здр колеги
от година и половина имам пасат Б5,5,2002 год.,1,8Т,150 к.с.
та проблема от скоро ми е че при работещ двигател в спряло положение оборотите ми играят,също така и варвенето не му е както преди,а и гори доста повече от преди.сменил съм свещи,бензинов филтър,въздушният несам го сменял скоро,маслото също ми е за смяна,но незнам дали от това е проблемат ми!също несам сменял и ангренажен ремак но скоро ще го направя!
колата ми е с газов инжекцион ловато!
карах я на диагностика и имаше сумати грешки,2,3,4 цилиндър неработили правилно,също и ламда сондата!
моля дайте мнения и съвети!!!
пасат Б5,5 проблем-моля помогнете
-
- Автомобил:
- Двигател:
- julien
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат Б5,5 проблем-моля помогнете
майстор ! 

krasiomich написа:здр колеги
от година и половина имам пасат Б5,5,2002 год.,1,8Т,150 к.с.
та проблема от скоро ми е че при работещ двигател в спряло положение оборотите ми играят,също така и варвенето не му е както преди,а и гори доста повече от преди.сменил съм свещи,бензинов филтър,въздушният несам го сменял скоро,маслото също ми е за смяна,но незнам дали от това е проблемат ми!също несам сменял и ангренажен ремак но скоро ще го направя!
колата ми е с газов инжекцион ловато!
карах я на диагностика и имаше сумати грешки,2,3,4 цилиндър неработили правилно,също и ламда сондата!
моля дайте мнения и съвети!!!
Добре дошъл в клуба "проблеми след поставяне на газов инжекцион" това разбира се е в кръга на шегата.
Ако оборотите играят при първоначално запалване на бензин по всяка вероятност имаш проблем с бензиновите инжекторите (започнали са да се запушват).Сложи добавка за почистване на ижекторите към бензина и покарай с нея ако не се изчистят поне да не става по-лошо.При добро желание може да пробват да ги почистят с ултразвук.
Изчисти всички грешки от ECU-то.
Смени си бензина или налей по-високо октанов.От там ти дава грешка на ламбсондата предполагам, че става въпрос за това:
1 Fault Found:
16522 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S2: Signal too High
P0138 - 001 - Upper Limit Exceeded - Intermittent
Readiness: 0010 0001
Ако след смяна на бензина се появи пак не е добре.Виж дали ще се появява на газ.Ако всички настройки на газовата са перфектни (нито е богата, нито е бедна сместа) май отиваме към смяна на проблемната ламбсонда.
Имах същите проблеми и предполагам, че и при теб решението няма да е по-различно.
Пробвай да запалиш директно на газ ако проблема е в бензиновите инжектори ще имаш същите симптоми както при палене на бензин.
Какви са грешките на 2-3-4 цилиндър ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря ти колега,
грешките незнам какви са,не го записах,но човека ми каза че ламда сондата ми е заспала на едно положение и след изчистването на грешките пак беше така!
за добавка купил съм една на ЛИКИ МОЛИ,незнам дали са добри,но още несам я сложил!
а някой знае ли колко струва тази ламда сонда?
грешките незнам какви са,не го записах,но човека ми каза че ламда сондата ми е заспала на едно положение и след изчистването на грешките пак беше така!
за добавка купил съм една на ЛИКИ МОЛИ,незнам дали са добри,но още несам я сложил!
krasiomich написа:....за добавка купил съм една на ЛИКИ МОЛИ,незнам дали са добри,но още несам я сложил!
Добавката е добра според отзивите по чуждите форуми.
Цената на ламбсондата е много относително понятие особенно в БГ.

Първо виж тук какъв и е номера, а после може да излезе и цената.Която в БГ задължително ще е по-висока.
За моя мотор ламбсондата след катализатора струваше около 285 лв.(преди около 1 г. от официално представителство на VW)
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Закачи я на ваг ком и кажи какви са точно грешките.Мой приятел имаше наскоро такъв проблем и смени три бобини и се оправи,но докато се разбере какво е
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
А за да не пускам нова тема, да попитам на какво може да се дължи една кола да започне да харчи повече гориво от нормалното? При газовите уредни горе-долу ми е ясно - стари платна на изпарителя, ненастроено добре предварение, мръсен въздушен филтър, но когато става дума за висок разход на бензин къде да се търси причината.
Най-вероятно е ламбда сондата.
имах същият проблем на двигател бензин 1.6 на Шкода Октавия без газова инсталация.
в сервиз Шкода след като смениха ламбда сондата - оправи се и вече съм минал 5000 км - оборотите "спят", а преди играеха постоянно - особено на спрял автомобил на кръстовище.
Цена в сервиза на сондата за този двигател - около 300 лева, но може да видиш по каталог - има и по евтини в магазините БОШ.
успех колега !!!
имах същият проблем на двигател бензин 1.6 на Шкода Октавия без газова инсталация.
в сервиз Шкода след като смениха ламбда сондата - оправи се и вече съм минал 5000 км - оборотите "спят", а преди играеха постоянно - особено на спрял автомобил на кръстовище.
Цена в сервиза на сондата за този двигател - около 300 лева, но може да видиш по каталог - има и по евтини в магазините БОШ.
успех колега !!!
Последно избутана от krasiomich на Пет 20 авг 2010 10:59.