Закупуване на Passat B5 седан - какво да гледам?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Закупуване на Passat B5 седан - какво да гледам?

Мнениеот Fifa » Съб 24 юли 2010 0:23

Здравейте колеги,

От 1 месец съм член на форума и съм възхитен от полезната информация и съвети, които чета тук.
За съжаление не съм голям специалист по колите и за това се обръщам към вас за съвет/

Мисля да си купя Passat B5 седан. Спрял съм се на този с 1.9 TDI двигател. В нета изнамерих 5-6 обяви, които отговарят на моите изисквания и мисля другата седмица да се развъня и да се уговоря с хората да видя автомобилите. Можете ли да ми кажете върху какво да се концентрирам при оглед? Какви са най-честите проблеми на този модел Passat, какво може да се скрие?

Ясно ми е, че като купувам кола втора употреба, 100% ще има някакви проблеми, но важното за мен е скритите да са колкото се може по-малко.

Един приятел, който разбира повече от мен ще дойде и той на оглед, но все пак ми се ще и аз да знам какво и къде да гледам, за да си взема все пак читав автомобил.

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Re: Закупуване на Passat B5 седан - какво да гледам?

Мнениеот vladobg78 » Съб 24 юли 2010 9:56

Здравей колега,

Аз наскоро си взех Б5-ца. При вси1ки положения вземи с теб човек, който разбира и знае какво да гледа. Като всяка кола и този пасат си има слаби места, но това което се гледа е като при всички коли, окачване доколкото може да се види, съединител дали е на път да заминава, спирачки(има ли ги хаха :Mr Green Fun ), комфорт пакета на Б5(ел. стъкла, централно заключване)защото доколкото знам а и имадоста теми тук по въпроса, той е малко проблемен при тези пасати. Другото е общото състояние - тоест захабена ли е колата отвътре. Аз гледах доста такива пасати и ми направи впечатление, че особено комбитата са доста захабени откъм салон- седалки, кормило изтъркано, копчета и т.н което говори за доста километри или немарливо отношение. Най-добрият вариант е да ти дадат да я закараш на подемник или канал и да я огледате отдолу. При мен се наложи смяна на носач, но аз ги смених комплект. Успех от мен и чакаме снимки :wink:

Потребителски аватар
VWIV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWIV » Съб 24 юли 2010 10:32

Напиши във google:
Какво да гледаме като купуваме автомобил втора ръка.

Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Мнениеот Fifa » Съб 24 юли 2010 10:51

VWIV написа:Напиши във google:
Какво да гледаме като купуваме автомобил втора ръка.

Сумати такива статии изчетох. Имах предвид нещо специгично за Passat B5 ;)

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Съб 24 юли 2010 11:08

Каквото и да гледаш приготви към 1000 лева за обслужване след покупката, това е горе долу ако не излезе нещо по-сериозно.

Потребителски аватар
VWIV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWIV » Съб 24 юли 2010 13:00

Върни се в “Passat”