теч от всмукателните колктори на пасат 1.8 АВС

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
passat19911800
Автомобил:
Двигател:

теч от всмукателните колктори на пасат 1.8 АВС

Мнениеот passat19911800 » Нед 26 сеп 2010 18:21

Колеги имам проблемче за отстраняването, на което ми е нужна малко помощ!! Преди време видях, че нивото на охладителната течност намалява. Установих, че е от О пръктенчето на всмукателните колектори. Прегледах темите по въпроса във форума и го подмених сам. При подмяната, тъй като имаше много язвички по челото на главата, използвах за допълнително уплътнение червен силикон, но въпреки това продължава да сълзи оттам. Дайте съвет какво да направя, по какъв начин да го улътня!!? Доколкото видях ширината и дебелината на пръстенчето не са досатъчни за да запълнят тези ямички, а явно силикона, който съм сложил или не е достатъчно, или трябва да използвам нещо друго, с което да запълня първо язвичките и после да слагам силикон, но какво точно да е!? Течен метал или друго. Моля помогнете!!!

Потребителски аватар
passat19911800
Автомобил:
Двигател:

Re: теч от всмукателните колктори на пасат 1.8 АВС

Мнениеот passat19911800 » Нед 26 сеп 2010 18:31

Една снимка

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Re: теч от всмукателните колктори на пасат 1.8 АВС

Мнениеот keymaker » Нед 26 сеп 2010 19:05

пробвай с шлайф от тези малките или свредло(боргия) да обработиш язвите до чист метал после запълни с течен метал (както си се досетил)изаравни със шкурка ,натам съм сигурен ,че се сещаш как се процедира.
ако ти се струва че О пръстенчето не надстърча достатъчно понапълниканалчето му със сликон или течен метал(но го подравни хубаво).

Върни се в “Passat”