Смяна на Ангренажен Ремък

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
xaxobgcc
Автомобил:
Двигател:

Смяна на Ангренажен Ремък

Мнениеот xaxobgcc » Чет 27 юли 2006 18:00

Та значи предстои ми смяна на ангренажния ремък и смятам да го сменям сам. Та колеги кажете некви тънкости и особености при смяната му. И кажете най-вече каде да внимавам.

Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот svere » Чет 27 юли 2006 19:03

Понеже аз сам съм си го сменял, ще ти кажа ка го направих. А ако някъде бъркам, нека по запознатите от мен ме поправят.

преди да свалиш ремъка е хубаво да направиш следното:
първо, слагаш шайбата на разпределителния вал да сочи горна мъртва точка (има белег на самата шайба и един белег на пластмасовия кожух на ангр. ремък-в горния края, горе долу по средата), после гледаш дали палеца на делкото ти е към първи цилиндър и накрая сваляш тапата дето е на скоростната кутия и и проверяваш дали там пак двата белега на горна мъртва точка съвпадат (имам в предвид на маховика и на самия кожух на скоростната кутия)
сваляш стария ремък, като разхлабваш обтегача, той е с една гайка намира се отзад на ангр. ........ слагаш новия, натягаш обтегача и проверяваш за всеки случай гореспоменатите белеги
това е......

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 28 юли 2006 10:34

В добавка - опъването се смята за правилно когато усуквайки ремъка на ръка (в средата на най-дългия свободен уастък оптред) можеш да го усучеш на 90 градуса. Ако е повече е хлабав, иначе е пренатегнат.
Обикновено се препоръчва да се сменя не само ремъка но и обтегача.
След като го смениш превърти двигателя 1-2 пъти на ръка за всеки случай :-).

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пет 28 юли 2006 10:40

След като го смениш превърти двигателя 1-2 пъти на ръка за всеки случай :-).[/quote] Задължително :wink:

Върни се в “Passat”