Пасат Б5 - Въпрос за боите...

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
hhumpff
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5 - Въпрос за боите...

Мнениеот hhumpff » Съб 04 сеп 2010 19:21

Имаме два пасата Б5 съответно 1997г. и 2000г.. Само на пръв поглед и двата са сиви, но имат очевидна разлика в цвета. 2000-дния си е класически сив металик, докато 1997 пак е сив, но малко синее - много светло. Много бях учуден да видя, че кодовете на двата са еднакви - LB7Z (Satin Silver Metallic). Винаги съм мислел, че са различни до момента в който реших да купя малко боя за ударите от камъчета и т.н. Колите не са пребоядисвани. По късно ще кача и снимки... Има ли някакви по-подробни спецификации на боята и къде да ги видя?

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Re: Пасат Б5 - Въпрос за боите...

Мнениеот KGL » Нед 05 сеп 2010 14:16

Здравей, и аз съм със същия код на боята.
И в сайта на сикенс и на глазурит за този код има три нюанса.
Водят се LB7Z жълт и два сини. Много е гадно защото няма допълнителни букви.
Аз още страдам от факата, заради бояджия тъпанар. Моята кола е със студения отенък на LB7Z, а идиота, защото твърдеше че много разбира, взел жълтия и сега предния капак и двете брони са по светли.

Най-добре ако можеш вземи по малко колкото за тест и от 3-те, за да уцелите твоя цвят има едно на ум и за остаряването на цвета.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пасат Б5 - Въпрос за боите...

Мнениеот Peteff » Нед 05 сеп 2010 15:53

повечето бои са така с няколко нюанса на един и същ номер , на някои нюанси в каталозите пише и за кои години на производство на автомобили се е ползвал съотвения нюанс , което може да улесни избора на нюанс . общо взето се налагат мострите с различните нюанси върху боята и се гледа кой е най точния . та така :)
и да има разлика от самолет няма да се вижда :lol:

Върни се в “Passat”