B5 отопление на задното стъкло

Техническа и сервизна информация за Passat
gdh
Автомобил:
Двигател:

B5 отопление на задното стъкло

Мнениеот gdh » Чет 15 юни 2006 10:57

Здравейте,

Имам следния проблем - при натискане на копчето за отопление на задното стъкло не виждам да има някакъв резултат. Колата я имам отскоро и това отопление не съм го виждал в работещо състояние. Предпазителя 30А си е на мястото и изглежда ОК. Преди да ходя за мултицета и да меря ключа и кабелите да питам тук има ли някаква тънкост, примерно да трябва да е под нулата и да има 2 метра сняг за да работи. При диагностиката в Юнито като я обслужваха казаха че май имало проблем с отоплението на огледалата, което предполагам че е на същия бутон. Явно нещо е показал компютъра.

Гледам че ключа не е със захващане (както за авариините светлини примерно). Има някакво реленце вътре. Като се пусне това отопление светва ли нещо на таблото? Някой може ли да каже колко стува такъв ключ ако се наложи смяна.

Мерси предварително.

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Re: B5 отопление на задното стъкло

Мнениеот dimoboy » Чет 15 юни 2006 11:03

gdh написа:има ли някаква тънкост, примерно да трябва да е под нулата и да има 2 метра сняг за да работи. При диагностиката в Юнито като я обслужваха казаха че май имало проблем с отоплението на огледалата, което предполагам че е на същия бутон.

.

Няма такава тънкост - работи си при всякакви температури. Да, огледалата и реотана на задното стъкло са на един бутон. След като са ти правили диагностика в Юнито и са ти остановили проблем, не ти ли казаха какъв е?

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 15 юни 2006 11:03

ами да обикновенно са вързани на един бутон..
Може и от ключа да е..
На някой коли, след като поработи известно време.. и после се изключва само..

Виж ключа, и СМЕНИ бушона.. това че видимо изглежда здрав, не означава, че работи ;)

gdh
Автомобил:
Двигател:

Re: B5 отопление на задното стъкло

Мнениеот gdh » Чет 15 юни 2006 11:18

dimoboy написа:
gdh написа:има ли някаква тънкост, примерно да трябва да е под нулата и да има 2 метра сняг за да работи. При диагностиката в Юнито като я обслужваха казаха че май имало проблем с отоплението на огледалата, което предполагам че е на същия бутон.

.

Няма такава тънкост - работи си при всякакви температури. Да, огледалата и реотана на задното стъкло са на един бутон. След като са ти правили диагностика в Юнито и са ти остановили проблем, не ти ли казаха какъв е?

Човека гледа разпечатката и после каза че "май" е изгоряло отоплението на огледалата. Ама за задното стъкло нищо не каза. Тя разпечатката е в мен тъй че ако някои прояви интерес мога да постна.

Ще пробвам днес с нов бушон ама не вярвам да е от него.

Върни се в “Passat”