B4 какво значи надписа CL
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
B4 какво значи надписа CL
Здравейте.Имаме Passat B4 на който отзаде пише "CL" някой може ли да ми каже какво значи това,също така някои други подобни надписи като "GTD,GTI,G60,GT" и такива подобни.Благодаря.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Re: B4 какво значи надписа CL
L,CL,GL и GT са нива на оборудване. L е най-ниското, другите са поред до най-високото
- nebeto
bnick написа:L,CL,GL и GT са нива на оборудване. L е най-ниското, другите са поред до най-високото
аз пък мисли,че значат нещо за мотора пък то за екстрите било.Мерси
Да, но G60 е и за мотора - има компресор (Г лидер), сиреч е с принудително пълнене, както и оптичен пакет, GTD вече е дизел и то с турбо, а и с ГТ пакет - лайсни, джанти, салон и още неща.
GTI пак е означение и за мотор и за оборудване (както при гтд) тук вече е якият мотор и пълния пакет лайсни и други готини работи.
Има и само GT, което вече съдържа само оптичния пакет (пак лайсни, седалки, джанти и др.), но си е с нормелен мотор( раззбирай не турбо, невентилиран или мнооого мощен). Това е в кратце ... Има по-запознати колеги, които могат да обяснят какво включват точно различните изпълнения.
GTI пак е означение и за мотор и за оборудване (както при гтд) тук вече е якият мотор и пълния пакет лайсни и други готини работи.
Има и само GT, което вече съдържа само оптичния пакет (пак лайсни, седалки, джанти и др.), но си е с нормелен мотор( раззбирай не турбо, невентилиран или мнооого мощен). Това е в кратце ... Има по-запознати колеги, които могат да обяснят какво включват точно различните изпълнения.
- milen_1975
- Автомобил: VW Passat Variant B4
- Двигател: 1.8 ABS 1993
Да колеги, съгласен съм почти напълно с обяснението на въпроса на колегата! Но след като B4 GT бил с нормален си двигател, защо преди време видях един GT, който не беше с нормален двигател.
На централна гара в София видях един GT преди време не с нормален, а направо с не нормален двигател.
Черно комби GT 1995 год. 2000 куб.см 150 к.с, пълен автоматик, климатроник, пълен ел. пъкет и какви се сетите и какви се не сетите екстри още имаше. Имаше теглч, а километража на това GT беше до 260.
Та въпроса ми е какъв е този двигател 150 к.с на товa GT???
На централна гара в София видях един GT преди време не с нормален, а направо с не нормален двигател.
Черно комби GT 1995 год. 2000 куб.см 150 к.с, пълен автоматик, климатроник, пълен ел. пъкет и какви се сетите и какви се не сетите екстри още имаше. Имаше теглч, а километража на това GT беше до 260.
Та въпроса ми е какъв е този двигател 150 к.с на товa GT???

Последна промяна от milen_1975 на Чет 09 сеп 2010 19:42, променено общо 1 път.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
АBF?
И оня с компресора.
Други 150 кс на B3/4 май няма.
И оня с компресора.
- nebeto
ChimeyJimmey написа:АBF?
И оня с компресора.
а да те питам какви са тия разновидности на моторите ABF,ADZ,ABS,AAZ,незнам дали има други.нашия да речем е 1.8 моно 90кс мисля,че се води ADZ(никак не съм сигурен)
Не знам какво е било това ГТ... Аз си мисля, че гт е само външният пакет на автомобила, а двигателя си е стандартен (не ламя, а просто обикновен), но може и да не съм прав.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
ABS и ADZ си приличат и са 1,8 моно 90к.с. ABF е 2,0 16v 150 к.с. AAZ e дизелов 

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
ГТ ниво на оборудване не можеш да си вземеш с най-слабия мотор, има изключения. Не става примерно мотора да ти е AFT,AEK,ABS и ADZ и да си го купиш с ГТ пакет.