В4 комби ТДИ ноември `96 без никакъв еърбег?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Ivajlo82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

В4 комби ТДИ ноември `96 без никакъв еърбег?

Мнениеот Ivajlo82 » Сря 01 сеп 2010 23:04

Колеги днес гледах един пасат в Дупница. Колата е нов внос от Белгия. С климатик и люк, но радиатора е малкия с едно перка :?: Въпреки годината на колата 1996 ноември, волана беше от тези без еърбег. Пласмасовите тапи на релсите на седалките ги нямаше. Мисля си, че колата е с удар, балона е излетял, а след са вложени стария волан/без еърбег/ и малкия радиатор в бързането да се пусне на пазара за продажба. Въпроса ми е следния, в края на 1996г. произвеждани ли са пасати без еърбеци във волана? Благодаря предварително!

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Re: В4 комби ТДИ ноември `96 без никакъв еърбег?

Мнениеот ak_47 » Чет 02 сеп 2010 8:50

Колега, мисля че от '93 насам, всички пасати ( вкл. и Б3 ) имат серийно airbag поне на шофьорското място( предполагам е някаква Европейска директива за безопасност ). 99% колата е ударена.

Потребителски аватар
Duran Duran
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Duran Duran » Чет 02 сеп 2010 8:55

Виждал съм б4, които са без airbag и на волана и на пасажерската страна.Самият волан без airbag на б4 е по-различен от този, които е на б3, но мисля, че тези волани бяха само на някои б4 прозиведени 94 година.
И аз си мисля, че колата е ударена.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Чет 02 сеп 2010 9:50

Колега, карам Б4 с 1Z мотор, на стъклата пише 94, а иначе колата е 95г. Нямам еърбег, дори и според дешифратора на VIN излиза че автомобила ми е без еърбег. Имам обаче нещо друго, което и VIN-а показва - в праговете на предните врати има пиропатрони, които затягат коланите с жило при удар. Тази система по принцип е предшественика на еърбега.
Най добре е да използваш дешифратора, има и др. подобни програми май и ще разбереш как е излязъл от завода този пасат.

Дано съм ти бил полезен :D

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 02 сеп 2010 10:49

и аз го гледах същия пасат, нямаше и пасажерси еърбег, нямаше релси на тавана, но пък беше с подлакътник, какъвто не съм виждал на пасат, беше едно цяло с барчето, и ръчната беше с кожа фабрично, цялото барче беше по-високо и дълбоко от фабричните, странен като цяло, за мен разликите ни учудват , защото са малко белгийските изпълнения, а всяка страна си има специфични изисквания за цветове, оборудване и екстри.
Швейцарските са само с бели салони, нямат клима, имат шибидах, интересни цветове са, каквито рядко се срещат в италия , германия и т.н.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 02 сеп 2010 10:51

Krasi написа:...Имам обаче нещо друго, което и VIN-а показва - в праговете на предните врати има пиропатрони, които затягат коланите с жило при удар. Тази система по принцип е предшественика на еърбега...

Това с пиропатроните не е предшественик на еърбега, има го и на Б5 и е независимо от еърбега. :idea:

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Чет 02 сеп 2010 12:53

Климатика е насаждан и то не както трябва, следва от това, че:
1. Има люк
2. Една перка = лошо охлаждане
Предполагам и водния радиатор ще е по-малкия, аи може би и изпарителя на климатика ще е по-малък = лошо охлаждане вътре в купето!
А за челен удар и колко е бил силен - ще кажат "роговете"!

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 02 сеп 2010 13:30

Аз не мисля че може да се намери (особено в дупница) автомобил, който не е удрян. Така че ако ви хареса някой по-скоро гледайте дали е добре направен след това. Това за климата което колегата каза също е много вярно. Лично аз бих си търсил кола с оригинална клима

Потребителски аватар
Ivajlo82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivajlo82 » Чет 02 сеп 2010 14:23

Благодаря на отзовалите се колеги! Пасата на километраж беше на 145хил. :lol: :screwy Вратите му дрънчаха при затваряне все едно са на жигула. Единственото за което ме е яд, че не стартирах мотора за да го чуя как ще мърка mhihi .
DoH_KuXoT написа:и аз го гледах същия пасат, нямаше и пасажерси еърбег, нямаше релси на тавана, но пък беше с подлакътник, какъвто не съм виждал на пасат, беше едно цяло с барчето, и ръчната беше с кожа фабрично, цялото барче беше по-високо и дълбоко от фабричните, странен като цяло, за мен разликите ни учудват , защото са малко белгийските изпълнения, а всяка страна си има специфични изисквания за цветове, оборудване и екстри.
Швейцарските са само с бели салони, нямат клима, имат шибидах, интересни цветове са, каквито рядко се срещат в италия , германия и т.н.
Колега ти кога ходи да го гледаш? На ми обадиха цена 3500лв. Припали ли я или като мен още в началото си тръгна?

Потребителски аватар
boby123
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: AEK 101 кс

Мнениеот boby123 » Чет 02 сеп 2010 16:48

е това с колиметрите не се знае, в твоя случай щом е толкова зле, значи със сигурност е на повече, но моя е на 115 000, а е 07.96г., просто не е каран, та същия мой пасат няма никакви еърбеци, което е много странно ... и АБС няма, и задните спирачки са барабани, а не дискове. странна работа ... :roll:

Потребителски аватар
Ivajlo82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivajlo82 » Чет 02 сеп 2010 17:44

boby123 написа:е това с колиметрите не се знае, в твоя случай щом е толкова зле, значи със сигурност е на повече, но моя е на 115 000, а е 07.96г., просто не е каран, та същия мой пасат няма никакви еърбеци, което е много странно ... и АБС няма, и задните спирачки са барабани, а не дискове. странна работа ... :roll:

Колега досега не съм виждал АЕК с дискови спирачки отзад. Самия аз имам Б4 комби АЕК, но мисля да минавам на дизел. Моя АЕК го имам от 4години и съм доволен/ е то верно че за 4г. съм му направил 22хил.км/, карам го на бензин. Мислех, че ще намеря читав пасат 1Z двг ама нъцки. Та се чудя кво да правя, за над 3500 не мога да се класирам. Освен Голф 4 другото е скъпа подръжка. Мислех да се разделя с сегашния паско /въпреки че съм с нов акумолатор, водна помпа HEPU, нов термостат от Порше изток, антифриза и той - IGAT/, но като видя че ще му взема 2800-2900 и трябва да доплатя до 3500 за скраб. Гледам в Монтана и Враца докарват много дизелови пасати Б4 /комбита/предимно от Австрия, но чак дотам немога да ходя с диагностик, а на сляпо не смея да купувам.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 03 сеп 2010 7:07

Ivajlo82 написа:Благодаря на отзовалите се колеги! Пасата на километраж беше на 145хил. :lol: :screwy Вратите му дрънчаха при затваряне все едно са на жигула. Единственото за което ме е яд, че не стартирах мотора за да го чуя как ще мърка mhihi .
DoH_KuXoT написа:и аз го гледах същия пасат, нямаше и пасажерси еърбег, нямаше релси на тавана, но пък беше с подлакътник, какъвто не съм виждал на пасат, беше едно цяло с барчето, и ръчната беше с кожа фабрично, цялото барче беше по-високо и дълбоко от фабричните, странен като цяло, за мен разликите ни учудват , защото са малко белгийските изпълнения, а всяка страна си има специфични изисквания за цветове, оборудване и екстри.
Колега ти кога ходи да го гледаш? На ми обадиха цена 3500лв. Припали ли я или като мен още в началото си тръгна?

Аз си търся В 5.5, този го разгледах,защото ми се видя много странен, пък и навик да заглеждам В4 и да си намирам някакви разлики и неща, които харесвам , пък нямам на моя и да си ги търся в последствие :)

ltolev
Автомобил: VW Multivan T5
Двигател: AXE 2005

Мнениеот ltolev » Нед 05 сеп 2010 23:11

Ivajlo82 написа:
boby123 написа:е това с колиметрите не се знае, в твоя случай щом е толкова зле, значи със сигурност е на повече, но моя е на 115 000, а е 07.96г., просто не е каран, та същия мой пасат няма никакви еърбеци, което е много странно ... и АБС няма, и задните спирачки са барабани, а не дискове. странна работа ... :roll:

Колега досега не съм виждал АЕК с дискови спирачки отзад. Самия аз имам Б4 комби АЕК, но мисля да минавам на дизел. Моя АЕК го имам от 4години и съм доволен/ е то верно че за 4г. съм му направил 22хил.км/, карам го на бензин. Мислех, че ще намеря читав пасат 1Z двг ама нъцки. Та се чудя кво да правя, за над 3500 не мога да се класирам. Освен Голф 4 другото е скъпа подръжка. Мислех да се разделя с сегашния паско /въпреки че съм с нов акумолатор, водна помпа HEPU, нов термостат от Порше изток, антифриза и той - IGAT/, но като видя че ще му взема 2800-2900 и трябва да доплатя до 3500 за скраб. Гледам в Монтана и Враца докарват много дизелови пасати Б4 /комбита/предимно от Австрия, но чак дотам немога да ходя с диагностик, а на сляпо не смея да купувам.

Колега със сигурност има АЕК с дискови спирачки отзад.....Бившия ми пасатор Б4 комби беше такъв. :)

Потребителски аватар
Johnny_Brawo
Автомобил: VW Passat
Двигател: BWA

Мнениеот Johnny_Brawo » Сря 08 сеп 2010 16:42

Аз също карам Пасат , Април '96 , без AirBag ни на шофьора , ни на пасажера ( отдясно ). С дискови спирачки съм отзад и колицата си навъртя за 2 години и половина 70К км ,като най-големия ремонт е задни амортисьори. Ремъците и ролките не ги броя. Не бих казал ,че е удряна колата. Дано да не приказвам вятър работи ,щото моя двигател е AFT, ако изобщо има някакво значение.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 18 сеп 2010 12:11

Ivajlo82 написа:Гледам в Монтана и Враца докарват много дизелови пасати Б4 /комбита/предимно от Австрия, но чак дотам немога да ходя с диагностик, а на сляпо не смея да купувам.

Тия Пасати още като ги купиш и трябва да ходиш на тенекиджия да ги кърпи. Виждал съм Голф Мк3 от Австрия, бомбетата отпред на макферсоните му бяха изгнили, по мотора и покрай него гредите - и те. Не, мерси :не:

Върни се в “Passat”