Светна ми лампа масло-решено - ел. проблем

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vlado
Автомобил:
Двигател:

Светна ми лампа масло-решено - ел. проблем

Мнениеот vlado » Чет 22 юни 2006 6:46

Колата е VW-PASSAT 1,8 20V 1998 г., двигател ADR, без турбо. По време на движение ми писна звуковата сигнализация и светна червената лампа за маслото. В същия момент оборотомера показа 0 (нула) оборота, въпреки че колата работеше. Проверих маслото - има. Запалих - работи, но пак сигнализира лампата и оборотомера не отчита.
mod edit: wili98

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Чет 22 юни 2006 7:15

Нещо ми намирисва на кабелен проблем и то на кабелите на таблото с уредите.Може като ти са превъртали километража на зад да не са го закачили както трябва.Но това е само в сверата на предположенията.

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Чет 22 юни 2006 8:30

Както казва колегата може да е кабелен проблем щом и оборотомера не работи. Не може да е от превъртане на километража защото на този модел се превъртат директно от компа. Дано да е от кабелите защото това с лампата навява за други проблеми - мисля че Вили98 беше сглобил една много добра тема за проблеми като твоя(пробвай с търсачката).

Потребителски аватар
vlado
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlado » Чет 22 юни 2006 18:05

Колеги, благодаря за съветите - наистина се оказа ел. проблем - в приборното табло - едно презапояване и всичко се оправи. Иначе - лошо. Но нали страх, лозе пази.

Върни се в “Passat”