Пасат Б4 темп.датчик

Техническа и сервизна информация за Passat
rim
Автомобил: Ford Galaxy
Двигател: 1.9 AFN

Пасат Б4 темп.датчик

Мнениеот rim » Пон 20 сеп 2010 20:18

Здравейте!Имам пасат Б4 с двигател 1.8 ABS, смених температурния датчик който дава информация на компютъра и таблото на колата за температурата на антифризано след смяната му забелязах че стрелката за температурата отива към 120 градуса.Но от форума разбрах че това е много срещано явление при смяната на този датчик.Таблото беще регулирано по стария датчик който най-вероятно не е показвал точните градуси.Но термостата си работи перката на радиатора се включва към 120 градуса показания на таблото но според мен това не са реални показания.Това което ме интересува е при смяната на този датчик колата трябва ли да се кара отново на елкон, защото забелязвам че след смяната на датчика колата не е толкова пъргава колкото беше със стария датчик има ли вероятност ценровката да се е развалила?Новият датчик е оригинален но със син пръстен с жълт вече не се произвеждали.Благодаря предварително за помоща!

Последна промяна от rim на Пет 24 сеп 2010 18:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Пасат Б4

Мнениеот pas1.8mi » Пон 20 сеп 2010 21:15

Откачи Акумулатора за 15 мин.!Измери на загрят двигател съпротивлението на тем.датчик(двойния) и ги напиши тук!За да ти показва 120 гр. или датчика дава много ниско съпротивление,или активния проводник към датчика е протрит и опира на маса!

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Мнениеот mafiota_a4 » Пон 20 сеп 2010 21:17

Аз си купих преди месец жълт датчик.Проблема при мен е че след два дни стрелката спря да се вдига.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 20 сеп 2010 21:19

По добре го разкарай тоя датчик. Не е за твойта кола затова има такива ефекти като "висока температура" и мудност на двигателя. Търси си оригинален 2-ра употреба :idea:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пон 20 сеп 2010 23:02

С ментетата го има този момент. А е по-мудна защото компа си мисли че е загряла преди да е.. по принцип обаче над 50 градуса (реални) не би трябвало да има разлика, тъй като нагоре не го гледа този датчик..

rim
Автомобил: Ford Galaxy
Двигател: 1.9 AFN

Мнениеот rim » Вто 21 сеп 2010 19:16

Колеги датчика който съм сложил е орогинален но със син пръстен от представителството на фолксваген във Варна казаха че вече не се произвеждат датчици с жълт пръстен.Когато закупих колата уреда на таблото не се качваше над 70 градуса оказа се че термостата е в отворено положение смених го но перката на радиатора пак се включваше на 70 градуса тогава закарах колата на електричар който регулира показанията на уреда да показва 90 градуса при включване на вентилатора.Тогава не смятах че проблема е във въпростният датчик.Между временно ходих два пъти на елкон там не показа никакви отклонения в работата на датчика макар че зимата на няколко пъти щом запалех сутрин оборотите на колата падаха много но колата не гаснеше не можее да се форсира но щом загрееше се оправяще,при изгасяне и отново запалване проблема се оправяше лятото започна пак да ми го прави този номер но в по лек вариянт заради топлото време.За това реших да сменя температурният датчик и въпроса ми е с новия дали трябва да се ходи на елкон да неби центровката да се промени защото датчика подава сигна и на компа а предните пъти на елкон е правена центровка със стария датчик а относно уреда за отчитане на температурата ще я закарам да го регулират пак .

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б4 За триене

Мнениеот passenger » Нед 26 сеп 2010 8:52

Мисля че не трябва да се ходи.
ТОй е много просто устроен, даже имаше в една тема снимка на това как изглежда отвътре.
Определено датчика не трябва да го ползваш (новия).
Такъв хубав струва около 45-50, а такъва като твоя около 20 лева. На два пъти купувах такива от евтините и двата в момента се търкалят в багажника, Ефекта беше същия, стрелката подминава всички ограничения и опира горе, което при разграфяването което имам ще рече над 130 градуса.
Пробвай обаче да го върнеш в магазина като дефектен.

Върни се в “Passat”