До колегите с ADR мотор
-
- Автомобил:
- Двигател:
До колегите с ADR мотор
Колеги имам следния проблем, не ми превключва вакуумния превключвател на всмукателните колектори. Ако някой може да свали пластмасовото капаче /черна пласмасово кутия с черно пласмасово цилиндърче накрая от него излиза късо г-образно маркуче и влиза в ел. магнитния клапан/ на механизма и при подаване на газ над 3000-4000 оборота на място да види дали лостовия механизъм се движи и дали когато оборотите са високи механизъмът стои във включено положение. Благодаря предварително!
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Re: До колегите с ADR мотор
Когато рязко подадеш газ, трябва да се отвори и остава в отворено положение докато не върнеш газта. Провери дали държи вакуум. Разглобяването е много лесно. Ако не държи вакуум, може да е от него или от късия маркуч към клапана. Има вариант просто да се нуждае от почистване, защото иначе цената му е............... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
да след като проверих клапана, дългия маркуч и сигналите към клапана, както и вакуума и аз се насояих към късия маркуч. Ще го подменя с друг да видим какво ще излезе. Като проверя ще пиша.
- kimb
- Автомобил:
- Двигател:
здр.искам да попитам като отворите тази черна кутиика с черното цилиндърче има едно пласмасово рамо което е хванато за едно лосче и като го мърдаш отваря и затваря нещо та това рамо ми е счупено продава ли се някъде каква му е цената и ако неможе да се оправи дава ли проблеми при работата на двг защото за сега незабелязвам .
Благодаря !
Благодаря !
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Ако рамото е счупено, значи не ти работи клапата. Ако можеш се опитай да си залепиш рамото с епоксиндна смола и карбонови влакна, за да е здраво. Клапата се продава като цял елемент и струва към 250лв. Като започне да работи ще разбереш разликата.