Някой ползвал ли е MAGNO FUEL - магнити спестяващи гориво!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
passatGL
Автомобил:
Двигател:

Някой ползвал ли е MAGNO FUEL - магнити спестяващи гориво!

Мнениеот passatGL » Пет 23 юни 2006 16:57

Ако някой има опит с тези неща да ми каже моля...
Ето какво пише дали е вярно ме интересува...
През 1952 г. Феликс Блок и Едуард Пърсел от университета "Харвард" получават Нобелова награда за работата си по изследването на влиянието на магнитните полета върху течни и газообразни субстанции. Те са открили ядрен магнитен резонанс, който има положителен ефект върху изгарянето на горивото. Използвайки новите открития в областта на магнитите, основаващи се на най-съвременните данни относно обработката на горивото с помоща на магнитно поле е разработен Magno Fuel. Той няма подвижни частици, които се изхабяват, не се нуждае от някаква поддръжка, няма никакво електрическо свързване или батерии и е вечен, което се гарантира от производителя, защото е изработен от дълготрайни керамични магнити, които никога не изгубват паметта си.

Magno Fuel - дълготрайни ефекти:
- намален разход на гориво средно с 15%, т.е. увеличаване на броя на изминатите километри за литър гориво с 20%
- увеличена мощност на двигателя с около 8%
- по-равномерно работа на двигателя
- леко запалване
- увеличаване на въртящия момент
- прочистване на двигателя
- подобряване на работните характеристики на двигателя
- намаляване разходите за подръжка
- бързо достигане на работната температура
- рязко намаление на отделяните вредни газове

Magno Fuel не влияе на фабричната гаранция на новия автомобил, тъй като няма никаква промяна в инсталациите. Не влияе и върху нормалната работа на компютъра, ако автомобилът има такъв.Превантивно, преди монтирането му изключете отрицателния полюс на акумулатора за 5 мин. След приключването на монтажа, го включете пак.
При продажба на автомобила може да свалите Magno Fuel и да го монтирате на следващия.
Използва се при дизелови и бензинови двигатели, както и може да се монтира в автомобили, камиони, автобуси, мотоциклети и лодки.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 23 юни 2006 18:06

Блажени са вярващите......Не се занимавай с глупости...

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пет 23 юни 2006 18:09

Аз имам такова нещо но не съм го слагал. Незнам защо, ама не вярвам на такива "чудеса", пък и го бях забравил. Добре, че ме подсети да го потърся къде е из къщи :да:

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Съб 24 юни 2006 11:50

Все си мисля че ако имаше такова устройство, което да пести гориво за толкова малко пари, самите производители на коли щяха да го слагат стандартно в крайния си продукт или арабските петролни магнати да са го купили като патент и да са го унищожили по понятни за тях икономичеки подбуди.
И аз мисля че това са пулни глупости!

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Съб 24 юни 2006 12:07

Един дедо рекламираше по телевизията магнити дето премахват болки в ставите. Сигурно са същите :idea: :lol: :lol:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 25 юни 2006 21:57

kbot написа:Един дедо рекламираше по телевизията магнити дето премахват болки в ставите. Сигурно са същите :idea: :lol: :lol:

На същия тоя дедо са бая големи ушите! Явно пораснали, защото доста е лъжел от малък още! spam

Колега, не се съмнявам, че е възможно подобно нещо, но сещаш ли се каква енергия трябва да модат да дадат магнитите, че да се постигне желания ефект?!?!

Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Мнениеот dimitarpetrov » Пон 26 юни 2006 8:54

Човек, аз по образование съм инженер-физик - демек уж по-добрата част от двете. Или обратното :D . Хидромагнитният резонанс не е измислица, но трябват супер мощни магнити - такива дето съдържат редкоземни елементи - Самарий например. Аз съм работил с такива преди години - 5-10 гр. магнит държа чук 4-5 кг. залепен за острото. Въпроса е друг - до колко използваните в Магно Фюел са достатъчно мощни? Защото когато ми се наложи да сменям един от тези самариеви магнити от фирмата производител искаха $ 70 на бройка.
Мисълта ми е че може и да е вярно, но аз си сложих Магно Фюел на Ладата и не мога да кажа че има ефект. Вярно че Баба лада вече я бях свалил на 6.4 на 100 км. с една руска прибавка за масло и просто нямаше на къде надолу :roll: .
Просто - ако имаш 50-60 излишни кинта - пробвай. Това ме подсеща да преместя моите от Ладата на Пасатора и да попитам - кой от двата маркуча на 1.8 Mi ABS e входящия - откъм купето или откъм двигателя?

Върни се в “Passat”