Днес , при даване на контакт , от арматурното табло започна да се чува сигнал пиукане – зумер навярно. Бях оставил фаровете включени. Пиукането изчезна щом изключик фаровете от ключа . При повторното включване видях, че предният десен не свети - няма ни дълги, ни къси. С ксенон съм.
Възможно ли е затова да се обажда зумера?
Досега никога не съм го чувал....знам, че е зумер за маслото, не очаквах да се обади при изгорели светлини!

В3 странно пиукане при изг. крушка
- vanbo
- Автомобил: Passat 3 TDI
- Двигател: 1. 6 SB 1992
Re: Странно пиукане при изг. крушка - В3
Приятелю, навярно не си дал хубаво на контакт - навярно...Когато си ремонтирах ключа за светлините, при проверката се получи същото и при мене. Пуснати светлини, някакъв зумер/реле ?/ се чува долу към дирекцията, аз гледам " умно " и се готвя отново да го разглобявам. Добре, че завъртях добре контактният ключ, и всичко си дойде на мястото...Това беше при мене - наскоро. Колкото до фара, случват се и такива неща по един всемирен закон....Край Плевен щях да разхвърлям цялата инсталация - вечерта заредих, тръгвам, а отпред няма никой да свети - и двата фара ??? Половин час проверявам вериги, релета, докато не стигнах до подмяна на едната крушка - светна, после взе че светна и другата, подменена с нова...Теглих си една, и вече ми е за урок...Та, започни от простото и назад по веригата, по веригата... Успех !
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ivaile написа:Досега никога не съм го чувал....знам, че е зумер за маслото, не очаквах да се обади при изгорели светлини!
Иваси екстрите има твоя В3!
Моя няма такива!

А дано, ама на дали!

И на мен ми се случи на няколко пъти от смущения в инсталацията да включи зумера на маслото, преди да развържа ксенона с релета.
Даже веднъж видях и този час, миг след като щракнах копчето за фаровете:

Явно фара се е опитал да запали, но е пуснал малко повечко смущения и е сработило зумерчето за маслото ;)
Нищо страшно - сменяй ламбата и това е!

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Малиии Радо, страшен час си фанал
И в тоя ред на мисли една случка, шеф на граничен отряд полковник към началник на застава подполковник - Кольооо, колко е часа бе?- Ииииииии шес и осемдесе господин полковник!

И в тоя ред на мисли една случка, шеф на граничен отряд полковник към началник на застава подполковник - Кольооо, колко е часа бе?- Ииииииии шес и осемдесе господин полковник!

- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Re: В3 странно пиукане при изг. крушка
Благодаря ви, момци - днес историята се повтори с добавка - падат оборотите при включване на късите... махнах бушона на ксенона и колата гък не каза. Оборотите се нормализираха, зумерът си мълчи. Явно дава на късо! Понеже имах доста задачи, карах с един фар...
Сега се чудя - утре ксенон ли да купувам -20 лв., или обикновена крушка с къси- дълги...
Задача с повишена трудност!
Сега се чудя - утре ксенон ли да купувам -20 лв., или обикновена крушка с къси- дълги...
Задача с повишена трудност!