" Балон" на тавана на Пасат В5 - от какво и как се оправя
-
bayspiro
- Автомобил:
- Двигател:
" Балон" на тавана на Пасат В5 - от какво и как се оправя
Отлепи се лицевият слой на част от тапицерията на тавана / една такава тънка материя..../, следа от мокро няма. Помагайте, колеги!

-
kundak
- Автомобил:
- Двигател:
Re: " Балон" на тавана на Пасат В5 - от какво и как се оправя
колега това става ако си оставил колата на слънце дълго време .Тарси друг таван по евтино е от да го закараш на тапицер.Ако се захванеш да го сваляш внимавай със кабелите на тавана на крушките а и със копките иначе пробваи със една спринцовка да вкараш лепило малко лепило но няма да стане като оригиналното
-
bayspiro
- Автомобил:
- Двигател:
А стига, бе колега!
Че в хладилника ли да я държа колата! Имал съм няколко коли и нито една не е видяла гараж, всичките бяха "уличници"
, и ни една не ми е правила тоя номер! И да го сваля - с какво да го залепя, че да не личи?
, и ни една не ми е правила тоя номер! И да го сваля - с какво да го залепя, че да не личи?- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Колега,
тази тънка материя от която е направена тапицерията на тавана има 5мм дунапрен отзад,това е залепено на дебел картон и монтирано на колата. С годините дунапрена се скапва и тавана увисва надолу.
Най-доброто решение е претапициране с нов материл,за да си спокоен няколко години.Всичко друго е кърпеж.
тази тънка материя от която е направена тапицерията на тавана има 5мм дунапрен отзад,това е залепено на дебел картон и монтирано на колата. С годините дунапрена се скапва и тавана увисва надолу.
Най-доброто решение е претапициране с нов материл,за да си спокоен няколко години.Всичко друго е кърпеж.
-
mili 75
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ако свалиш тавана, най-добре е да сложиш нова тапицерия, защото труда при това упражнение е много по скъп от материала.За сведение 2м. плат с дунапрен за таван е около 20 лева + 10 лева лепила става 30 лева, но процедурата си е**** мамата, аз скоро правих корите на вратите и тавана и не ща да виждам тапицирия повече.Ако имах пари щях да дам 200 лева на тапицер и той да бере гайлето.Иначе ако решиш да го правиш сам в раздел напреви си сам има тема, може да питаш и на лични ако имаш затруднения.
-
mili 75
- Автомобил:
- Двигател:
Съвет към всички колеги с Пасат б5 никога и по никакъв повод не мийте и не перете тавана на колата ако не искате да ви провисне.Това е явно слабо място на тези Пасати и миенето с препарат, ще ускори процеса по отлепването.Същото се отнася и за корите на вратите.
-
bayspiro
- Автомобил:
- Двигател:
mili 75 написа:Съвет към всички колеги с Пасат б5 никога и по никакъв повод не мийте и не перете тавана на колата ако не искате да ви провисне.Това е явно слабо място на тези Пасати и миенето с препарат, ще ускори процеса по отлепването.Същото се отнася и за корите на вратите.
Май тук е заровено кучето! Колата беше прана с маркуча от автоджамбазите, ама късно разбрах.
-
gancho
- Автомобил:
- Двигател:
bayspiro написа:mili 75 написа:Съвет към всички колеги с Пасат б5 никога и по никакъв повод не мийте и не перете тавана на колата ако не искате да ви провисне.Това е явно слабо място на тези Пасати и миенето с препарат, ще ускори процеса по отлепването.Същото се отнася и за корите на вратите.
Май тук е заровено кучето! Колата беше прана с маркуча от автоджамбазите, ама късно разбрах.
Ако колата е прана с маркуча от автоджамбазите тавана ти е козметичен проблем-виж има ли вода в кечетата под мокета на пода-с времето корозират комфорт модула и клемите му(намира се в краката на шофьора-оставаш без централно заключване или куп други гадории по врати, ел.стъкла и т.н.
-
dikss
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам как вървят цените във Варна но в Стара Загора цената е 80лв. В цената е вкл. труд,материали,демонтаж и монтаж. Аз на една от колите си го направих и останах доволен.Дори може да си избереш цвят на тавана,може да е кожен...зависи от това какво ти харесва.
За самостоятелен ремонт не те съветвам защото въпреки загубата на огромно количество време резултатите са далеч от задоволителните.
За самостоятелен ремонт не те съветвам защото въпреки загубата на огромно количество време резултатите са далеч от задоволителните.
-
bayspiro
- Автомобил:
- Двигател:
gancho написа:bayspiro написа:mili 75 написа:Съвет към всички колеги с Пасат б5 никога и по никакъв повод не мийте и не перете тавана на колата ако не искате да ви провисне.Това е явно слабо място на тези Пасати и миенето с препарат, ще ускори процеса по отлепването.Същото се отнася и за корите на вратите.
Ако колата е прана с маркуча от автоджамбазите тавана ти е козметичен проблем-виж има ли вода в кечетата под мокета на пода-с времето корозират комфорт модула и клемите му(намира се в краката на шофьора-оставаш без централно заключване или куп други гадории по врати, ел.стъкла и т.н.
Тва вече го играхме

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
имах преди време голф2 от 84 година,тавана не беше мръднал,ама не беше с плат и дунапрен а нещо друго,както и да е сега имам и една друга двойка 90 година някъде,не я карам много и стой на паркинга на слънце и тавана и се отлепи-дунапрена изгорял,та не ми се занимаваше да го свалям и лепя и т.н. та свалих плата, изчистих останалия дунапрен с кореселин,ипосле напръсках с черен спрей,резултата-тавана изглежда така все едно е с черна кожа 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Истината е една изпере ли се тавана до няколко месеца слиза да си види майстора
Ако не е пран тавана по-добре не се пипа. Макар че авто джамбазите ги лустросват и след няколко месеца тавана ме удари и тиквата ама вече си броил парата и оня го боли к..... че ти е паднал тавана.
Ако не е пран тавана по-добре не се пипа. Макар че авто джамбазите ги лустросват и след няколко месеца тавана ме удари и тиквата ама вече си броил парата и оня го боли к..... че ти е паднал тавана.- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
dikss написа:За самостоятелен ремонт не те съветвам защото въпреки загубата на огромно количество време резултатите са далеч от задоволителните.
Еееее колега, много си краен! Всичко си зависи от сръчноста, уменията, търпението, желанието и т.н.! Естествено, който е от клуба "Ръцете ми пречат", тича при майстора, а другите се захващат и го правят с желание и ще стане даже по-добре! Между другото има в раздел "Направи си сам !", една много хубава и дълга тема точно за таван.
А понеже на баща ми на Пассата така попровисна, а той не е въобще претенциозен, пък и аз да не си играя да правя нещо, което после няма кой да цени, направих следното: разбърках разтвор от лепило С200 и вода, доста редичко и с едно малко валяче с къс косъм, за боядисване с латекс, минах целия таван, все едно боядисваш
!Е на моят автомобил, ако се наложи, няма да си спестя този труд, там давам много рядко да пипа някой, както и в къщи не влиза майстор, но това е друга тема за дискусия
!-
dikss
- Автомобил:
- Двигател:
До: "vpetrovbg "
Точно това имах предвит,че въпреки загубеното време няма да стане идеално! Друг е въпроса,че за баща ти решението е задоволително. Аз също не давам друг да ми пипа колата за какво ти да е било освен за бояджийски ремонти но трябва да спомена,че ако искаш да го направиш както трябва са ти нужни доста материали и опит + труд мин. един ден > 80лв. А за времето когато ти правят тавана можен ма пийнем по една
Точно това имах предвит,че въпреки загубеното време няма да стане идеално! Друг е въпроса,че за баща ти решението е задоволително. Аз също не давам друг да ми пипа колата за какво ти да е било освен за бояджийски ремонти но трябва да спомена,че ако искаш да го направиш както трябва са ти нужни доста материали и опит + труд мин. един ден > 80лв. А за времето когато ти правят тавана можен ма пийнем по една

- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
dikss написа:До: "vpetrovbg "
Еми аз друго имах в предвид, че мога да си го направя перфектно, знам как, имам необходимото желание и умения, само да се наложи и време ще намеря!