Хидравлично масло за Б3-ка или дали не се прецаках?
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Хидравлично масло за Б3-ка или дали не се прецаках?
След сума от теми който изчетох по темата, днес си купих следното хидравлично масло,ще ви помоля за коментари преди да доливам от него.
- naka_76
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Хидравлично масло за Б3-ка или дали не се прецаках?
Ако е червено, не е подходящо. ФВ ползват за кормилните си уредби минерално масло, а то обикновенно е зелено. Освен оригиналните масла е подходящо Феби 6162.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Моето е червено на Mobil мисля ATF220.
И беше червено преди да започна аз да доливам.
Говорим за течноста за хидравликата, нали ... ?
И беше червено преди да започна аз да доливам.
Говорим за течноста за хидравликата, нали ... ?
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Ако нямаш серизони течове този литър ще ти стигне да го смениш, даже и ще остане малко 

- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Като си говорим за хидравлично масло, за да не пускам отделна тема, бих искал да попитам и аз какво ми е хидравличното масло?
От както взех колата,вече 5 год. хидр масло е на 2 мм под минимума и ми трябва много малко количество за доливане. Но като не съм сигурен какво е и така си карам.
Наскоро реших да видя какво е на цвят, взех бял лист хартия и капнах малка капчица на него - излезе че е безцветно.
Та според вас колеги, какво масло да търся за да долея?
От както взех колата,вече 5 год. хидр масло е на 2 мм под минимума и ми трябва много малко количество за доливане. Но като не съм сигурен какво е и така си карам.
Наскоро реших да видя какво е на цвят, взех бял лист хартия и капнах малка капчица на него - излезе че е безцветно.
- baobab007
- Автомобил:
- Двигател:
Цветът на капачката на резервоарчето "подсказва" какво е хидравличното масло - червено или зелено. До преди година беше най-евтино в магазините на "Шкода" - около 20 лева. Един литър е напълно достатъчен за смяна. Така или иначе, всяко хидравлично масло, което отговаря на спесификациите на групата VAG би трябвало да работи без да създава проблеми.

doktora написа:Като си говорим за хидравлично масло, за да не пускам отделна тема, бих искал да попитам и аз какво ми е хидравличното масло?
При мен ситуацията е подобна - близо е до минимума, макар че не е под него и е така откакто съм я купил. Въпросът е, че маслото е перфектно, бистро е нямам проблем с работата на хидравликата но е бледо кафяво-жълто по точно с цвят на кехлибар. В една-две масларници отказват да ми долеят защото имат само от зеленото и червеното и не им се занимава да издирват това какво може да е. Ако накой знае какво е маслото с кехлибарения цвят, за да се търси и долее нека да сподели.
Само да добавя че това с цвета на капачката не знам колко е точно винаги защото моята е оригиналната и е черна.
- Winner25
Зеленото и червеното масло след известно време стават кафеви
Ако не е много старо въпреки че е кафяво се долавя зелен или червен оттенък. Ако е доста старо обаче - трудна работа.
Ако нямате проблеми с хидравликата и не се налага да доливате, е хубаво да се смени. Както вече казах 1л е напълно достатъчен

Ако не е много старо въпреки че е кафяво се долавя зелен или червен оттенък. Ако е доста старо обаче - трудна работа.
Ако нямате проблеми с хидравликата и не се налага да доливате, е хубаво да се смени. Както вече казах 1л е напълно достатъчен

- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
И при мен капачката е черна и върху нея не пише какво трябва да е хидравличното масло.
Сега като се замисля, май и при мен е с бледо кафяво-жълт оттенък. Не съм го сменял от както съм купил колата, нямам проблеми с хидравликата ...
Сега като се замисля, май и при мен е с бледо кафяво-жълт оттенък. Не съм го сменял от както съм купил колата, нямам проблеми с хидравликата ...

Winner25 написа:Зеленото и червеното масло след известно време стават кафеви![]()
Е това с промяната на цвета много не ми се вярва. Особено като си гледам маслото. Трябва да е хамелеон

- Winner25
Може да има и друг вид масло освен червеното и зеленото
Моето беше червено и пак взе да кафевее а е на около 2 години.

Моето беше червено и пак взе да кафевее а е на около 2 години.
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
baobab007 написа:Цветът на капачката на резервоарчето "подсказва" какво е хидравличното масло - червено или зелено. До преди година беше най-евтино в магазините на "Шкода" - около 20 лева. Един литър е напълно достатъчен за смяна. Така или иначе, всяко хидравлично масло, което отговаря на спесификациите на групата VAG би трябвало да работи без да създава проблеми.
Същото го взех от ЕУРАТЕК в Пловдив преди 3 месеца на цена 17,00 лева, че имаше промоция на масла! И моето старото изглеждаше жълтеникаво, но доколкото разбрах хидравликата на нашите автомобили не е толкова претенциозна!

И си нямам проблеми със зеленото!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това с кехлибарения цвят ми мяза на МХЛ 46 примерно - хидравлично масло ползвано при доста машини, включая багери, фадроми, булдозери...
vpetrovbg написа:Същото го взех от ЕУРАТЕК в Пловдив преди 3 месеца на цена 17,00 лева, че имаше промоция на масла! И моето старото изглеждаше жълтеникаво, но доколкото разбрах хидравликата на нашите автомобили не е толкова претенциозна!![]()
И си нямам проблеми със зеленото!
То е ясно, че с това зеленото ако се смени няма да има проблем, сигурно и с червеното няма да има. Въпроса е когато се налага малко доливане а не смяна на цялото.