По принцип не е болка за умиране, ама дразни.
1.Радиостанциите не ги намира лесно. Евентуално Хоризонт, ама това не си е офетра. Имам подозрение, че между антената и радиото няма добър контакт и се губи сигнала по магистралата. Решение...?
2. Когато дам на контакт ЦД-то тръгва, настройвам радиостанциите и те така. Върна и извадя ключа- умира. Следващия път е пак същата работа. Просто ЦД-то не пази инфо без "тунджа". Имах го тоя проблем и при голфа. Дадох ток направо от акумулатора, ама там се прекарва лесно /разбира се може и от запалката, но реших да подходя генерално/. Въпроса ми е, може ли по цивилизован начин да се направи така, че ЦД-то да има ток постоянно за да не губи настройките?

Б5 проблеми с радиото - решени !
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Б5 проблеми с радиото - решени !
Последна промяна от calm на Сря 21 юли 2010 15:32, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблеми с радиото на Б5
Извади това СД от таблото и виж положението, трябва да има жълт и червен кабел излизащи от СД-то, ако са вързани и двата към колата, просто им размени местата.

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
За т.2 са ти дали обяснение, но да го кажа по-ясно. Има два вида +12V - само когато има контакт, и винаги (имаха си съответните означения, ама съм ги забравил). Очевидно за паметта на станциите трябва да има винаги +, но при теб не е от него, а от този след "контакт".
За т.1 - явно уредбата (радио, CD, ...) ти не е оригиналната, а aftermarket, и не подава захранване (+12V мисля) на антенния усилвател (намира се под антената, между ламарината на покрива и тапицерията). Имаше някъде схеми как се подава това напрежение, и да хващаш повече станции. Съществува вариант да си сложиш друга антена. Късметлия си, че хващаш "Хоризонт" - при мен абсолютно нищо не се хващаше
За т.1 - явно уредбата (радио, CD, ...) ти не е оригиналната, а aftermarket, и не подава захранване (+12V мисля) на антенния усилвател (намира се под антената, между ламарината на покрива и тапицерията). Имаше някъде схеми как се подава това напрежение, и да хващаш повече станции. Съществува вариант да си сложиш друга антена. Късметлия си, че хващаш "Хоризонт" - при мен абсолютно нищо не се хващаше

- calm
- Контакти:
Захранването го оправих. ЦД- то е "Сони" и докато беше на голфа само военните не съм ги прихващал. За антенен усилвател ще проверя дали го има. 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
calm написа:... За антенен усилвател ще проверя дали го има.
Тази проверка малко ще е трудна, защото е под тапицерията на тавана...

- calm
- Контакти:
Ljubon написа:calm написа:... За антенен усилвател ще проверя дали го има.
Идея?
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
calm написа:Ljubon написа:calm написа:... За антенен усилвател ще проверя дали го има.
Идея?
Сваляш тавана...няма много начини за съжаление
- kolev123
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, антенен усивател имаш със сигурност! Просто като не си с оригиналното радио няма какво да го захранва!
При него е направено така, че самото радио пуска +12V по централното жило на антенния кабел и така се захранва усилвателя! Сега като си друго ЦД няма напрежение по антенния кабел и затова усилвателя не работи! Има тема със схема как се решава този проблем! Аз лично си го реших като отидох при Мишо в Герман, понеже не съм най на Ти с тоците! Сега всичко е 6!
При него е направено така, че самото радио пуска +12V по централното жило на антенния кабел и така се захранва усилвателя! Сега като си друго ЦД няма напрежение по антенния кабел и затова усилвателя не работи! Има тема със схема как се решава този проблем! Аз лично си го реших като отидох при Мишо в Герман, понеже не съм най на Ти с тоците! Сега всичко е 6!
- calm
- Контакти:
Re: Проблеми с радиото на Б5- решено!
Взех антенен усилвател. Сега е като едно време на голфа. Пак хващам военните
Благодарско на колектива!

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Колега, би ли споделил какъв е усилвателя, от къде и колко пари?
Малко ми е слабичка чувствителност на моето радио (не, че го пускам, де!
)
Малко ми е слабичка чувствителност на моето радио (не, че го пускам, де!

И аз бих сложил антенен усилвател , защото когато включа ксеноните и ми свалят с около 30% сигнала на радиото, а аз обичам да слушам радио.Така че ще се радвам да споделиш какъв усилвател си взел. 

- calm
- Контакти:
Усилвателя го взех от едно магазинче на "Пиротска" и "Овчо поле". 16лв. струва. Сигурен съм, че може да се намери и по- евтино, ама ми беше близо до офиса и не ми се обикаляше. Май е БГ производство, но не съм сигурен. Човека каза, че захранването трябва да го свържа със синя жица с бели точки за да не му се подава захранване постоянно и да грее. Единствения кабел с такава шарка на ЦД-то е този, който изкарва антената/ако е автоматична/. Когато го взимах, ми обясниха, че има функция да изкарва антената когато се включи, но и антената трябва да е такава.
Както и да е. Реших че има логика да вържа захранването на усилвателя към този кабел и със затворени очи, молитви и дебели ръкавици/за да не ме тресне тока
/ направих връзката. Ефекта е поразителен.
П.С. Обаче ми направи впечатление, че когато приближа захранващия кабел на усилвателя към кабела с напрежение, без да ги допирам, също има подобрение на сигнала.

П.С. Обаче ми направи впечатление, че когато приближа захранващия кабел на усилвателя към кабела с напрежение, без да ги допирам, също има подобрение на сигнала.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Поне кутийка или етикетче няма ли как да снимаш?
Има си бая ментета на пазара, а не ми се ще да експериментирам

- calm
- Контакти:
radotom написа:Поне кутийка или етикетче няма ли как да снимаш?![]()
Мога само снимка на усилвателчето да направя, опаковката даде фира. До довечера ще кача.