Масло за Скоростната кутия?!

Техническа и сервизна информация за Passat
InTerCooLeD
Автомобил: VW Rabbit COOL 1.9TDI AHU
Двигател: AHU 1997

Масло за Скоростната кутия?!

Мнениеот InTerCooLeD » Пет 27 авг 2010 16:06

Здравейте колеги.От скоро време си взех пасат Б4 и искам да сменя маслото на скоростната кутия,та ако можете да ми кажете какво масло да сложа?Колата е ТДИ 90 коня.
Поздрави

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Re: Масло за Скоростната кутия?!

Мнениеот mariovasi » Пет 27 авг 2010 20:57

75W90 ,марката по желание.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пет 27 авг 2010 21:03

Принципно е редно да използваш търсачката , :wink: но все пак ето ти няколко линка за масло по избор .
Но пак трябва да се потрудиш да попълваш данни за колата :да:
http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/select.asp
http://www.mobiloil.com/USA-English/Mot ... x?option=2
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/web. ... guide.html
http://www.motul.de/oelberater/auto/index.php
Общо взето GL 4
75w90
Колегата ме изпревари :Mr Green Fun

petiop
Автомобил: Пасат
Двигател: AVF 2003г 4х4

Мнениеот petiop » Пон 30 авг 2010 8:48

Аз скоро сменях и доста се чудех накрая си купих оригинално от Юнитреид 21,50лв за литър :beer

Потребителски аватар
MirMin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MirMin » Вто 31 авг 2010 13:38

Аз скоро сменях и доста се чудех накрая си купих оригинално от Юнитреид 21,50лв за литър

Колега, оригинални неща няма в Юнитреид(отдавна не са официален представител за Фолсваген, Ауди и т.н за България. Те са обикновен сервиз). Официалния представител е Порше България.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 31 авг 2010 17:28

Абе аз съм чел че масло на скоросна кутия не се сменя...само се проверява и ако трябва се долива ....Аз смених моето преди да се заровя в книгите да разбера за какво става на въпрос и съжалявам...само си дадох парите..подведе ме един майстор факир .....никаква разлика няма че и добавка даже му слагах ...Така и така смених го и вече 100 000 карам и проблеми нямам..... ама нека някои от по знаещите да кажат дали трябва или нетрябва да се сменя но моето мнение че няма смисъл. :roll:

Golfardo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfardo » Вто 31 авг 2010 18:55

мобил GX SЕА 80W mn dobro moga da ti prodam imam 4 litra super e za po 10 lv na litar 6te ti go dam

Последна промяна от radotom на Сря 01 сеп 2010 13:16, променено общо 1 път.
Причина: Колега, за кирилица да си чувал?

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Вто 31 авг 2010 19:56

drago_tr написа:Абе аз съм чел че масло на скоросна кутия не се сменя...само се проверява и ако трябва се долива ....Аз смених моето преди да се заровя в книгите да разбера за какво става на въпрос и съжалявам...само си дадох парите..подведе ме един майстор факир .....никаква разлика няма че и добавка даже му слагах ...Така и така смених го и вече 100 000 карам и проблеми нямам..... ама нека някои от по знаещите да кажат дали трябва или нетрябва да се сменя но моето мнение че няма смисъл. :roll:

Ами то по тази логика и двигателното не трябва да се сменя! mhihi
Доколкото съм запознат - на 50 хил. км или на 5 години!

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Вто 31 авг 2010 20:19

мерси на колегата драго за въпроса, защото и мен ме вълнува и съм пред дилема, дали да го сменям това пусто масло - 100 майстора, 100 мнения чувам. А да не говорим, че не е и толкова евтино.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Сря 01 сеп 2010 6:27

Карай и не се плаши.....въпроса е само да я не оставиш без масло....следи си нивото и това е. :lupe
П.с. Само да ви споделя нещо на всезнаещите за маслото....Имах един колега които имаще една ладичка 2107.Та този колега никога не и беше сменял маслото а само и доливаше и ладата си вървеше прекрасно.Наложи му се да сменя гарнитура на главата и като отворихме мотора трябва да ви кажа че по чист двигател от неговия не бях виждал....та той я бракува в последствие не защото и стана нещо по мотора а защото и изгниха тенекийте.Но всеки си преценява сам за себе си.Аз моито масло го сменям(на двигателя) на 15-16 хил.не по-малко.Като направи 15 и тогава чак почвам да се замислям кога да го сменям.Соред мен най лошото е да си роб на колата си....колкото по я глезиш...толкова повече ядове ти създава.Казвам го това от собствен опит :beer

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Сря 01 сеп 2010 7:08

така е не трябва да и се робува, но трябва да я гледаш и тя да те слуша. а маслото на двигателя на 15 е малко късно според мен, но всеки си преценява сам- аз се замислям за смяна след 10, и не го сменям веднъж годишно, ако не ги навъртя а гледам километрите.

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Чет 02 сеп 2010 12:37

drago_tr написа:Карай и не се плаши.....въпроса е само да я не оставиш без масло....следи си нивото и това е. :lupe
П.с. Само да ви споделя нещо на всезнаещите за маслото....Имах един колега които имаще една ладичка 2107.Та този колега никога не и беше сменял маслото а само и доливаше и ладата си вървеше прекрасно.Наложи му се да сменя гарнитура на главата и като отворихме мотора трябва да ви кажа че по чист двигател от неговия не бях виждал....та той я бракува в последствие не защото и стана нещо по мотора а защото и изгниха тенекийте.Но всеки си преценява сам за себе си.Аз моито масло го сменям(на двигателя) на 15-16 хил.не по-малко.Като направи 15 и тогава чак почвам да се замислям кога да го сменям.Соред мен най лошото е да си роб на колата си....колкото по я глезиш...толкова повече ядове ти създава.Казвам го това от собствен опит :beer

Не съм казал, че съм всезнаещ, теми има мнооого :deal, това което съм казал го дават по разни технически ръководства и производители на масла - не го е казал бай Спиро - дето до вчера освен масло М10Д не беше чувал за друго!
А пък за ладата нема кво да говорим, това е друг автомобил, остарял морално, докато излезе на бял свят! Тя, ако е горяла по 500 гр. на 1000 км., естествено, че няма да и сменя маслото! mhihi

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Чет 02 сеп 2010 23:20

На скоростите аз лично го сменям на смяна на ангренаж! Логиката е че там има доста голямо триене и малко или много тия зъбни колела се износват и пускат по малко от своя "материал" така да се каже. Нека някой който не е сменял масло доста време на скоростите и го източи да се загледа или в пробката(ако е с магнит, което се прави при някой коли целенасочено)или в самото масло ще го забележи това! Тези фини стружки рано или късно ще си кажат думата заедно с това че и самото масло си губи някои от свойствата след определен пробег или години :) Слагай хубаво масло, все пак ремонта на едни скорости не е евтин и не си струва за 20 лв в повече да даваш после луди пари!
Поздрави и успех! :да:

Върни се в “Passat”