Проблем с охлаждащата течност

Техническа и сервизна информация за Passat
danov2
Автомобил:
Двигател:

Проблем с охлаждащата течност

Мнениеот danov2 » Вто 20 юни 2006 14:37

Проблема е, че на около 50 км градско доливам по литър вода... има доста голям разход на вода и незнам каде отива тази вода. Прегледах всички връзки няма течове от никаде не капе и ниама следи от вода, но някаде се отива... пасата е GT с двигател KR 16V 136к.с. от 92г. колата си мении и температурата непрекъснато стига до 110гр. даже подминава след което пада до 90 градуса и пак дига до 110 и така. на високи обороти работи по стабилно т.е. държи си 90градуса, но пониакога и при висока скорост загрява... някой може ли да даде съвет какво да правя..

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Вто 20 юни 2006 14:51

Най-вероятно минава през скъсана гарнитура на главата и влиза в цилиндрите и оттам излиза на бял пушак през ауспуха? Пробвай да даваш газ и някой да гледа отзад дали се получава този пушак. Може и да е много малък.

ra4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ra4o » Вто 20 юни 2006 14:52

Така като те слушам работата отива на прогоряла гарнитура на главата и по-лошо спукана глава. Приготвяш малко пари и отиваш на сервиз.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Вто 20 юни 2006 14:52

Водна помпа!!!Прегледай я нея.Щом на високи обороти има добро охлаждане сигурно е от нея проблема.

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Вто 20 юни 2006 14:57

Щом има загуба без течове по-вероятната причина е гарнитура на главата.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Вто 20 юни 2006 15:02

Може и гарнитура да е, не отричам.
Помпата обаче провери, защото може да е протекла и да и е пребоксувала турбината в оста (щом на високи обороти е нормална температурата).

danov2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danov2 » Вто 20 юни 2006 15:03

съмняваме гарнитура да е ... колата е и с газова уредба слагана тук в БГ .. според мен водата триабва да отива някаде и единствено през ауспуха може да излиза та да незабележа защото от дръгаде няма течове. Дано е гарнитура само. някой знае ли колко парички ще ми струва смяната й?

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Вто 20 юни 2006 15:05

Ти побързай със смяната, че ако знаеш колко пари ще ти отидат за други повреди по мотора с това количество вода в него.

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 20 юни 2006 15:18

danov2 написа:... някой знае ли колко парички ще ми струва смяната й?

около 200 лева грубо, зависи от майстора :wink:
сменяш освен гарнитура на главата и гарнитурите на капака на клапаните, всмукателния и изпускателния колектор. Използвай намалението и си смени и гумичките на клапаните и семеринга на разпределителния вал. Погледни и повдигачите как са. Мога да ти препоръчам свестен майстор, който освен това не взима скъпо.

Опаа, не видях, че си с 16V. Аз говорех за 1.8 ABS

jerrry
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jerrry » Сря 21 юни 2006 9:32

Отиваш в някой сервиз и работата става ясна за 1-2 минути.Те дръпват малко антифриз с една спринцовка от казанчето и казват:Кръсти се да е гарнитура,а не спукана глава! което могат да разберат само като свалят главата на мотора.

Преди година имах същия случай.При мен се оказа спукана главата.И се почнаха едни ремонти....така и така е отворен мотора-сегменти,биални лагери,всичките гарнитури,друга глава,припасване на клапаните,гумички,нови ангренаж и ролка,семеринги....почти всичко без шлайфане на блока.Това удоволствие ми излезе към 650 лв.(мотор ABS)

Дано при теб да е само гарнитурата.

Успех!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 21 юни 2006 11:31

Колега, тъй като не ми се пише наново, просто си копирам писаното отпреди! Имах същия проблем!

Тъйиии, за да си приключа епопеятааа... с издуханата гарнитура, де!
Цената на целия ремонт ми излезе близо 600 лева. В това се включва шлайф на глава и припасване на клапани, барабар с оправяне на стеблата на изпускателните, челосване на блока (иии, отиде на 0.1 мм сваляне! неговата кожа и блок), смяна на сигменти, биелни лагери (основните са перфектни), всичките му там гарнитури, смяна термостат, оправяне на конзолата, дето държи водната и хидравличната помпа (че беше счупено 1 ухо) и естественно масло с филтър и каквото си трябва там. Проблема е, че не мога да цитирам суми, защото не ми се щеше да го занимавам допълнително човекът, че имаше работа, но сегментите са на Гьотсе, гарнитурите на Гирлинг, ако не бърка и така. Трудът му беше 250 лева. останалото-чаркове и външни услуги. Не коментирам тази цифра, тъй като мисля, че си свърши работата чудесно. Освен това, нещо, което определено ми прави впечатление, не е мундар, като много други 'майстори' и е почистил идеално всичко, което е докосвал. Включително и скоростната кутия, въпреки, че нея само я вади, без да се пипа по нея нищо. Много идиотски места съм виждал, дето примерно ти сменят ладери на главина, да кажем, и си пльосват барабана, без 1 парцал дори да му теглят отвътре после. Не беше моя тази кола, за която говоря, но го предупредих колегата да си огледа нещата, след като излезе от майстора. А аз попитах някаква глупост и си тръгнах!!
Относно работата на моя майстор още мога да кажа, че 3 дни, както вече я карам колата, не показа никакви проблеми и смятам че си е свършил не само козметичната, а и същинската работа. Естественно, като всяка кола, която излиза след дълъг и продължителен ремонт от сервиз, иска да се дооправят разни дреболийки, например, наместване на кабеляци, и други такива, които не заслужават споменаване, де, но като цяло съм напълно доволен.
Да не прозвучи като реклама, но за колегите от и около Пловдив да уточня, че се казва Ангел и работи в гаража на бившия 'Балкантурист', до Руския пазар

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Сря 21 юни 2006 11:48

може да тече от много места не езадължително гарнитура на глава или пък спукана Изображение
като това например илш пукнат маркуч като загрее не тече а се изпарява ..................................... :arrow:

/тук се налага наваляване на главата поради проядена повърхност това е страничен фланец на ABS /

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Сря 21 юни 2006 12:01

Може и от капачката на разширителното казанче да е.И при мен губеше,но си личеше къде се изпарява антифриза.И като смених капачката вече казанчето не ми се цапаше с испарен антифриз.

skk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

За главата

Мнениеот skk » Сря 21 юни 2006 13:34

Нема какво да се ваЙкате:
1. Отваряш капачката и палиш колата и гледаш щом започне течноста да се връща да прелива през казанчето даваш газ ако водата се дръпне навътре си ОК ако изкочи още повече навън лошо или глава или гарнитура.
2.На лека загрял мотор сваляш ремъка който движи водната помпа, сваляш капачката, палиш и гледаш в съда ако водата стой ОК си ако водата напира да излиза или бълбучи лошо или глава или гарнитура.
3. Ако ги нямаш горните два проблема и си ОК до тука започваш да търсиш теча.

Имай в предвид, че 1-вия тест е по достоверен защото ако имаш пукнат блок примерно тогава цепнатината е малка и студена може и да нямаш проблем но ри топъл двигател няма начин да не се види!!!

danov2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danov2 » Сря 21 юни 2006 19:31

начи реших да си наравя аз ремонта на колата ... та днес сжалих главата. гарнитурата е проядена на два от цилиндрите и има голияма вероятност от там да е влизало вода, но забелязах малки пукнатини около свещите. на всиака свещ има по 4етири пикнатинки съответно кам клапана. според мен си е нормално защото е на всички свещи пък и около свещите не циркулира вода или така мисля... открих друг проблем с една от свещите която не е завита до край и седи с около 1 сънтиметър по на вън... дали е възможно от това да губи мощност двигателя???

Върни се в “Passat”