съвместимост задни пружини ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

съвместимост задни пружини ?

Мнениеот JC » Вто 20 юли 2010 22:19

Днес си свалих заден макферсон и се оказа ,че от дупка имам счумен амортисьор и пружина.Колата е Пасат В4 синхро!!!
Не знам, пружини от обикновено комби без да е сихро, дали ще станат на синхро съответно?По принцип при двата автомобила има разлика в дължината на макферсона, но не съм на ясно при пружината как е положението :roll:
В Ауто+ ми казаха че на компа им излизало само един тип пружини за синхро, трябвало поръчка и 268лв на бройка :shock

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: съвместимост задни пружини ?

Мнениеот Winner25 » Вто 20 юли 2010 22:55

В ETKA не дават да са различни :roll:
Ако можеш да измериш твоята мога да ти дам размерите на стандартна пружина от седан :да:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 21 юли 2010 9:30

JC, провери и при Ицо-scirocco gt в Хеед 91 :да:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 21 юли 2010 15:00

Задната пружина от Б4 седан е дълга 40см. Дебелината е 12,8мм. Има една синя и две бели точки.
За комби в етка са дадени два вида пружини - с две сини и една зелена точка и с две сини и две зелени точки, като вторите би трябвало да са по твърди защото се използват при GL,GT изпълнения, при 6 цилиндровите мотори, слагат се на автомобили с усилено окачване или на автомобили с теглич :)

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Сря 21 юли 2010 21:29

Днес ходих до Евро о7 с пружината, за да видя стават ли от комби, оказа се че са по-тънки на чистото комби без 4х4...
Звъннах и в Хеед и ми казаха , че на сихрото и обикновеното комби са различни(което се потвърди)и дори на Г60 синхро и мойто са различни пружините.Стана ми интересно,че моите Пасата ми е 2.0синхро и на VR6 2.9 синхро са едни и същи, някакви усилени и 190 и нещо си лв и двете .

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пон 26 юли 2010 23:42

И така, взех пружини усилени за комби HD + амортисьори Каяба Gas-A-Just водят се някакви усилени и саморегулиращи.
В момента колата се стегна най-после отзад , и е доста стабилна,но чак некомфортна не бих казал а и не ме интересува чак толкова това :beer

Върни се в “Passat”