Прекалено голям разход на градско.

Техническа и сервизна информация за Passat
skk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Прекалено голям разход на градско.

Мнениеот skk » Пон 26 юни 2006 12:25

Карам пасат 1.8 моно RP мотор 1990 г. Забелязах че когато го карам на градско до работата (която е на около 2 км) ми дава разход от 18 на сто на извънградско дава оклоло 8.5 на сто. Става въпрос на газ. Има ли някой идея какво става с тая кола. Зимата в студа гореше по малко.

Потребителски аватар
idkedikov
Автомобил: VW Passat 3bg
Двигател: AVF
Контакти:

Re: Прекалено голям разход на градско.

Мнениеот idkedikov » Пон 26 юни 2006 12:36

skk написа:Карам пасат 1.8 моно RP мотор 1990 г. Забелязах че когато го карам на градско до работата (която е на около 2 км) ми дава разход от 18 на сто на извънградско дава оклоло 8.5 на сто. Става въпрос на газ. Има ли някой идея какво става с тая кола. Зимата в студа гореше по малко.

Толкова ти показва MFA-то или си я засичал и наистина толкова гори ;)

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пон 26 юни 2006 12:50

Като за начало веднага смени газстанцията.Ако не се оправи си за стенд да ти кажат какъв проблема и да го отстранят.Но все пак мисля,че е газта която зареждаш.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пон 26 юни 2006 12:53

решението е просто
след изпарителя излиза един маркуч на него по нататък има един болт с пружина на него ...започваш да навиваш с 1/2 или 1/4 оборот докато КАТО КАРАШ колата не можеш да вдигнеш повече от 4000 оборота ...върви спънато ..ама пък гори малко ... на мене ми гори 10-12 на 100 градско с климатик.

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Пон 26 юни 2006 13:15

kossel написа:решението е просто
след изпарителя излиза един маркуч на него по нататък има един болт с пружина на него ...започваш да навиваш с 1/2 или 1/4 оборот докато КАТО КАРАШ колата не можеш да вдигнеш повече от 4000 оборота ...върви спънато ..ама пък гори малко ... на мене ми гори 10-12 на 100 градско с климатик.

По мое мнение най добре да не пипаш този болт ( kossel - нищо лично). Защото ти гори добре на извънградско а това е болта който влияе върху "извънградското" каране. Най вероятно болта за оборотите на ПХ е проблема ( шото на градско има много празен ход ). Той се намира на изпарителя, ама ако не ти се цапа иди на майстор. Ако пък държиш ще ти обясня как се регулира ( какъв ти е изпарителя ? )
Друг вариант е да са ти се скапали мембраните - откога караш с този изпарител ?

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пон 26 юни 2006 13:30

аз ходих на газ анализатор , оня ми вика всчико е ок , само дето на високи обороти имаш обеднена горивна смес ... и докато го видя оня шебек отви 2-3 оборота на този болт .... викам си ..дай да покарам така ..оня е майстор ..все пак пари съм му броил ..тряббва да си разбира от работата ...да ама не ... гореше ми 18/100 градско ..ебаси ...върнах си го както си беше и сега засякох ... 10.22 на сто градско с зареждане от лукойла + награда МАРС спечелих

skk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Не знам причината.

Мнениеот skk » Пон 26 юни 2006 13:47

Карах я на доста маистори всеки върте струва казват нема начин да гори много на газ анализатора показва добре. Смених мембраните миналата седмица с оргинални уж (изпарител BRC електронен). Намяше файда. А за болта след изпарителя аз съм го нагласил на 3000 оборота започва да се усеща по малка мощност и резултата е 0-ла. на извънградско е екстра ама на гадрско ебах маму(с 5 лв. газ 30 км).

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Re: Прекалено голям разход на градско.

Мнениеот DragoGT » Пон 26 юни 2006 14:01

skk написа:Карам пасат 1.8 моно RP мотор 1990 г. Забелязах че когато го карам на градско до работата (която е на около 2 км) ми дава разход от 18 на сто на извънградско дава оклоло 8.5 на сто. Става въпрос на газ. Има ли някой идея какво става с тая кола. Зимата в студа гореше по малко.

според мен това ти е проблема
на такова разстояние няма смисъл от газ
когато е студен изпарителя харчи много ама наистина много
предполагам че сутрин не я оставяш 1-2мин да загрее на бензин
еми как да не харчи 18
за 2км до работа по-добре си карай на бензин

skk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Май така трябва да направя.

Мнениеот skk » Пон 26 юни 2006 14:41

Май така трябва да направя обаче ми се струва че не е нормална тая работа. Найстина са 2 км ама е лято все пак и два километра са на байр после са поенерция на обартно и ако го обърнеш в километрите които минавам се оказва, че използвам тая газ само за половината тоест за 1.5 км. Малко множко ми се вижда. Аз съм карал и зимата тая кола и не съм усетил да ми гори толкова.

Последна промяна от skk на Чет 15 май 2008 22:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 26 юни 2006 14:46

а щом преди не ти е горяло толкова....
ама нещо не разбрах 2км пък изведнъж 15км

Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blackpearl » Пон 26 юни 2006 14:50

Един съвет и от мен. Колкото и да е топло, автомобилът ти загрява на газ, което малко или много води до преразход. + това да не коментираме, че го караш 2 км - слизаш, тя изстине, ти пак се качиш, караш 5 км, слизаш и пак същия цикъл, който спокоино може да ти доведе до този преразход. Както съм писал преди и както те е посъветвал един колега по-горе, смени веднага гаста ако не се оправи иди на гас анализ.

Върни се в “Passat”