Вода в купето на пасат Б5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Sno0op40
Автомобил:
Двигател:

Вода в купето на пасат Б5.5

Мнениеот Sno0op40 » Вто 27 юли 2010 17:51

Здравейте колеги, имам сериозен проблем след дъждовете във Варна колата ми се напълни със вода.Зад шофиорската седалка стана аквариум..Махнах тапицерията ватата и я обрах видях ,че и смолата беше здала багажа и се вижадаха гумирани оплътнения 3 на брои.И аз със всичкия си акъл реших да ги намацам със силикон.До тук добре мислех ,че съм решил проблема ,но явно не.Днеска на сутринта цялата кола плуваше отново пълно и то доста сериозно с вода..Порарових се във форума ,но не намерих нищо конкретно по въпроса ,кората която е под чистачки не е плътно прилепнала до прозореца ,двуомя се дали да купя друга или да я залепя със силикон.А другата ми мисъл е ,че колата е преправяна на нормална дирекция и от там ли да е..Незнам колеги давайте съвети ,мерси предварително.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Re: Вода в купето на пасат Б5.5

Мнениеот brum » Вто 27 юли 2010 19:22

Има ли вода около акумулатора? Ако да - темата е разисквана многократно.

Sno0op40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sno0op40 » Сря 28 юли 2010 9:18

Сега отивам да търся капак за филтъра на купето ,нямаше вода при акомулатора...

sergo 76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sergo 76 » Сря 28 юли 2010 13:01

Аз като я купих моята бе без тази пластмасова кора и влизаше вода през филтара на купето.Като махнеш кората на вратата има втора алуминиева кора на която има уплатнение ,при мен някоѝ я беше свалял и уплатнението бе разкасано/и оттам течеше в купето и то доста.Както е казал колегата по горе ,има много теми за запушване на отводнителните каналчетата които са при акомулатора и еку/то.И на мен ми е пьрво мнение това,пиша каквото ми минало през главата,надявам се да сам полезен

Sno0op40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sno0op40 » Сря 28 юли 2010 13:02

Не няма вода при акомулатора ,трябва да отида за капак на въздушния филът ,но силно ме съмнява да влиза такова количество вода от там.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Чет 29 юли 2010 13:08

Sno0op40 написа:Не няма вода при акомулатора ,трябва да отида за капак на въздушния филът ,но силно ме съмнява да влиза такова количество вода от там.

Ако имаш вода отдясно- при пасажерската седалка е възможно да влиза от не добре сложен капак на поленовия филтър.
Аз се бях уплашил за спукано радиаторче за парното,но после наместих капака на филтъра -не беше влязъл докрай с 5-10мм.Иначе редовно оглеждам и почиствам дренажната тапа под сервото на спирачките-дори можеш да я махнеш,аз съм изрязал стърчащото нагоре на тапата. :beer

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Чет 29 юли 2010 16:03

Точно за вода зад лявата седалка е писано доста.
Отводнителните дренажи в отсека на акумулатора са запушени.

Sno0op40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sno0op40 » Пет 30 юли 2010 0:27

Е добре де аз ги почистих ,грам боклук няма там.Сега сложих и капак на филтъра за климатика.

sergo 76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sergo 76 » Пет 30 юли 2010 17:18

Колега, полей колата с 4-5 кофи вода или с маркуч и виж откъде тече, ако тече все още. Сега знаеш местата откъдето влиза вода най-често, прегледай и уплътненята на вратите, стъклата и т.н. Успех.

колега полеѝ колата с 4/5 кофи вода или с маркуч и виж откаде тече ,ако тече все още.Сега знаеш местата откадето влиза вода наи -често,прегледаи и уплатненята на вратите,стаклата и т.н.Успех

Върни се в “Passat”