Пасата не спира добре

Техническа и сервизна информация за Passat
ra4o
Автомобил:
Двигател:

Пасата не спира добре

Мнениеот ra4o » Пон 12 юни 2006 13:46

Здравейте момчета! Нов съм във форума, тъй като само от петък баща ми е собственик на Пасат комби 1.8 моно.
Конкретно на въпроса, като го покарах въобще не ми хареса как спира. Личната ми кола е Рено 19 което по рождение няма хубави спирачки, но Пасата спира по-зле и от него.
АБС няма, предните дискове имат още живот.
Дайде ти препоръка за добри накладки от които сте останали доволни.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 12 юни 2006 13:49

http://forum.vwclub.bg/search.php?mode=results
Горе пишеш "Накладки" и даваш търси! Успех!
Най-важното е да купуваш от изпитан магазин и да не са "копия на оригинала"!

ra4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ra4o » Пон 12 юни 2006 13:57

Добре, че ме светна!
От половин час Горе пиша технически данни, технически характеристики, ТТ данни и нищо.
Сега ще напиша накладки, та да видим.

barbushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barbushev » Пон 12 юни 2006 20:46

Педала на спирачките как ти е? Твърд ли е? Високо ли е? Едва ли е само от лоши накладки. Като натиснеш рязко блокират ли колелата или не? Иначе предните накладки трябва да са ти добри защото колата ти спира почти само с тях при положение че задните пишеше някъде по книгите че се сменят на 100 000км - смятай колко спират :) Само когато е натоварена спират и задните.

ra4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ra4o » Вто 13 юни 2006 9:55

Педала ми се струва по висок от нормалното(нещо ми е неудобен), иначе точно в това е проблема, че като натисна рязко спирачката, колата не търка гуми, не забива нос, тръгва да си намаля спокойно. Доста е стресиращо. Най-вероятно ще трябва да се сменят дискове и накладки, но дисковете ми се сториха добри и за това си бъбрим тука.

barbushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barbushev » Вто 13 юни 2006 14:18

Или ти е прецакано сервото и трябва да натискаш много здраво за да спира или не е обезвъздушена добре. Пробвай да обезвъздушиш всички колела и според мен ще се оправи.

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Мнениеот simon » Вто 13 юни 2006 14:42

Карам голф3,но и на мен ми се струва,че нешо не спира добре.След катастрофката си поиграх със спирачките/ нови накладки и спирачна течност,обезвъздушена добре/ефекта почти незабележим.Много време карах ескорт пак без абс,като гледам карал си доста по-лека кола както и аз,че си мисля,че е от килограмите.Разбира се може и нещо да има не наред,но аз лично сравнително тежичка кола без абс повече няма да си купя.Дори се бях замислил като сменях моста да слагам с дискове отзад,но намерих бързо от Cellnet :bowdown :bowdown :bowdown обикновен и се отказах.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 13 юни 2006 15:07

А сигурно ли е, че е обезвъздушена системата?

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Мнениеот simon » Сря 14 юни 2006 10:25

Знам ли дали е обезвъздушено добре?Откачиха ми се краката да помпя сума ти спирачна течност мина.Отдавна искам да си намеря кристална топка.че да се допитвам отвреме на време с нея :D Това е в кръга на шегата де,обезвъздушавал съм на много коли и не съм имал проблеми,ама май не помагаме с нищо на колегата.Най-добре да пробва с други коли,аз така направих разликите са незначителни,така че продължавам да си мисля,че е от килограмите.То и гуми и накладки имат значение де,ама може да се усети разлика от кола до кола.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 14 юни 2006 11:45

Скоро си смених накладките отпред, въпреки, че бяха на около 1000-1500 км, защото бяха много твърди и не ми хареса как спират. Но това си беше горе-долу глезотийка, защото все пак си спираха, макар и не както бих желал. Марката им беше Delphi Lokcheed Сега съм с много по-меки и по-добре спиращи. Вероятно и това има значение! Провери, колега, новите, като драсна по-силничко с нокът, оставаха и следички, макар и недълбоки.
Гледам, че си градски. Ако ти трябва помощ за обезвъздушаване или нещо друго, свиркай на лични

barbushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barbushev » Сря 14 юни 2006 16:25

Колеги, че килограмите имат значение имат ама замислете се - на него не му повличат гумите като набие спирачка, а ако ще и тир да е щом няма АБС като набиеш яко спирачка ще влачи та пушек ще се вдига :)
Аз отвреме на време карам един опел омега който както се сещате е по голям и тежък от пасата обаче е с 4 дискови спирачки и сервото на педала е супер и винаги когато се кача от пасата в омегата и като съм свикнал с малко по слабо серво докато свикна с нея при всяко спиране провличат гумите - педала й седи високо горе и трябва съвсем малко усилие а на пасата ми е малко по надолу и трябва малко повече усилие но пак си влачи като си набиеш спирачка.

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Чет 15 юни 2006 10:56

Нови спирачни цилиндърчета, нова спирачна течност, нови дискове, нови накладки и нови гуми / макар и Tigar/ - спира и не пита :D .

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Чет 15 юни 2006 11:10

при мен на пасата след акто смених накладките и раздвижихме апаратите и отворихме и изчистихме отзад барабани,натегнаха и кантара ли каквко се води там и колата почна да се усеща как спира и отзад много е яко :)

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Чет 15 юни 2006 15:15

Колега каквото и да натягаш след крадко време пак е зле. Пасати 3, голф 3, венто-това са коли с проблемни спирачни уредби. Не съм видял до сега такава кола с хубави-добре спиращи спирачи. Дори и АБС-да има пак зле. Проблема не е в АБС-а дали ще го има или не. Проблема е в момента на натискането на педала до момента в който гумите ще почнат да стържат по настилката-много е дълго и понякога коства много. Ако има АБС просто няма да има триене но времето остава.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 15 юни 2006 15:45

Според мене спирачките са добре, сравнявам с Типо, Регата, Панда , Тойота Карина. Просто пасатите са малко по тежки и естествено спирачния път да е по голям ! Не съм чел досега да има конструктивен дефект в спирачнаат система на пасат. Ако знаеш нещо повече сподели , ще ми е интересно да прочета. :)

Върни се в “Passat”