Предварително благодаря на хората взели компетентно мнение по моя проблем.Благодаря
Пасат Б4 2Е-Съединител Passat 2.0i 115к.с.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Пасат Б4 2Е-Съединител Passat 2.0i 115к.с.
Здравйте колеги,имам следното питане за проблем който ме споходи от едно известно време с риск да се повтория ,но извинявайте за което.ТА значи като натискам педала на съединителя има едно силно скърцане което се чува отпред от към съединителя и самия педал на съединителя стана един по твърд но не много.Казвам ги всички тези неща защото работата ми е свързана с нови коли и там просто го няма тоя проблем.Колкот знам съединителя ми е на жила та питанетомо можели да се регулират по някакъв начин?
Предварително благодаря на хората взели компетентно мнение по моя проблем.Благодаря
Последна промяна от MITKO_DVD на Сря 17 окт 2012 9:29, променено общо 1 път.
- MITKO_DVD
- Контакти:
Съединител
Здравей Никси годината на Пасата е 94г. и мисля че е на жила
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Едва ли е с жила, наистина. Но имах подобен проблем с втвърдяване и скърцане на педалите на Голфа на времето. Докато изведнъж не се изскърцаха докрай и не олекнаха дотолкова, че почна да тропа ламарината, на която се държат. Беше се разкъсала конзолата с оста им! А е скърцала, защото е била вече тръгнала. Наведи се хубаво под кормилото и огледай. За съжаление, мисля, че ще трябва да посвалиш малко от корите, които са там.
ос -> оста mod edit: vaskoto1
Да, благодаря, Васко, моя грешка
ос -> оста mod edit: vaskoto1
Да, благодаря, Васко, моя грешка
- MITKO_DVD
- Контакти:
Здравейте колеги,правси Васко че не е на жила а е хидравличен.Днес се консултираь и с един добър специалист по немските возила и той ми каза,че има доста хляб в съединителя,че твърдоста идвала от следното:с износването на феродовия диск пружините на притискателния увеличавали своето въздействие и от там рефлектирало на педала.А пък скърцането се дължало на "изсъхване" или по точно и аз незнам как да го кажа износване на смазката на вилката
Каза че със смяната на съединителя и педала ще поомекне.Но пък от друга страна отделя доста ниско,което ше рече че има хляб в него.Знамли какво да правя 
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
въпроса вече опира до финансова сметка... живот и здраве като засменяш-така или иначе е редно да смениш комплект (притискател/феродов/лагер) и тогава няма значение дали притискателния е повреден или не. но от друга страна има някакъв шанс вътре нещо да трие не където трябва и да се изтрие=още едно нещо за смяна с неизвестна цена...
трябва да си решиш дали ще стискаш зъби и после квото сабя покаже или ще даваш пара и ще отваряш и да се види кое какво...
трябва да си решиш дали ще стискаш зъби и после квото сабя покаже или ще даваш пара и ще отваряш и да се види кое какво...