Изкривени рамена за чистачките ???
Изкривени рамена за чистачките ???
Здравейте ! Колата ми е Пасат B3, 91година ! Вчера вечерта бях у един приятел и явно някой добросъвестен съсед е решил, че съм му спрял на мястото и е решил да ми изкриви рамената на чистачките. Въпроса ми е, имате ли идея дали има някакъв начин да ги върна в предишното им състояние(или може би почти в предишното), за да могат да си чистят, или ако знаете някоя автоморга, където има голям шанс да намеря, защото досега съм пуснал 2 запитвания и никъде няма... Направо съм в безизходица. Благодаря ви предварително !
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изкривени рамена за чистачките ???
niksoft написа:Здравейте ! Колата ми е Пасат B3, 91година ! Вчера вечерта бях у един приятел и явно някой добросъвестен съсед е решил, че съм му спрял на мястото и е решил да ми изкриви рамената на чистачките. Въпроса ми е, имате ли идея дали има някакъв начин да ги върна в предишното им състояние(или може би почти в предишното), за да могат да си чистят, или ако знаете някоя автоморга, където има голям шанс да намеря, защото досега съм пуснал 2 запитвания и никъде няма... Направо съм в безизходица. Благодаря ви предварително !
Може да ги върнеш в старото положение, но от усукването вече е нарушено покритието на метала и ще започне да ръждясва и стъклото ще стане жълтеникаво там, където са рамената и под тях, а отделно, че ще е грозно да има нещо ръждиво и то точно на предното стъкло. Търси нови, а колегите от София да кажат точно къде. Може да минеш и по-тънко - сваляш ги, изправяш, минаваш ги с някаква основа против ръжда (в магазините има колкото и каквито искаш) и след това с едно черно спрейче ги пръскаш и стават черни, та даже и с лак ако се намира да лъскат и готово! Успех!

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Може и сам да си ги оправиш колега, но ако не ти се занимава провери тук viewtopic.php?f=48&t=116886
Миналата седмица имаше два Б3 на които си стояха.
Поздрави Тони от Добромир.
Миналата седмица имаше два Б3 на които си стояха.

Благодаря ви за бързата намеса ! Да ви кажа честно насочих се към моргите, защото ако тръгна да ги правя, да ги пръскам(а нямам и под ръка такива работи), ще ми излезне толкова, колкото и да ги купя.
П.П. Между другото, къде се намира тази автоморга, която сте ми дали ???
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
niksoft написа:Благодаря ви за бързата намеса ! Да ви кажа честно насочих се към моргите, защото ако тръгна да ги правя, да ги пръскам(а нямам и под ръка такива работи), ще ми излезне толкова, колкото и да ги купя.
Не е ли посочено в темата

По околовръстното, ако движиш от Камбаните(над Младост) в посока Горубляне се пада от ляво, малко след като пътя се стесни(намали скоростта)

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Можеш да ги оправиш без проблем.
Трябва ти само ключ (за да ги свалиш) и детска метална катерушка тип кораб или камион
, каквито има пред почти всеки вход.
Просто използваш железата на катерушката за да пъхнеш между тях доста твърдото рамо и да огъваш в желаната посока. Без да бързаш и полека всичко си идва на мястото, все пак едва ли са ти ги направили на хармоники. Предполагам са сгънати на само едно място.
Бонус е, ако имаш подръка и на близо спрял пасат за слагаш и "моделираш" спрямо неговите рамена
.
Иначе ще трябва постоянно да ги монтираш и сваляш докато постигнеш желания резултат.
Срещу бира мога да ти осигуря и трите неща едновременно на едно място ... ключ 10, катерушка и пасат за макет
Ако ти се занимава можеш и да си ги боядисаш ... шкурка, грунд, спрей ...
Трябва ти само ключ (за да ги свалиш) и детска метална катерушка тип кораб или камион

Просто използваш железата на катерушката за да пъхнеш между тях доста твърдото рамо и да огъваш в желаната посока. Без да бързаш и полека всичко си идва на мястото, все пак едва ли са ти ги направили на хармоники. Предполагам са сгънати на само едно място.
Бонус е, ако имаш подръка и на близо спрял пасат за слагаш и "моделираш" спрямо неговите рамена

Иначе ще трябва постоянно да ги монтираш и сваляш докато постигнеш желания резултат.
Срещу бира мога да ти осигуря и трите неща едновременно на едно място ... ключ 10, катерушка и пасат за макет

Ако ти се занимава можеш и да си ги боядисаш ... шкурка, грунд, спрей ...