Проблем с таблото на Пасат б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Проблем с таблото на Пасат б3

Мнениеот Grafa_71 » Сря 21 юли 2010 14:50

Здравейте колеги . Ще помоля компетентните от Вас за малко помощ по следния проблем- карам Пасат1,8, 90к.с., ABS мотор, 92г. Наложи се да сваля таблото и да презапоя няколко студени спойки , но след това дойде проблема , уреда за температурата започна да ми отчита по високи стойности. Пробвах и с друго табло но пак същата картина. Ще съм благодарен ако някой може да помогне .

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Проблем с таблото на Пасат б3

Мнениеот Winner25 » Сря 21 юли 2010 15:06

Колко градуса отчита? Аз съм виждал Б3 с изправен термостат и температурата му стои постоянно на 70 градуса, но не знам дали причината е в таблото или датчика :roll:
Да не би при теб да е било така и сега да се е оправило :)
Иначе доколкота знам отзад имало нещо от което се регегулира.

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grafa_71 » Сря 21 юли 2010 16:44

Преди да се появи този проблем температурата не надхвърляше 95-96градуса на градско и вентилатора се включваше точно на време, а извънградско си държи 90градуса. Това с по-високите показания на температурата се появи след като оправих студените спойки. Единствено не погледнах стабилизатора на напрежението. В петък ще закарам колицата на майстор да видим и той какво ще измисли-може пак да свалим таблото и да настроим малко уреда.В момента ми показва около102градуса - никога до сега не е отчитала такава температура.

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grafa_71 » Пет 30 юли 2010 9:44

Закарах колата в сервиз , закачиха я на техниката и замериха температурата. До 90гр. отклонението между стрелката на таблото и съответната техника беше около2-3гр. При мен на таблото показваше105гр. а на монитора 95 когато перката се включи и постепенно температурата спадна до91гр.Това ме навежда на мисълта , че уреда на таблото ме лъже и то с 10гр. Някой от колегите знае ли какво може да се направи в този случай?

Потребителски аватар
valio88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valio88 » Пет 30 юли 2010 10:35

След като свалиш таблото и го отвориш, има една врътка за риголиране на температурата и на бензина, мисля че беше цапната с червена боя заводско. Не мога да ти кажа на коя посока да я завъртиш. Незнам какво си сменял, виж датчика които стои на блока за температура смени го. Поздрави!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 30 юли 2010 10:49

Вероятно заради студените спойки не е мерила вярно и някой я е базикал преди теб,за да мери вярно или е подбирал отпред друг датчик,докато я нагоди.Съответно сега,когато всичко е наред,не мери вече вярно.
Разглоби си таблото отново,ремонтирай си спойките и на стабилизатора и виж дали си седи мацнатото с червена боя на врътката - ако да,проблема вероятно е в датчика отпред и трябва да се подмени най-напред той.
Случвало ми се е датчика да е Ок,но стрелката заради стареенето на компонентите,вече да мери с грешка,тогава се калибрира с онази врътка,като се следи температурата на двигателя с външен термометър.
:beer

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grafa_71 » Съб 31 юли 2010 9:40

Благодарско колеги.На самият уред отзад наистина има две врътки цапнати със зелена боя- според мен не са пипани , но кой знае.Самият датчик на тройника е с жълт пръстен. zfa159 наистина само стабилизатора на напрежението не съм пипал и може би той ще се окаже виновника. Зная , че си доста навътре в нещата и ако може да ми дадеш съвет какъв датчик да търся.А що се отнася до калибрирането на уреда- мисля в последствие и това да направя. Благодаря на всички и пак ще пиша.

Върни се в “Passat”