" Балон" на тавана на Пасат В5 - от какво и как се оправя

Техническа и сервизна информация за Passat
bayspiro
Автомобил:
Двигател:

" Балон" на тавана на Пасат В5 - от какво и как се оправя

Мнениеот bayspiro » Пон 09 авг 2010 12:58

Отлепи се лицевият слой на част от тапицерията на тавана / една такава тънка материя..../, следа от мокро няма. Помагайте, колеги! :shock :banghead:

kundak
Автомобил:
Двигател:

Re: " Балон" на тавана на Пасат В5 - от какво и как се оправя

Мнениеот kundak » Пон 09 авг 2010 13:05

колега това става ако си оставил колата на слънце дълго време .Тарси друг таван по евтино е от да го закараш на тапицер.Ако се захванеш да го сваляш внимавай със кабелите на тавана на крушките а и със копките иначе пробваи със една спринцовка да вкараш лепило малко лепило но няма да стане като оригиналното

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пон 09 авг 2010 13:33

А стига, бе колега! :shock Че в хладилника ли да я държа колата! Имал съм няколко коли и нито една не е видяла гараж, всичките бяха "уличници" :Mr Green Fun , и ни една не ми е правила тоя номер! И да го сваля - с какво да го залепя, че да не личи?

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пон 09 авг 2010 14:17

Колега,
тази тънка материя от която е направена тапицерията на тавана има 5мм дунапрен отзад,това е залепено на дебел картон и монтирано на колата. С годините дунапрена се скапва и тавана увисва надолу.
Най-доброто решение е претапициране с нов материл,за да си спокоен няколко години.Всичко друго е кърпеж.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пон 09 авг 2010 14:46

Колега ако свалиш тавана, най-добре е да сложиш нова тапицерия, защото труда при това упражнение е много по скъп от материала.За сведение 2м. плат с дунапрен за таван е около 20 лева + 10 лева лепила става 30 лева, но процедурата си е**** мамата, аз скоро правих корите на вратите и тавана и не ща да виждам тапицирия повече.Ако имах пари щях да дам 200 лева на тапицер и той да бере гайлето.Иначе ако решиш да го правиш сам в раздел напреви си сам има тема, може да питаш и на лични ако имаш затруднения.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пон 09 авг 2010 15:00

Съвет към всички колеги с Пасат б5 никога и по никакъв повод не мийте и не перете тавана на колата ако не искате да ви провисне.Това е явно слабо място на тези Пасати и миенето с препарат, ще ускори процеса по отлепването.Същото се отнася и за корите на вратите.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пон 09 авг 2010 15:07

mili 75 написа:Съвет към всички колеги с Пасат б5 никога и по никакъв повод не мийте и не перете тавана на колата ако не искате да ви провисне.Това е явно слабо място на тези Пасати и миенето с препарат, ще ускори процеса по отлепването.Същото се отнася и за корите на вратите.

Май тук е заровено кучето! Колата беше прана с маркуча от автоджамбазите, ама късно разбрах.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пон 09 авг 2010 17:25

bayspiro написа:
mili 75 написа:Съвет към всички колеги с Пасат б5 никога и по никакъв повод не мийте и не перете тавана на колата ако не искате да ви провисне.Това е явно слабо място на тези Пасати и миенето с препарат, ще ускори процеса по отлепването.Същото се отнася и за корите на вратите.

Май тук е заровено кучето! Колата беше прана с маркуча от автоджамбазите, ама късно разбрах.

Ако колата е прана с маркуча от автоджамбазите тавана ти е козметичен проблем-виж има ли вода в кечетата под мокета на пода-с времето корозират комфорт модула и клемите му(намира се в краката на шофьора-оставаш без централно заключване или куп други гадории по врати, ел.стъкла и т.н.

dikss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dikss » Пон 09 авг 2010 18:10

Незнам как вървят цените във Варна но в Стара Загора цената е 80лв. В цената е вкл. труд,материали,демонтаж и монтаж. Аз на една от колите си го направих и останах доволен.Дори може да си избереш цвят на тавана,може да е кожен...зависи от това какво ти харесва.
За самостоятелен ремонт не те съветвам защото въпреки загубата на огромно количество време резултатите са далеч от задоволителните.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пон 09 авг 2010 19:21

gancho написа:
bayspiro написа:

Ако колата е прана с маркуча от автоджамбазите тавана ти е козметичен проблем-виж има ли вода в кечетата под мокета на пода-с времето корозират комфорт модула и клемите му(намира се в краката на шофьора-оставаш без централно заключване или куп други гадории по врати, ел.стъкла и т.н.

Тва вече го играхме :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пон 09 авг 2010 20:23

имах преди време голф2 от 84 година,тавана не беше мръднал,ама не беше с плат и дунапрен а нещо друго,както и да е сега имам и една друга двойка 90 година някъде,не я карам много и стой на паркинга на слънце и тавана и се отлепи-дунапрена изгорял,та не ми се занимаваше да го свалям и лепя и т.н. та свалих плата, изчистих останалия дунапрен с кореселин,ипосле напръсках с черен спрей,резултата-тавана изглежда така все едно е с черна кожа :banana

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 09 авг 2010 21:20

Истината е една изпере ли се тавана до няколко месеца слиза да си види майстора :012: Ако не е пран тавана по-добре не се пипа. Макар че авто джамбазите ги лустросват и след няколко месеца тавана ме удари и тиквата ама вече си броил парата и оня го боли к..... че ти е паднал тавана.

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Вто 10 авг 2010 21:31

dikss написа:За самостоятелен ремонт не те съветвам защото въпреки загубата на огромно количество време резултатите са далеч от задоволителните.

Еееее колега, много си краен! Всичко си зависи от сръчноста, уменията, търпението, желанието и т.н.! Естествено, който е от клуба "Ръцете ми пречат", тича при майстора, а другите се захващат и го правят с желание и ще стане даже по-добре! Между другото има в раздел "Направи си сам !", една много хубава и дълга тема точно за таван.
А понеже на баща ми на Пассата така попровисна, а той не е въобще претенциозен, пък и аз да не си играя да правя нещо, което после няма кой да цени, направих следното: разбърках разтвор от лепило С200 и вода, доста редичко и с едно малко валяче с къс косъм, за боядисване с латекс, минах целия таван, все едно боядисваш :lol: ! Като изсъхне хубаво, целият таван става твърд, а и лепилото трябва, като изсъхне да става прозрачно, защото има такива, които остават бели, зависи от производителя! Та вече 3-та година тавана е идеален, е останаха си петната от преди, но като поискам мога набързо да го боядисам, било с латекс или с някакъв спрей! Така избягваш демонтаж, чистене, тапициране, монтаж и често можеш да сменяш цвета на тавана, ако поискаш :Mr Green Fun !
Е на моят автомобил, ако се наложи, няма да си спестя този труд, там давам много рядко да пипа някой, както и в къщи не влиза майстор, но това е друга тема за дискусия :beer !

dikss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dikss » Сря 11 авг 2010 7:16

До: "vpetrovbg "
Точно това имах предвит,че въпреки загубеното време няма да стане идеално! Друг е въпроса,че за баща ти решението е задоволително. Аз също не давам друг да ми пипа колата за какво ти да е било освен за бояджийски ремонти но трябва да спомена,че ако искаш да го направиш както трябва са ти нужни доста материали и опит + труд мин. един ден > 80лв. А за времето когато ти правят тавана можен ма пийнем по една :beer

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Сря 11 авг 2010 11:51

dikss написа:До: "vpetrovbg "
Точно това имах предвит,че въпреки загубеното време няма да стане идеално! Друг е въпроса,че за баща ти решението е задоволително. Аз също не давам друг да ми пипа колата за какво ти да е било освен за бояджийски ремонти но трябва да спомена,че ако искаш да го направиш както трябва са ти нужни доста материали и опит + труд мин. един ден > 80лв. А за времето когато ти правят тавана можен ма пийнем по една :beer

Еми аз друго имах в предвид, че мога да си го направя перфектно, знам как, имам необходимото желание и умения, само да се наложи и време ще намеря! :lol:

Върни се в “Passat”