Проблем с ABS-a на Passat 1,9 TDI 1998 год.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с ABS-a на Passat 1,9 TDI 1998 год.
Здравейте, пиша след като три дни се занимавах със смяната на цялото окачване на предницата. За моя най-голяма изненада след като сглобих всичко и направих едно кръгче забелязах, че свети индикацията на ABS-a на таблото. При самата работа по окачването не успях да откача датчика. С ключ го завъртях за да го откача, но видях, че се движи трудно. Поради тази причина се отказах да правя опити да го махам. Единствено почистих частта, която е откъм главината. Възможно ли е да съм скъсал кабелите, или нещо друго да се е случило докато съм работил. Общо взето се стремях да работя внимателно. Просто не знам каква може да е причината за това, преди никога не е светило. Моля за съвет ако някой се е сблъсквал с подобен проблем.
- koko_k_p
- Автомобил: Passat B4
- Двигател:
Re: Проблем с ABS-a на Passat 1,9 TDI 1998 год.
Колега аз не знам доколко ще сам полезен, карам Пасат 95 19 тди и при ме свети от време на време угасва. пробвал съм да го засека кога и как го прави ама без успех. когато е студена и я покарам свети и като я угася за малко и след това запаля угасва но честно и аз не знам лека а ми е интересно и на мен... 

- georgi.docev
- Автомобил:
- Двигател:
Виж дали не е изгорял бушона за ABS, може и това да е проблема 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
bdyankov написа: При самата работа по окачването не успях да откача датчика. С ключ го завъртях за да го откача, но видях, че се движи трудно.
Ъъъъ... може ли малко по-подробно, моля?
По някое време въобще изгасва ли АБС-а?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Никога не е светил, единствено при запалване когато светва цялата индикация на таблото и изгасва. Съмнявам се да не би да съм повредил датчика като човърках по окачването - прекъсване на кабела или при опита за развъртане пластмасовата част поддаваше докато металната, която влиза в отвора на главината беше много корозирала и не помръдваше. По принцип ме интересува дали се сменя лесно, става въпрос за този който е на шофьорското (ляво) колело. Ако се е случило най-лошото и съм го съсипал.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Колега има вероятност при опита си да го раздвижиш в леглото му да си го завъртял, така че да е застанал леко под ъгъл към гривната-четец. Виж коментарите тук viewtopic.php?f=6&t=211844&start=0 там се разглежда Б4, но предполагам че в случая ще ти е от полза.
Ако се е случило това, дори и да се е поиздрал малко датчика има вероятност да е здрав. Само го намести, така че да не допира и боядисай мястото.
Другото е да се е прекъснал кабела, но можеш да го провериш лесно като запалиш и го размърдаш,
на индикатора ще си светне.
Ако се е случило това, дори и да се е поиздрал малко датчика има вероятност да е здрав. Само го намести, така че да не допира и боядисай мястото.
Другото е да се е прекъснал кабела, но можеш да го провериш лесно като запалиш и го размърдаш,

-
- Автомобил:
- Двигател:
Като за начало провери с мулицет дали има верига на клемите на датчика-при откачен куплунг.По спомени здрав датчик показва 0.8-1КОм.ако е 0 (прекъснал)=нов датчик 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
bdyankov написа:Никога не е светил, единствено при запалване...
Имам предвид сега, след интервенцията дали загасва

Dpop написа:Колега има вероятност при опита си да го раздвижиш в леглото му да си го завъртял, така че да е застанал леко под ъгъл към гривната-четец.
Принципно не е невъзможно, но ме съмнява, че е усукал датчика около оста му колегата и е прекъснал намотките вътре

gancho написа:Като за начало провери с мулицет дали има верига на клемите на датчика-при откачен куплунг.По спомени здрав датчик показва 0.8-1КОм.ако е 0 (прекъснал)=нов датчик

Ако е прекъснал датчика ще показва безкрайност (или при цифров оммер - числото 1 в най-левия край на дисплея)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега не изгасва изобщо, предполагам че съм го усукал защото завъртях пластмасовата част при което от другата страна на отвора в който е поставен датчика видимо не се въреше. От къде е достъпен куплунга на датчика за да го замеря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
gancho написа:Като за начало провери с мулицет дали има верига на клемите на датчика-при откачен куплунг.По спомени здрав датчик показва 0.8-1КОм.ако е 0 (прекъснал)=нов датчик
прав е колегата

Иначе като свалиш предна гума- от вътрешната страна кабела влиза с куплунг в датчика -вадиш и мериш

-
- Автомобил:
- Двигател:
това е датчика http://cgi.ebay.co.uk/New-Front-ABS-Sen ... 7354896684
не ми е ясно за кой куплунг говориш
-
- Автомобил:
- Двигател:
bdyankov написа:това е датчика http://cgi.ebay.co.uk/New-Front-ABS-Sen ... 7354896684
На края на кабела е тук куплунга.Предните датчици на Б4 са без кабел,мислех,че и на Б5 са така ,но от снимката се вижда че са с кабел.Проследи кабела до къде стига)на АВС модула най-вероятно) и там замери