Става въпрос за Пасат В5 1999 г. TDI.
Сутринта при опит за палене завъртя едва-едва и започна да мига десният мигач независимо от положението на ключа - дори и при заключена кола. След време спира и започва пак. Смених акумулатора, но мигането остана. Имам VAG-KOM (не му разбирам много)и изчистих грешките, но мигането остана. Освен това има и повишена консумация,около 0.25 А дори и при заключена кола. Откачих масата, за да не консумира. Намирам се в Панагюрище, а тука майстори няма и ще трябва да се справям сам с ваша помощ! Моля, помогнете!
Проблем с Пасат В5 при смяна на акумулатора
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с Пасат В5 при смяна на акумулатора
Последна промяна от oldman на Сря 06 апр 2011 12:52, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Пасат В5 при смяна на акумулатора
като за начало-започни с релето за мигачите,намира се зад самото копче за аварийните.Имаше някъде хубава тема със снимки в раздел "направи си сам".Гледаш снимките и разглобяваш,почистваш контакторите и дано да е само това 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не е от това реле, защото се чува цъкане не от него, а някъде навътре под волана.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Навътре под волана звучи като релета на аларма.Слагал ли си допълнителна аларма освен оригиналната ако е имало?Пробвай да изключиш алармата от буксата като я намериш и провери консумацията пак, съответно и мигача тогава:) Успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
Наистина се оказа допълнителна аларма. Предният собственик явно я е слагал без да ме предупреди. След деактивирането и (махане на предпазителя за нея)проблемът с мигачите се реши, но остана консумацията. На уреда ми показва грешка 01329 - Convinience system Data Bus in Emergency Mode. Изтривам я, но при ново сканиране я показва пак. Нямам идея откъде да я накарам да работи в нормален режим. Други грешки няма.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Относно консумацията и грешката. Оказа се, че проблемът е в кабелите там, където влизат във вратата - при мен се оказа задна лява. Под маншона има куплунзи, които като се извадят се вижда дали сътветната врата консумира. При мен кабелите бяха се втвърдили и на места бяха с протрита изолация. След изолирането им с изолирданд всичко се оправи.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Добре е, че си отстранил проблемите. А алармата оправи ли я, или ще слагаш нова? Очевидно, смяната на акумулатора е нямала отношение към проблема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам дистанционно за алармата и няма как да се се работи с нея. Да, смяната на акумулатора имаше отношение само към мигането на десните мигачи.