обявите са за реални коли с доказана история и сервизно досие, предоставени от официалните представители на автомобилни марки у нас, дилъри и лизингови компании.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 07 авг 2009 13:59

За тези пари в немско може да се вземе перфектна кола с доста екстри даже автоматик.

Потребителски аватар
chavdu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chavdu » Сря 12 авг 2009 9:03

виждам, че никой не е фен на 1,9 в това купе ... можете ли да ми кажете нещо повече за този джигател? Commonrail ? Помпа дюза ?

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 12 авг 2009 9:09

PD e

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 12 авг 2009 9:19

разгледах го сайта с лизинговите коли и не видях далавера. голф 5 на 80 000км в бг за 14000 евро.. няма да коментирам.

Потребителски аватар
chavdu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chavdu » Сря 12 авг 2009 9:43

tdi fen написа:PD e

А 2,0 какъв е ?
за да продължат да слагат 1,9 ПД и в новия модел, той има своите предимства или ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 12 авг 2009 10:01

По-скоро бюджетен дизелов вариант. Все пак трябва да има човек избор, не на всеки му е нужно колата му да вдига 220 км/ч. Пък и все пак има пари вложени в ПД, които сигурно още си ги избиват mhihi :Mr Green Fun

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Сря 12 авг 2009 18:22

Като чета въпроса и отговорите от останалите участници във форума, като че ли аз май имам най-голям опит. От 2007 година насам имаме 3 пасата (на фирмата която е моя). Последният е купен преди няма 2 месеца. Първият е 2.0tdi BMP двигател comfort line внос от Италия (беше на една година i na 34000km); Вторият е 2.0tdi BКP двигател high line (на 2 години и 140000км). Третият е с common rail двигател 2.0tdi i DSG скорости на 0 км и с почти всички екстри. Преди месец продадох вторият автомобил за 25000лв. И трите автомобила бяха гаранционни към момента на покупката и са обслужвани добре. Какво мога да кажа: Напрактика в уж един и същи модел автомобил имаме почти всички агрегати подменени от VW за период от 3 год. Между двигателя помпа дюза и комон рейла разликата е огромна - в шума и в харченето на маслото. Огромен проблем при всички TDI двигатели на VW e филтъра за твърди частици (FAP) ако го има. От VW твърдят че тук нафтата била лоша и атова се задръствал, но проблеми с този филтър има в цяла Европа, поради което те промениха нещо в системата за рецилкулация. Като се купува използвана TDI кола следва да се види състоянието на този филтър - иначе 3-5 хил лева. Друг проблем има със вибрации от съединителя. Монитрат се два вида - никой не знае кога и защо е избран дадения модел. Единя модел започва още на около 20000км да води до вибрации. Що се отнася до двигателите: вярно е, че 1.9 е по-маломощен, но е моного много по-икономичен (имам позната с такъв автомобил и мога да сравнявам) !!! За 2.0tdi забравете за написаните официални разходи на гориво. Хубаво е да има повече екстри, защото германците са самйващи със пестеливостта си в ниските нива на оборудване и в затрудненията ако решиш сам да си поставяш екстрите. Ако има конкретни въпроси - мога да отговарям ...

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 12 авг 2009 18:43

chavdu написа:

А 2,0 какъв е ?
за да продължат да слагат 1,9 ПД и в новия модел, той има своите предимства или ?

този от 140 к.с. би трябвало също да е помпа-дюза. помпа-дюза е по-остарялата, по-неекологична и по-шумна технология на впръскване, но е "излекувана" от всички болести, докато при VAG комън-рейл системите (особено с тези филтри за твърди частици), най-доброто май предстои. лично мнение.
п.п. на твое място бих търсил върнат лизинг от България

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Сря 12 авг 2009 18:55

вземи си PD да ти е мирна главата :D след време като трябва да сменям моя не знам какво ще правя :(

Потребителски аватар
chavdu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chavdu » Сря 12 авг 2009 19:25

joro_kem написа:
chavdu написа:

А 2,0 какъв е ?

този от 140 к.с. би трябвало също да е помпа-дюза. помпа-дюза е по-остарялата, по-неекологична и по-шумна технология на впръскване, но е "излекувана" от всички болести, докато при VAG комън-рейл системите (особено с тези филтри за твърди частици), най-доброто май предстои. лично мнение.
п.п. на твое място бих търсил върнат лизинг от България

maimo написа:вземи си PD да ти е мирна главата :D след време като трябва да сменям моя не знам какво ще правя :(

Баща ми сега кара 1,9 ТДИ 116кс в стария пасат и е много доволен от него, затова искаше като избирам двигател пак да е PD ... сигурно ли е, че и двата са PD ... и как да ги позная ?
някаква сигнатура на моторите ?

Върни се в “Passat”