Проблем със централното - помощ

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Проблем със централното - помощ

Мнениеот passatfen » Вто 02 ное 2010 23:28

Здравейте колеги , имам странен проблем когато искам да заключа/отключа , начи колата е пасат б3 1.9 TD AAZ с oригинално вакумно централно..Проблемите са няколко, когато искам да заключа колата ако ще с ключа или алармата нещо цъка пак след няколко секунди задейства централното ( по някой път на веднъж заключва) но няма случай да не я заключва и после периодично централното се опитва да заклюва вратите това го прави около 5-10 мин със период 10-15 секунди, Другият проблем е , че когато се опитвам да заключвам колата с копчето или с ключа пак по някой път става случаи на 2-3 път да го отключва , начи отзаде на платката съм запоил някои неща наново релетата изглеждат здрави но пробвал съм със откачена аларма пак съществува проблема... Някой ако може да каже нещо по темата ще съм му благодарен :beer

Последна промяна от IvanMan на Сря 03 ное 2010 5:31, променено общо 2 пъти.
Причина: без главни букви в заглавието!

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем със централното - ПОМОЩ

Мнениеот Ronin » Сря 03 ное 2010 0:03

Провери си маркучетата......изпуска вакума..

Потребителски аватар
passatfen
Контакти:

Мнениеот passatfen » Сря 03 ное 2010 0:19

Ronin написа:Провери си маркучетата......изпуска вакума..

То е ясно че испуска но понеже е доста дълга маркуча няма как да я проверя напълно , а някой да знае ако някаде има връзка по тръбичките от кадето може да изпуска ?
а относно релетата от какъв магазин мога да ги намеря и на каква цена г/д :beer

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Сря 03 ное 2010 4:41

При мен изпускаше до гърлото на резервоара и под задната седалка .... намираш тихо място и слухтиш къде изпуска аз така направих

Потребителски аватар
passatfen
Контакти:

Мнениеот passatfen » Чет 04 ное 2010 22:04

kossel написа:При мен изпускаше до гърлото на резервоара и под задната седалка .... намираш тихо място и слухтиш къде изпуска аз така направих

И ако ми кажеш каде му е резервуара ще съм ти благодарен :beer

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 05 ное 2010 5:57

Имах пред вид там откъдето зареждаш бензин, но от вътрешната страна на купето има тройник за въздух, на мен от там изпускаше

rkounev
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със централното - помощ

Мнениеот rkounev » Пет 05 ное 2010 17:47

Колега,въпросният проблем възниква най-често от тройника на вакума,който се намира под задната дясна седалка.Вдигаш седалката и си проверяваш.Успех

Потребителски аватар
passatfen
Контакти:

Мнениеот passatfen » Пет 05 ное 2010 21:43

Мерси за информацията колега още утре ще проверя за въпросният тройник :beer love.vwclub

Потребителски аватар
passatfen
Контакти:

Мнениеот passatfen » Пет 05 ное 2010 22:06

Начи не можах да се въздържам и още сега пробвах за маркучите..та под дясната седалка не можах да видя нищо..но под лявата има 2 маркуча едната синя другата зелена но не открих тройник никаде , колега ако имаш същата кола ще можеш ли да качиш снимка с тройника каде се намира точно

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Пет 05 ное 2010 23:25

За да ги видиш, тройниците, трябва малко да поразглобиш пластмасовата облицовка на десния калник. При повече късмет може да се окаже тройника за отклонението към капачката за зареждане на бензин, който може(пак при късмет) да видиш, като отвориш капачето на дясната жабка в багажника. Вакуумната тръбичка е разположена в ъгъла между калника и пода на багажника и продължава напред към задната седалка (по този ъгъл под пластмасовата облицовка на калника и под облицовката на пода на багажника).
Следващия тройник е точно зад задната седалка, но за да го достигнеш, трябва да понадигнеш, най-малко, описаните по-горе пластмаси. И така - до края на с.....истемата :) .
Въоръжи се с търпение и кръстата отверка и ....Успех! :да:
П.П: И не търси маркучи, а пластмасова тръбичка Ф4мм, най-вероятно светло-зелена.

Потребителски аватар
passatfen
Контакти:

Мнениеот passatfen » Съб 06 ное 2010 14:21

Днес реших да си отворя машинката на централното , изкарах платката после свързах я с буксата и почнах да проверя релетата дали работят когато натисна алармата...Оказа се , че релетата си работят нормално но ротора в машинката изглейда по някой път първо прави четвърт оборот мн плавно и след това почва с пълна пара ( начи открихме проблема-когато се натиска за заключване закъснява с няколко секунди и после заключва ) Да идем ня другия проблем "след заключване централното се опитва да заклюва около 10 минути всяка 10-15 скунда " начи установих , че в платката има пукнатини , запоих ги както трябва и ето една снимка от какво е пукнатината Изображение Пукнатината беше точно под това , и това предполагам е нещо като датчик когато се заклюва/отключва набутва една пластинка с цел моторчето да спре с вакума , а относно тройниците имам няколко снимки да ви покажа , че незнам точно кой имате впредвид Изображение или този
Изображение :beer

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Съб 06 ное 2010 15:26

Проблемен е този тройник, при който има откачена тръбичка, :D
Горния, с жълтата тръбичка, очевидно не е. Долния, с зелената е с по голяма вероятност, т.к. там не се вижда тръбичката, която продължава към предната част на калника. Ако не е втория, значи е следващия - зад задната дясна седалка, под тапицерията на пода на багажника и калника. Следват такива връзки при колонките на задните и предните врати. Затова най-добре е да е тройника от втората снимка - със зелената тръбичка. :beer
Естествено може да има проблем и във всички останали вакуумни връзки - при съответните механизми, както и в самите механизми. Смуче ли отнякъде въздух, компресорчето не може да осигури необходимия вакуум ( налягане) и се опитва през определено време да го направи, или пък започва да работи много повече и загрява, спира, охлажда се, тръгва и т.н.За съжаление с писане не се поправя. :lol:

Потребителски аватар
passatfen
Контакти:

Мнениеот passatfen » Съб 06 ное 2010 17:04

едва ли при откачени тръбички ще може да спре моторчето пробвах и така не спира , а относно за шума..Леко се чува в шофюрската врата след заключване но до сега не съм мислил , че от него може да бъде

Върни се в “Passat”