Здравейте колеги
В това жежко лято имам желание да си монтирам климатик на пасатчето
Има ли колега който да го е правил
Пасата е Б3 1.8 пълна инжекция 107 кончета
Или ако може да ми препоръчате място където да направят това без да ми вземат и нямането както се казва
Монтаж на климатик на Пасат Б3
-
- Автомобил:
- Двигател:
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Монтаж на климатик на Пасат Б3
На моя паско му посадих климатроник справка гаража ми
Трябва ти кола донор личен съвет търси си оригинален че има и ментета (диавиа)
Лесно се познава ментето то е само със маркучи и клапата за рециркулация на въздуха е със ел.моторче. Оригиналът е със тръби и клапата за рециркулация е със вакуум. Ако не си със 2 леви и имаш дори малко технически познания ( различаваш болт от гайка и звезда от лула) не би трябвало да имаш грижи със монтажа. Идеалният вариант е сам да си смъкнеш всичко от колата донор и да пишеш кое от къде сваляш
На твойта кола трябва да изкопаеш 2 дупки една за TRW-то ( дето ще влязат ртубите във купето) и една за дренажа (за да не се наводниш) понеже климатика прави конденз и трябва да се оттича.
Какво трябва да вземеш от донора (за да стане истинско):
Отпред: воден и климатичен радиатор,въздухозаборника пред тях,тръбите на климатика,планката която ги укрепва стои на десния ботуш,пластмасата която е над радиатора и го играе предпазител за перките,въздуховода зад емблемата към въздушният филтър,вакуумният резервоар във левият подкалник,клапанчето и маркучите му,инсталацията на климата ( БЕЗ ДА Я РЕЖЕШ
) всичко е на букси
Вътре: цялото тяло под таблото заедно със раздиаторчето на парното,вътрешната инсталация ( пак без да я режеш всичко е на букси) копчето за климатика (под врътките на парното стои , панелчето на врътките че е различно и във врътките има разлика имат 1 извод повече на 0 затварят клапата за рециркулация ама може и със твойте
, Реле 13 от бушонното табло и тръбичката за дренажа на вътрешното тяло
Абе със две думи всяка една бурмичка трябва да си пишеш от къде си я отвил, а ако ти е по-лесно снимай

Какво трябва да вземеш от донора (за да стане истинско):
Отпред: воден и климатичен радиатор,въздухозаборника пред тях,тръбите на климатика,планката която ги укрепва стои на десния ботуш,пластмасата която е над радиатора и го играе предпазител за перките,въздуховода зад емблемата към въздушният филтър,вакуумният резервоар във левият подкалник,клапанчето и маркучите му,инсталацията на климата ( БЕЗ ДА Я РЕЖЕШ

Вътре: цялото тяло под таблото заедно със раздиаторчето на парното,вътрешната инсталация ( пак без да я режеш всичко е на букси) копчето за климатика (под врътките на парното стои , панелчето на врътките че е различно и във врътките има разлика имат 1 извод повече на 0 затварят клапата за рециркулация ама може и със твойте

Абе със две думи всяка една бурмичка трябва да си пишеш от къде си я отвил, а ако ти е по-лесно снимай

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Да вметна малко още :
отпред ти трябва компресора за климатика,заедно със стойката му,която трябва да е съвместима с двигателя,за който я взимаш.Трябват ти някоя и друга шайба от тези на коляновия вал и на водната помпа понеже когато има климатик,при някои модели,трябва да се изнесе напред шайбат ана водната помпа и на хидравликата,за да има място за другите ремъци. Също така ти трябва понякога друг алтернатор,понеже повечето за кола без клима не стават като разположение и захват на кола с клима.
От вътрешната част ти трябва жабката,както и кората/джоб под нея,понеже са различни за кола с и за кола без климатик.
Верояно и двамата сме изпуснали някои дреболии ама...така е
Някъде имам списък какво точно трябва,до последното болтче ама...не можах да го открия къде по комп-а е.

отпред ти трябва компресора за климатика,заедно със стойката му,която трябва да е съвместима с двигателя,за който я взимаш.Трябват ти някоя и друга шайба от тези на коляновия вал и на водната помпа понеже когато има климатик,при някои модели,трябва да се изнесе напред шайбат ана водната помпа и на хидравликата,за да има място за другите ремъци. Също така ти трябва понякога друг алтернатор,понеже повечето за кола без клима не стават като разположение и захват на кола с клима.
От вътрешната част ти трябва жабката,както и кората/джоб под нея,понеже са различни за кола с и за кола без климатик.
Верояно и двамата сме изпуснали някои дреболии ама...така е

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
С две думи....Ти требе НОВА КОЛА.
Въпроса е дали да дадеш 1000 лева за климатик на тоя пасат или да дадеш 2000 за пасат пак същия но с климатик...аз съм за второто защото ще ти остане един пасат за чарколяци...пък и няма да си трошиш ръцете....защото я стане я не стане тоя климатик...божа работа 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Всъщност е точно така.Ти лесно ще си намериш части и ще го монтираш.После ще се започне - запушен дехидратор,течащ компресор,някой неработещ датчик и т.н. и т.н. и си стават едни 1000,понякога и повече левове за този климатик. Преди време бях изправен пред тази дилема и понеже с това се занимавам,взех много правилно решение - стария Пасат го продадох и си купих новия,който си е с ел. стъкла (бях тръгнал да садя на стария),климатроник (оригинален на VW) и т.н. и т.н. . Иначе на драго сърце ще ти кажем какво точно ти трябва,кое как се прави и т.н. ама....има ли смисъл.Ако колата ти не е с хиляди подобрения и т.н. просто според мен няма смисъл да се мъчиш.

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
zfa159 написа:...... ама....има ли смисъл.Ако колата ти не е с хиляди подобрения и т.н. просто според мен няма смисъл да се мъчиш...
Лично за мен има обичам си колата. Поставил съм си за цел да и наслагам някой гъдели които не са били сложени щот някой са му досвидяли парите навремето. Е това си е лично мое мнение.