вибрация във волана
вибрация във волана
карам пасат повече от две години така и никой не можа да ми отговори на въпроса защо работата на двигатела се усеща толкова много на волана? Може и моята кола нещо да не е наред може и аз да не съм ,но ако някой се е зблъсквал с този проблем нека да ми отговорил.първо можеше да е от гърнетата,това е интересно защото ми е направило впечетление чецялата генерация много резонира нотова е друга тема,мислехме че е от хидравликата но като свалиш ремъка вибрацията си оставар,беше от тампони на двигателя не е и от тях ,а най интересното е че в копето няма почти никъква вибрация да не е фабрично недодялано ако някой е имал подобен проблем ще съм много благодарен да го сподели.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, аз ще ти кажа какъв проблем имах при мен - усещаше се вибрация по волана и то колкото по-високи стават оборотите, вибрацията се усливаше. Ходих по майстори - първия ми каза "евентуално или климатик или водна помпа", втория каза "тампони", третия беше по изпускатлената система- човека огледа всичко и каза "100% не е от това" - накрая попадам на един пич, който като отвори двигателя и се заслуша се подпря на динамото и вибрациите изчезнаха
Оказа се, че динамото, водната помпа и компресора на климатика от долна страна се държат с някакви шпилки към блока. При мен бяха скъсани тези шпилки - след смяната им - всичко е ОК - та мисълтта ми е, провери такива малковерояти неща, защото тампони и помпи - всеки това ще ти каже.